Bagaimana untuk mengambil penjagaan periuk nasi Zojirushi anda

Bagaimana untuk mengambil penjagaan periuk nasi Zojirushi anda

Sebab-sebab kesihatan adalah paling biasa mereka jugalah pembakar semangat bagi orang ramai untuk membeli periuk nasi. Nasi brown Gamma – aminobutyric asid (GABA) mengubah menjadi sangat bercakap-kira-kira antara orang-orang yang cuba untuk meningkatkan Diet mereka. GABA ialah asid amino yang dipercayai untuk melaksanakan bekalan yang banyak manfaat kesihatan yang termasuk memperbaiki buah pinggang dan mengurangkan tekanan darah. GABA hanya tidak jenis beras tetapi agak teknik penyediaan ia supaya GABA dilepaskan. Merendam beras selama dua jam lebih awal daripada memasak pada 104 darjah akan mengaktifkan GABA itu.

Agar berjaya dalam periuk nasi yang sesuai, anda perlu bergantung pada yang betul-betul
sesuai nisbah air untuk beras, mengekalkan suhu yang tinggi pada mulanya dan berkurangan untuk mereneh. Juga, sebab anda terutamanya mahu versi keluli tahan karat adalah disebabkan oleh mereka akan akhir benar-benar lama dan mereka ada peluang karat yang sedang berhubung dengan makanan anda. Langkah seterusnya adalah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai memilih Zojirushi pemasak nasi. Zojirushi membuat periuk nasi yang sangat baik, jadi anda mungkin ingin tahu.

Sebagai sudah talked tentang, Terdapat banyak ciri-ciri wajib untuk mempertimbangkan. Satu ciri-ciri yang baik adalah dengan pemasa yang boleh ditetapkan untuk mula memasak pada suatu masa yang tertentu. Ini adalah terutamanya berguna bagi orang-orang yang ingin bersedia beras mereka sebaik sahaja mereka mendapat kediaman dari pejabat. Saiz boleh berbeza dari 3 hingga 10 cawan. Yang kecil adalah sesuai untuk seseorang dengan kawasan kaunter yang terhad atau yang tidak perlu masak banyak betul pada satu-satu masa.

Walaupun ini mungkin sekali-sekala kelihatan hangat, pemasak nasi keluli tahan karat yang automatik yang boleh membuat satu tugas yang sukar jika tidak jauh lebih mudah. Mereka berbeza dari segi harga berpatutan model mahal berkualiti atas, mungkin ada juga alternatif bagi mereka yang tidak mendapat keperluan atau masa untuk membuat banyak beras… “beras periuk bola.” Periuk nasi minimum-nisbah ini adalah biasanya produk keluli tahan karat atau mesh dan bekerja amat serupa dengan infuser teh – memegang beras di dalam manakala bulatan dalam air yang baik dan selesa melalui ia sehingga masak. Untuk mengganggu banyak turun, saya akan cuba untuk memberikan rasionalisasi tempahan terus-terang mengetahui bagaimana untuk menggunakan periuk nasi keluli tahan karat yang mudah dan cekap.

Pernahkah anda mencuba untuk membuat sushi? Nasi akan sebaik-baiknya disediakan dalam periuk nasi yang boleh membuat nasi yang baik dan pastikan dapur anda sejuk, tetapi apabila anda tidak mempunyai periuk nasi, anda akan perlu membuat Adakah dengan ketuhar gelombang mikro atau memasak. Menyediakan beras sushi Jepun dalam ketuhar gelombang mikro boleh menjadi sangat menyusahkan dan saya sangat akan mengesyorkan anda menggunakan teknik stovetop jika anda tidak mempunyai periuk nasi. Tempat beras dalam satu medium saiz periuk dengan air nyaris di atas paras beras. Bawa nasi mendidih, kacau sentiasa. Jangan biarkan nasi ikut bahagian bawah atau kuali. Selepas air Ijazah adalah turun di bawah paras beras, cowl periuk dan letakkan pada haba yang sedikit selama 8-9 minit.

Ia boleh mungkin juga dilengkapi dengan bakul kolam khas yang boleh mengendalikan sayur-sayuran. Beli produk yang tukang masak beras perang juga. Dan pastikan yang ia tidak mengandungi Borang Kemas boilovers. Dan pastikan bahawa periuk anda dilengkapi dengan fungsi simpan panas yang jujur.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *