Bagaimana untuk mengalahkan orang dewasa Disleksia

Bagaimana untuk mengalahkan orang dewasa Disleksia

Saya beralih kepada Sains Politik – suatu disiplin yang tertumpu kepada melihat beberapa keping untuk apa-apa masalah. A. terdapat dua aspek yang benar-benar membantu saya melalui pengalaman akademik saya. Seolah-olah dewasa ini tidak cukup sukar, Disleksia menambah satu dimensi kerumitan kepada kehidupan orang-orang yang menderita dengan.

Saya berharap anda akan menemui cerita saya dapat membantu anda. Berkali-kali, saya akan daydream dalam kelas kerana bahan tersebut akan menjadi sukar bagi saya untuk mengikuti. Disleksia yang cenderung untuk menyentuh semua aspek kehidupan orang yang sedang menderita daripada ia.

PENGUCAPAN AWAM
—————————————————
Walau bagaimanapun, apakah individu-individu ini tidak sedar adalah tindakan mudah menukar kata apabila bercakap dengan individu yang lain, boleh membuat anda kelihatan tidak berpendidikan, tidak boleh dipercayai dan mungkin keliru. Berfikir tentang segala-galanya yang anda katakan dan menyusun ayat di dalam fikiran anda sebelum ia bercakap.

Jika anda sudah tentu akan berfikir tentang apa yang anda katakan, anda bercakap dengan individu akan kagum dan akan mendapati bahawa anda adalah seorang “teliti” individu, lebih profesional dan bijak. Mungkin ingin bercakap dengan cepat kerana ia seolah-olah mengagumkan apabila orang lain yang melakukannya?

Ramai individu percaya jika mereka bercakap sesuatu dengan cepat, dia akan impress bos mereka atau dia bercakap dengan individu yang lain.

PERJANJIAN KATA KERJA
—————————————————
Manakala anda mesti cognoscente penggunaan kata ganti nama, anda juga mesti cognoscente perjanjian kata kerja yang betul. Terdapat beberapa cara untuk membanteras masalah perjanjian kata kerja yang tidak tepat. “Kebanyakan individu akan kagum dengan idea bahawa anda memahami penggunaan kata kerja yang betul dan mempunyai keyakinan pada diri sendiri untuk membetulkan diri sendiri.

BERTULIS
—————————————————
Anda akan mendapati bahawa meletakkan segala-galanya secara bertulis adalah salah satu cara paling mudah untuk memerangi Disleksia. Pastikan anda menyemak segala-galanya yang anda menulis dengan berhati-hati. Menulis terlebih dahulu, kemudian kembali dan melihat lagi.

MENGAMBIL UJIAN STANDARD
—————————————————
Anda perlu bertanya diri sendiri, “di mana perlu saya tuju salah?” Ini akan soalan yang membantu anda memfokus pada bagaimana untuk menyelesaikan masalah anda mengalami bila mengambil peperiksaan jenis ini.

Walau bagaimanapun, menghampiri menguji dalam format logik yang cuba memahami di mana anda pergi salah dan bagaimana soalan yang akan ditanya, akan membantu anda mengambil peperiksaan dan lulus.

Contohnya, frasa-frasa utama dalam ayat ini akan menggariskan untuk anda supaya anda memahami maklumat Apakah dalam ayat soalan. Kucing yang “dibuang” oleh pemilik mereka di lokasi-lokasi tertentu seperti Sungai, gunung dan pusat membeli-belah

C. kucing “dibuang” oleh pemilik mereka di lokasi-lokasi tertentu seperti Sungai, gunung dan pusat membeli-belah

C. kedua, apabila anda sampai ke hujung halaman buku jawapan anda, recheck semua jawapan yang anda telah direkodkan untuk halaman itu. Kemudian teruskan ke soalan seterusnya.

Sila ambil perhatian: ini mesti peperiksaan yang anda ambil pada masa lalu di mana anda telah mempelajari semua bahan yang diperlukan dengan teliti, jika tidak, alat ini tidak akan membantu anda dalam memikirkan bagaimana untuk melawan ujian yang standard.

Kekurangan kefahaman telah kucing oleh orang-orang dalam masyarakat
D. satu lagi cara untuk memerangi pelbagai ujian pilihan atau Standard peperiksaan adalah dengan melihat contoh soalan-soalan untuk peperiksaan.

ARAHAN
—————————————————
Datang dengan pelan permainan apabila berhadapan dengan ujian yang standard dan sentiasa reread arahan supaya anda tahu apa yang ditanya untuk anda. Anda perlu mencari alat-alat yang membantu anda paling kerana ia hanya akan menjadikan hidup anda lebih mudah. Apa yang saya tidak menyedari ketika itu adalah bahawa saya adalah jumbling arahan dalam fikiran saya.

Melalui pemahaman apa Disleksia adalah, untuk memahami bagaimana ia memberi kesan kepada anda sendiri, anda akan mendapati alat-alat, sumber dan kekuatan bukan sahaja memerangi Disleksia anda semasa dewasa, tetapi juga belajar bagaimana untuk hidup dengan melalui sepanjang hayat anda.

Jika anda mencari alat ini akan membantu tetapi anda perlu mencari cara lain untuk memerangi Disleksia semasa dewasa, hubungi profesional tutor atau pendidik yang mempunyai pengkhususan dalam bidang pendidikan khas.

Perjuangan saya dengan Disleksia mempunyai seolah menggalakkan, terutamanya pada masa-masa dalam hidup saya di mana saya tidak tahu apa yang saya telah mengalami dipanggil. Arahan adalah tidak sukar untuk mengikuti syarat bahawa anda mengambil langkah-langkah sesuai yang perlu anda ambil untuk mengikuti mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *