Bagaimana untuk mengajar anak-anak gadis remaja tabiat pemakanan yang sihat

Bagaimana untuk mengajar anak-anak gadis remaja tabiat pemakanan yang sihat

Dikesali ia, berat untuk gadis-gadis remaja sering melibatkan tidak sesuai, tidak sihat tabiat makan, seperti crash Diet atau bereksperimen dengan pil diet. Malangnya hal ini sering bermulanya gangguan makan dan lain-lain masalah kesihatan yang serius.

Kajian yang dijalankan menunjukkan bahawa hampir 70% daripada gadis-gadis remaja yang muda telah cuba untuk mengurangkan berat badan sebelum ulang tahun mereka yang ke-18. Ianya diperlukan untuk gadis-gadis muda ini untuk dapat berdiet, dan mereka melakukannya dengan cara yang tidak memudaratkan kesihatan mereka?

Ia adalah penting untuk mengajar anak perempuan remaja anda bagaimana untuk membangunkan gaya hidup yang sihat yang lebih daripada hanya menggalakkan dia untuk makan makanan sihat. Gaya hidup sihat yang bermakna untuk mengembangkan tabiat yang dia boleh mengamalkan sepanjang hidupnya.

Artikel ini alamat isu-isu tabiat kehilangan berat badan yang sihat, pengurusan berat badan dan imej badan.

Menggalakkan penurunan berat badan secara beransur-ansur

Sebagai ibu bapa ia tidak sentiasa mudah untuk mendapatkan anak anda untuk makan makanan seimbang yang sihat, dan terdapat keadaan di mana anak anda mungkin perlu menurunkan sedikit berat badan. Kemudian, ia adalah peranan anda sebagai ibu bapa bertanggungjawab untuk menggalakkan penurunan berat badan yang selamat, secara beransur-ansur.

Gadis-gadis remaja yang banyak akan meletakkan diri mereka ke ketat crash Diet. Masalah dengan crash Diet adalah bahawa bukan sahaja mereka berpotensi merosakkan kesihatan anak anda, tetapi berat badan kembali lagi tidak dapat dielakkan dan malangnya keuntungan biasanya daripada berat asal badannya.

Kekalahan 1-2 paun seminggu adalah disyorkan untuk mencapai keputusan kehilangan berat badan yang kekal.

Seluruh ahli keluarga melibatkan diri

Untuk mendapatkan anak perempuan remaja anda mengamalkan tabiat makan yang sihat, seluruh ahli keluarga perlu terlibat. Daripada mengisi dapur anda dengan makanan ringan yang tidak sihat atau “makanan haram”, stok dapur anda dengan makanan yang baik untuk anda.

Menawarkan makanan ringan yang berkhasiat, memuaskan dan lazat. Sentiasa menyediakan makanan yang berkhasiat, seimbang dan gantikan snek yang manis dan kerepek kentang tersebut dengan buah-buahan segar dan kacang.

Remaja yang mendapat sokongan daripada keluarga mereka akan mencapai keputusan kehilangan berat badan yang lebih baik dan akan lebih berkemungkinan yo mengekalkan penurunan berat badan mereka, berbanding dengan yang tidak. Di samping itu, kanak-kanak yang membesar berpendidikan dalam tabiat pemakanan sihat di rumah akan mengamalkan tabiat tersebut sepanjang hidup mereka.

Mulakan hari anda dengan Sarapan Pagi yang berkhasiat

Terdapat beberapa sebab mengapa gadis-gadis remaja akan sering skip Sarapan Pagi seperti; tidak rasa lapar, mereka akan menjalankan lewat, atau mereka percaya bahawa bersarapan akan membantu mereka untuk mengurangkan berat badan.Wil Sarapan Pagi hilang di factl perlahan usahanya kehilangan berat badan. Bahan makan sarapan pagi yang berkhasiat api otak dan badan, dan kick-starts metabolisme untuk membakar kalori tambahan betul-betul sepanjang hari.

Minum banyak air

Salah satu yang melakukannya mendapat berat badan yang terbesar adalah minuman tinggi gula, minuman tenaga dan jus buah-buahan. Sebaliknya, cuba untuk mempromosikan air sebagai alternatif kepada minuman tinggi kalori ini. Bukan sahaja kalori air percuma, tetapi ia rasa keluar toksin berbahaya dan meremajakan tubuh.

Membincangkan isu-isu badan

Ramai gadis-gadis remaja perjuangan dengan isu-isu imej badan dan ia adalah penting untuk membincangkan secara terbuka dengan anak anda apa-apa kebimbangan yang beliau miliki dengan imej badan dan berat badan beliau. Menggalakkan beliau untuk membincangkan kebimbangan beliau, imej badan dia dan kenapa dia fikir dia perlu menurunkan berat badan. Untuk kesihatan dan Keselamatan anak anda isu-isu ini sekiranya tidak namun diketepikan. Sokongan dan bantuan anda akan membenarkan anak perempuan engkau terus berkembang dalam kebahagiaan dan kesihatan yang baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *