Bagaimana untuk mengatasi masalah perhubungan yang tidak sihat

Bagaimana untuk mengatasi masalah perhubungan yang tidak sihat

Supaya dapat terus dari yang adalah penting untuk mempunyai keupayaan untuk mengetahui dengan baik Apakah yang sihat seseorang itu. Jika model utama kami mengenai perkahwinan ibu dan bapa kami, dan kami tidak terlalu gembira dengan banyak ciri-ciri yang mempunyai hubungan atau mempunyai, kita perlu menimbangkan Apakah hubungan yang sihat kelihatan seperti.

Sekarang… beberapa tahun yang lalu, sebelum tiada mempunyai imbasan Mesin untuk mengesan pemalsuan Wang, pekerja-pekerja bank telah dilatih untuk mengakui yang benar dari yang palsu. Apa yang paling penting… mereka digunakan semua masa mereka untuk belajar artikel asal, dan masa pembelajaran yang palsu. Matlamat adalah untuk mempunyai pekerja yang begitu dingin terhadap ciri-ciri lain daripada artikel sebenar yang apa-apa yang terkeluar daripada ia dapat tempat keluar serta-merta. Dalam perkahwinan, ia berfungsi betul-betul cara yang sama. Ciri-ciri hubungan yang sihat adalah apa yang kita perlu menumpukan fokus kami.

Hubungan yang sihat adalah salah satu yang melibatkan hanya dua orang yang membuat pelaburan masa dan tenaga untuk membangunkan pasukan mereka. Hubungan adalah satu keutamaan yang unggul bagi ahli-ahli kedua-dua dan memerlukan pertimbangan untuk berkembang dan memperoleh lebih kuat. Ini kelihatan begitu ketara, namun untuk kebanyakan orang ianya tidak. Orang-orang dari semua lapisan masyarakat, sentiasa mengatakan bahawa hubungan keluarga mereka yang menjadi keutamaan. Teras dalam keluarga adalah hubungan perkahwinan. Dalam mana-mana masyarakat, kesihatan hubungan mereka stereng kapal ini selain untuk benar-benar ianya kejayaan jangka panjang. Namun, tidak kira apa majoriti orang permintaan penting bagi mereka, tindakan mereka tidak sepadan kata-kata mereka. Kerja, kanak-kanak, kawan-kawan, hobi, undang-undang dan out-laws, dan pelbagai aktiviti lain dan hubungan dibenarkan crowd pasangan dari tempatnya yang sesuai penting dalam unit keluarga.

Prinsip yang sama yang bersandarkan kepada kesihatan fizikal atau penemuan daripada objektif yang dikehendaki, memberi kesan kepada kesihatan dan kesejahteraan hubungan dating atau perkahwinan. Jauh lebih sering daripada tidak, apa kita letakkan ke, kita keluar. Saling pergantungan dan menghormati satu sama lain penghakiman dan perasaan adalah tanda hubungan sihat. Keunikan setiap orang adalah dihormati dan dilihat sebagai satu faktor yang tidak ternilai daripada pasukan. Kunci kepada kekuatan pasukan didapati dalam pelbagai itu.

Malangnya, sifat-sifat unik pasangan yang sebaik sahaja dianggap sangat menarik, sering menjadi faktor utama untuk kesedihan dalam hubungan yang tidak sihat. Lelaki dan wanita yang mula mahu Kekasih mereka untuk berkelakuan lebih seperti mereka, berfikir seperti mereka dan menghargai unik pandangan mereka tanpa menghiraukan kebenaran yang bukan sahaja lelaki dan perempuan yang sangat berbeza biologi, mereka akan socialized dan dingin serta sangat berbeza.

Young pasangan dalam hubungan sihat memahami bahawa kepercayaan dan rasa hormat, bagi sebahagian besar, diperolehi. Jika saya bertindak dengan cara yang jujur dengan mengekalkan komitmen saya, saya boleh mendapat kedua-dua kepercayaan dan rasa hormat. Walaupun saya tidak mungkin berkongsi pendapat dan emosi mengenai topik yang diberikan isteri saya, saya akan memperolehi keyakinan beliau dan menghormati dengan membenarkan beliau untuk berfikir dan merasa apa yang dia mahu.

Untuk mengelak daripada mendengar adalah penting, perjanjian tidak. Mendengar tidak bermakna bersetuju. Hubungan yang sihat membenarkan perbezaan pandangan. Mereka akan diterima dan dialu-alukan, dan mereka memperkayakan hubungan. Ia adalah perkara biasa untuk tidak bersetuju tanpa menjadi disagreeable. Perselisihan sama penolakan dalam hubungan yang sihat. Itulah bernilai berulang. Dalam hubungan yang sihat, perselisihan tidak sama dengan penolakan.

Untuk sambungan ke berjaya, ia adalah penting bahawa terdapat perjanjian pada nilai-nilai. Rohani atau agama kepercayaan perlu dipertimbangkan jika pasangan adalah untuk baik, seperti melakukan nilai-nilai dan kepercayaan mengenai kerja, kanak-kanak meningkatkan dan undang-undang. Masa dihabiskan untuk membincangkan perkara-perkara seperti “bagaimana untuk membesarkan anak-anak yang”, adalah kewajipan dalam hubungan sihat. Adakah ia terbaik untuk keluarga untuk memiliki salah satu rumah tinggal ibu/bapa dengan anak-anak? Apa jika undang-undang anda datang untuk menginap untuk satu tempoh masa… Bagaimana anda akan rasa? Adakah anda berfikir anda untuk buff kecergasan dan dia atau dia adalah benar-benar kentang sofa? Jika anda mahu keluarga termasuk kerjaya, bagaimana anda akan bekerja untuk melakukan kedua-duanya pada masa yang sama? Adakah anda bersetuju pada di mana anak-anak anda akan dididik?

Nilai-nilai dan kepercayaan anda adalah sumber-sumber primer yang anda akan gunakan untuk menjawab soalan-soalan yang penting. Ini perlu perhatian yang serius bagi hubungan untuk berkembang maju.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *