Bagaimana untuk mengekalkan muda mencari Mata

Bagaimana untuk mengekalkan muda mencari Mata

Selain sebagai tetingkap jiwa anda, mata (atau sekurang-kurangnya tampalan kulit sekitarnya) juga adalah petunjuk berguna tentang penuaan kulit. Kerana kawasan di sekitar mata adalah bahagian paling sensitif muka anda, walaupun sedikit penarikan atau rubbing boleh merosakkan secara kekal dan menyebabkan pembentukan kedut.

Jika anda berminat untuk mengekalkan anda cahaya yang muda dan kulit yang cantik, anda harus juga menjaga penuh mata anda. Tidak kira bagaimana lembut dan lembut kulit muka anda adalah, anda akan masih kelihatan lama, tertekan keluar atau haggard jika anda tidak menjaga mata anda dan kawasan sekitarnya.

Kekurangan kelenjar minyak di kulit di sekitar mata anda adalah sebab utama mengapa kawasan ini adalah agak terdedah kepada penuaan. Oleh kerana itu, anda kelopak mata dan kulit di bawah mata akan terdedah kepada kerosakan disebabkan oleh toksin alam sekitar, berbahaya sinar UV dan pencemaran. Dehidrasi adalah satu lagi sebab mengapa penjagaan kaki gagak dan kedutan mata membangunkan.

Jika anda ingin kelihatan muda selama-lamanya, ia adalah penting bahawa anda Jangan lupa untuk memperuntukkan sebahagian daripada masa anda untuk menjaga mata anda. Ianya juga penting bahawa anda tahu bagaimana untuk memupuk dan cenderung untuk kawasan halus ini. Berikut adalah beberapa tips yang anda perlu ingat tentang bagaimana untuk menjaga mata anda dengan betul:

Mengendalikan mata anda dengan berhati-hati

Anda perlu untuk merawat kawasan sekeliling mata anda perlahan-lahan. Berterusan rubbing, penarikan blazers (banyak wanita melakukan ini apabila mereka memohon eyeliner), regangan dan pengendalian yang tidak betul boleh menjadi alasan untuk pembentukan garis-garis halus anda akan merisaukan. Ingat bahawa seperti yang anda umur, kulit kehilangan keanjalan dan mengeluarkan kurang kolagen. Apabila ini berlaku, mata anda akan pasti sag dan droop, terutamanya jika anda adalah dana menarik kulit anda dan menggosok ia.

Melindungi mata anda dari matahari

Seperti yang disebutkan tadi, sinar UV dari matahari boleh memudaratkan kulit anda kerana ia menyumbang kepada kerugian dan keanjalan, kerosakan kolagen gentian. Jadi apa anda perlu lakukan untuk melindungi mata anda dari matahari? Sentiasa pakai cermin mata hitam dengan perlindungan UV setiap kali anda keluar pada waktu siang. Mengelakkan diri dari pergi di luar dari 10 AM hingga 3 petang, apabila matahari berada pada yang cerdas. Akhir sekali, mencari satu pelindung matahari yang dirumus untuk kulit sensitif sekitar mata anda.

Berhenti Merokok

Seperti pancaran matahari, merokok adalah buruk bukan sahaja di kawasan seluruh mata anda, tetapi juga bagi seluruh kulit anda, bukan untuk menyebut kesihatan anda. Perokok biasanya mempunyai kedutan, walaupun mereka muda, kerana tabiat ini menyebabkan saluran darah di bawah kulit untuk constrict atau sempit. Kerana perokok juling lagi, mungkin kerana asap itu mereka mengeluarkan, mereka juga mempunyai kecenderungan untuk mempunyai kaki gagak mereka mata dan kedutan sekitar bibir mereka.

Bersih sebelum anda tidur

Melainkan anda terjerat di dalam bilik anda dan hampir kedap penentang kepada pencemaran dan kotoran, maka anda perlu untuk membersihkan muka dan mata anda sebelum anda pergi tidur. Hal ini terutama berlaku jika anda suka makeup mata. Oleh itu, tidak hanya menggunakan sebarang jenis sabun. Apa yang anda perlukan adalah pencuci alat solek yang direka khas untuk mata anda. Pembersih yang lembut juga digalakkan. -Scrub muka dengan manik mungkin tidak baik untuk mata anda.

Sentiasa melembapkan

Bahkan sebelum anda mencapai umur 30 tahun, satu krim mata sudah harus menjadi sebahagian daripada senjata anti-penuaan anda. Kulit mata anda memerlukan bantuan boleh mendapatkan untuk memastikan kawasan yang terhidrat, licin, dan kerut percuma. Selain itu, anda juga perlu mencari mata krim, seperti Eyevive, yang juga berkesan dalam menghalau perubahan warna atau beg mata kerana masalah-masalah ini benar-benar boleh membuat anda kelihatan lebih tua daripada apa yang anda benar-benar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *