Bagaimana untuk mengelakkan bau sandal

Bagaimana untuk mengelakkan bau sandal

Apabila anda mencari selipar yang betul, anda berasa nafas baru kerana anda tahu anda akan menikmati pada hari-hari yang panas dan selesa. Tetapi, walaupun jika anda memutuskan untuk pergi untuk satu sandal kulit, masih terdapat beberapa masalah yang merosakkan keseronokan. Apa yang berlaku ialah bahawa cuaca panas membantu bakteria membangunkan dan memperbanyakkan lagi dan mereka tidak satu organisma yang mesra sekali.

Anda perlu akui ianya lebih kemudian memalukan jika selipar anda bau di khalayak ramai orang. Bau ini sebenarnya disebabkan oleh peluh yang akan terkumpul di dalam selipar tersebut dan flip flop tapak dan seterusnya menghasilkan bau bakteria. Baik, di sini anda dapat mencari 5 tips mudah untuk mengelakkan bangar bau dalam sandal anda dan telah berjalan tanpa masalah.

Sama ada anda telah sepanjang hari dalam kasut atau hanya satu parti malam, kaki anda cenderung untuk berpeluh. Peluh ini mendapat jahat oleh tapak Kasut tersebut dan seterusnya menyebabkan pertumbuhan bakteria yang menghasilkan bau yang busuk itu menyebabkan bau. Menggilap bau bukan sahaja spoils anda tanggapan orang ramai tetapi juga membawa kepada kaki-Kesihatan isu-isu seperti kulat. Jadi, penjagaan yang betul perlu diambil dengan mengambil kira bau Menggilap. Tetapi bagaimana satu boleh mencegah atau membuang bau dari selipar tersebut? Baik, mengekalkan sandal anda bau percuma bukanlah tugas yang begitu sukar untuk dilakukan. Di bawah disenaraikan adalah beberapa cara yang mudah untuk membuat kasut anda bau percuma.

* Tip utama adalah sentiasa mengekalkan kaki yang kemas dan kotoran anda percuma. Basuh kaki anda dengan sedikit sabun antibakteria yang baik dan paling penting gosok dan kemudian membersihkan celah jari kaki dengan betul. Padam dan cucian kaki anda dengan serta-merta basuh. Jangan sekali-kali memakai sandal dengan kaki yang basah kerana ini boleh menyebabkan pembentukan cepat bau.
* Jika kaki anda terdedah kepada berpeluh berlebihan, maka ia adalah ideal untuk lebih suka menjadi beberapa untuk menghalang pembentukan lembapan. Salah satu boleh juga mencari anti gels dan anti kulat powders tersedia di pasaran untuk memohon pada kaki anda untuk menyekat pertumbuhan bakteria di kaki anda dan selipar serta.
* Kasut anda semburan disinfektan dan deodorizers yang direka khas untuk Menggilap bau. Mereka membantu dalam mengelakkan bau dalam kasut anda dan sesungguhnya mencegah Kesihatan kaki anda juga.
* Selepas memakai setiap mendedahkan mereka kepada udara atau jika boleh kering mereka di bawah cahaya matahari tetapi tidak dalam cahaya matahari langsung. Ini akan membunuh bakteria dan pastikan anda bau Kasut percuma. Anda juga boleh cuba sprinkling soda penaik atau bicarbonate dalam sandal anda dan meninggalkan mereka untuk bermalam selepas memakai setiap. Bicarbonate adalah ejen yang ideal untuk membunuh bakteria dan meninggalkan bau busuk kerana anda Kasut terlalu percuma.
* Memakai kasut yang direka dengan bahan-bahan bernafas seperti kanvas atau mesh yang sangat bernafas dalam alam semula jadi dan dengan itu mengelakkan sebarang pembentukan lembapan yang menyebabkan bau busuk kerana terlalu.

Ini adalah Tip-Tip hebat semua dan jika anda boleh mengurus untuk melakukan Walaupun sebahagian daripada mereka, anda akan melihat faedah. Kadang-kadang ianya tidak mudah untuk melawan bau dalam sandal dan flip flops, tetapi anda perlu sekurang-kurangnya cuba jika anda tidak mahu anda hari musim panas untuk benar-benar hancur. Saya tahu anda ingin membeli sebuah selipar yang baru apabila bakteria berlaku, tetapi kini anda tidak perlu. Sekarang anda tahu cara yang lebih baik untuk menyimpan selipar anda yang berharga di kaki anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *