Bagaimana untuk mengawal ketagihan makanan dan menyekat selera makan dengan selamat

Bagaimana untuk mengawal ketagihan makanan dan menyekat selera makan dengan selamat

Walaupun senaman penting dalam mengekalkan tubuh sihat dan jantung anda sihat, ia mungkin cara terbaik untuk membantu anda menurunkan berat badan dengan cepat. Jika anda mahu untuk melihat nombor-nombor yang seberat skala turun cepat, lebih baik anda mula mengurangkan jumlah kalori yang anda makan.

Sejak keinginan untuk makanan yang tidak sihat seperti pastri, coklat Bar dan Tan Aiskrim didengar untuk melawan, anda lebih baik mencari jalan untuk membendung atau mengawal selera makan anda, jika anda ingin makan kurang. Nasib baik untuk diet seperti anda, Terdapat pelbagai cara untuk menghalang keinginan anda selera makan dan makanan di bawah kawalan secara semula jadi. Berikut adalah sebahagian daripada mereka:

Merangka

Perancangan pergi jauh, bukan sahaja apabila ia datang untuk kerja anda, tetapi juga berkaitan dengan makan kurang. Jika anda tidak mempunyai idea apa yang anda akan makan untuk makan tengahari atau makan malam, ada kemungkinan besar bahawa anda akan bertindak atas keinginan anda apabila tiba masanya untuk anda pilih apa yang anda akan makan. Ianya agak sukar untuk menahan panggilan ayam goreng jika perut anda growling makanan dan fikiran anda masih berada di kerugian tentang apa yang perlu dibuat untuk makan malam. Untuk mengelakkan situasi yang mana anda memberi kepada keinginan anda gluttonous, anda perlu tahu apa yang anda perlu makan dan di mana anda akan mendapatkan makanan itu. Malah, ia akan lebih baik jika anda menyediakan mereka terlebih dahulu.

Jadilah cahaya

Satu lagi cara untuk mengelakkan diri daripada wolfing turun sekeping kek seluruh atau hirisan 10 pizza adalah untuk makan di dalam Bilik well-lighted. Jika anda boleh melihat apa yang anda makan, anda akan lebih sedar berapa banyak makanan yang anda akan shoving sehingga mulut anda. Walau bagaimanapun, dalam gelap, anda boleh melakukan apa-apa tanpa kesalahan. Tiada siapa yang tahu, tidak anda, bahawa anda telah pun selesai Turki keseluruhan dalam sekali duduk jika anda makan dalam gelap.

Serat sehingga

Anda mungkin sudah tahu bahawa serat adalah penting dalam membantu membersihkan kolon dan menyingkirkan bahan buangan dan toksin di dalam usus. Walau bagaimanapun, satu lagi sebab mengapa anda perlu makan banyak serat adalah bahawa ia adalah baik dalam menyerap air. Oleh itu, serat membantu mengembangkan perut anda, membuat anda berfikir bahawa anda sudah penuh.

Pergi Protein

Selain membantu pukal sehingga otot anda, Makan lebih banyak protein daripada karbohidrat dan lemak boleh membantu mengawal selera makan anda sedikit. Protein adalah secara amnya lebih sukar untuk mencerna, jadi anda akan berasa penuh lagi. Walau bagaimanapun, pastikan anda memilih baik sumber protein seperti ikan, ayam, kacang dan lain-lain yang segar.

Guni yang melanda

Banyak kajian telah menunjukkan bahawa terdapat pautan terus antara tidur dan hilang selera makan. Kurang tidur biasanya mewujudkan ketidakseimbangan dalam dua jenis hormon. Salah satu ialah leptin, hormon yang bertanggungjawab untuk mengurangkan selera makan. Dan satu lagi ialah ghrelin, hormon yang bertanggungjawab untuk meningkatkan selera makan. Orang-orang yang biasanya melangkau tidur akhirnya mempunyai ketagihan makanan lebih banyak daripada orang-orang yang mempunyai jumlah tidur yang betul. Ini juga mungkin menjadi sebab mengapa orang-orang yang tidak dapat tidur restfully telah meningkat risiko berat badan berlebihan atau obes dan mempunyai jenis-2 atau dewasa – bermulanya penyakit kencing manis.

Menipu minda anda

Satu lagi cara untuk berjaya mengurangkan selera makan anda adalah dengan bermain permainan minda. Kerana kajian menunjukkan bahawa warna biru mengawal selera makan, anda mungkin mahu untuk cat ruang makan biru. Anda juga boleh menggunakan kepingan atau placemats yang biru. Menggunakan pinggan yang kecil juga boleh membuat anda berfikir bahawa anda telah dimakan banyak walaupun anda hanya mempunyai beberapa hidangan. Akhir sekali, hidupkan lilin atau memakai minyak wangi yang sebelum anda makan supaya fikiran akan terganggu dari bau makanan.

Walaupun semua langkah-langkah di atas adalah berguna, cara yang paling mudah dan terpantas untuk mengawal selera makan anda adalah dengan mengambil satu penahan selera makan yang berasaskan semulajadi. Satu produk yang anda mungkin ingin mempertimbangkan adalah Phenocal, yang bukan sahaja membantu selera makan curb tetapi merangsang metabolisme serta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *