Bagaimana untuk mengatasi kemalasan dalam anak-anak anda

Bagaimana untuk mengatasi kemalasan dalam anak-anak anda

Ramai ibu bapa tertanya-tanya bagaimana untuk mengatasi kemalasan anak-anak mereka. Mereka mahu anak-anak mereka untuk menjadi aktif dan berguna, tetapi sebaliknya, anak-anak mereka menghabiskan semua masa mereka di sofa, atau bermain komputer!

Jika anda seorang ibu atau bapa yang tertanya-tanya bagaimana untuk mengatasi kemalasan dalam anak-anak anda, kemudian tips ringkas ini boleh membantu:

• Mengambil teknologi untuk sementara waktu. Ia mungkin kelihatan seperti jawapan yang pelik kepada soalan bagaimana untuk mengatasi kemalasan dalam kanak-kanak, tetapi teknologi adalah satu gangguan yang besar untuk anak-anak!

• Menetapkan Merokok times yang bila anak-anak anda akan dibenarkan untuk menggunakan televisyen, permainan video, telefon bimbit dan elektronik lain diketepikan, dan asas masa itu faktor-faktor lain, seperti sama ada bilik mereka adalah bersih, dan sama ada kerja rumah mereka dilakukan.

• Membuat kerja-kerja untuk anak-anak anda. Bagaimana untuk mengatasi kemalasan dalam kanak-kanak adalah berkait rapat dengan menerapkan tanggungjawab, dan jika anda mahu anak-anak yang bertanggungjawab, anda perlu memberikan mereka tugas-tugas untuk mencapai! Fikirkan ia sebagai persediaan mereka untuk dunia yang sebenar!

• Melaksanakan sistem ganjaran dan hukuman. Jika anda ingin mengetahui bagaimana untuk mengatasi kemalasan dalam anak-anak anda, anda perlu berhenti memberi segala-galanya yang mereka mahu, apabila mereka mahu, dan bukannya menawarkan mereka melayan sebagai ganjaran bagi tingkah laku yang anda mahu! Begitu juga, tiada perlu ditetapkan penalti kerana tidak melakukan apa yang mereka sepatutnya untuk.

• Mendapatkan mereka keluar dari rumah! Ramai ibu bapa yang bertanya soalan ‘bagaimana untuk mengatasi kemalasan’ datang dari negara-negara maju, di mana keluarga jarang venture keluar dari rumah! Di negara-negara yang mundur, kemalasan adalah hampir tidak pernah kedengaran daripada, tetapi walaupun anda tidak boleh bergerak ke sebuah pondok Lumpur, anda boleh memberi anak-anak anda masa di luar untuk membantu mereka berhenti menjadi malas. Mendaftar mereka untuk sukan atau merancang perjalanan perkhemahan keluarga. Apa-apa yang akan mereka mati di sofa!

• Menjaga kesihatan mereka. Salah satu paling penting jawapan kepada soalan bagaimana untuk mengatasi kemalasan pada kanak-kanak adalah untuk memastikan mereka berada dalam Kesihatan yang baik. Ini bermakna banyak tidur, diet sihat dan senaman!

• Jangan biarkan mereka menggunakan alasan bahawa rakan-rakan mereka boleh atau tidak boleh melakukan sesuatu. Ia adalah rumah anda, dan peraturan anda, dan anda tidak menjadi bermakna untuk anak-anak anda dengan membantu mereka mengalahkan kemalasan-anda membantu mereka!

• Membuat ia menyeronokkan. Tiada siapa yang mahu melakukan perkara-perkara yang membosankan, dan jika anda ingin mengetahui bagaimana untuk mengatasi kemalasan dalam kanak-kanak, ini adalah titik yang utama! Walaupun intipan bilik mereka boleh menjadi seronok, jadi Cari cara untuk menjadikan kerja-kerja Permainan, dan anak-anak anda harus bertindak balas lebih!

Kanak-kanak tidak dilahirkan malas-mereka belajar tingkah laku tersebut dari semasa ke semasa. Jika anda ingin menjawab soalan bagaimana untuk mengatasi kemalasan dalam anak-anak anda, maka anda akan perlu untuk menjadi sebahagian daripada penyelesaian. Jadi ikuti tips, membawa masuk beberapa peraturan dan pastikan anak-anak anda mempunyai permulaan terbaik dalam kehidupan!

Lagipun, malas kanak-kanak akan membesar menjadi seorang dewasa yang malas dan malas dewasa mungkin tidak akan mencapai semua perkara-perkara yang anda bermimpi untuk anak-anak anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *