Bagaimana untuk menetapkan mata kering ketika memakai kanta kenalan

Bagaimana untuk menetapkan mata kering ketika memakai kanta kenalan

Memakai kanta kenalan telah menjadi kaedah pilihan bagi orang-orang yang banyak apabila ia datang untuk membetulkan isu-isu wawasan. Sebaik sahaja anda akan dapat mencari sepasang kenalan yang selesa dan induk proses dan meletakkan mereka dalam mengambil mereka, mereka menawarkan beberapa faedah ke atas memakai cermin mata. Kerana kanta kenalan sesuai langsung pada eyeball anda, anda akan menikmati bidang wawasan yang lebih semula jadi ke atas memakai cermin mata. Dengan cermin mata, penglihatan periferi anda akan terjejas pada masa-masa, dan cermin diri mereka mempunyai kemungkinan yang lebih tinggi sedang mengetuk off muka anda. Dengan orang hubungan, anda juga tidak perlu bimbang tentang melupakan mereka tempat, atau secara tidak sengaja duduk mereka apabila anda meletakkan mereka ke bawah. Salah satu aspek daripada memakai kanta kenalan yang ramai orang tidak suka adalah peningkatan kadar mata kering. Salah satu aduan yang lebih biasa daripada orang-orang yang memakai kenalan mempunyai mata kering akibat memakai mereka.

Sudah tentu, ia tidak masuk akal untuk keluarkan kanta kenalan anda atau berhenti memakai mereka sama sekali kerana mata kering. Gatal-gatal dan membakar dari mata yang kering tidak menyenangkan mana-mana, tetapi anda boleh mengambil langkah-langkah untuk menjaga mata anda lembap dan well-lubricated manakala kanta kenalan anda di. Kadang-kadang, memakai kenalan menjejaskan keupayaan mata anda untuk membuat air mata, yang merupakan salah satu cara yang mata anda kekal lembap secara semulajadi. Apa pun terdapat sebenar sebab mata anda Kering, cuba sedikit berbeza hubungi kanta Petua untuk membantu mengekalkan mata anda lembap dan selesa.

Ubat titis mata adalah salah satu cara untuk mengelakkan mata anda dari mendapat terlalu kering daripada memakai kanta kenalan. Menggunakan titisan yang dirumus khas yang direka untuk re-wet kenalan sepanjang hari akan membantu untuk memastikan mereka lembap. Anda boleh bertanya kepada doktor mata anda untuk mencadangkan sebuah jenama yang akan bekerja terbaik untuk anda. Selain itu, anda boleh mengalih keluar orang hubungan anda dan mereka berendam di beberapa penyelesaian kanta kenalan apabila diperlukan pada waktu siang, tetapi ini boleh membuktikan memakan masa. Jika kekeringan masalah berterusan, bertanya tentang menggunakan titisan untuk membetulkannya. Kadang-kadang, menambah beberapa titisan mata re-wetting ke kenalan anda sebelum anda memasukkan mereka pada permulaan hari sudah cukup untuk mengekalkan kekeringan kaki bagi kebanyakan hari.

Menggunakan kanta kenalan baik kebersihan dan mengikuti arahan pembuat yang rapat adalah satu lagi cara untuk mengekalkan kekeringan di bay. Ia adalah penting untuk mengikuti arahan pembersihan dan memakai kenalan anda bagi jumlah masa yang ditetapkan dan tidak lagi. Sesetengah orang suka untuk mencuba dan meregangkan keluar setiap penggunaan untuk menjimatkan wang, tetapi ini boleh menyebabkan kerengsaan, kekeringan mata anda atau jangkitan.

Jika anda mempunyai mata yang kering ketika memakai kenalan dan anda tidak boleh seolah-olah untuk menyingkirkan ia tidak kira apa yang anda cuba, hubungi optometrist anda. Anda mungkin perlu mencuba jenis orang hubungan atau mengubah saiz yang anda sedang gunakan. Memakai kanta kenalan harus sentiasa selesa dan bebas rasa sakit.

Mencari kenalan lembap acuvue betul sehari dengan harga yang berpatutan? Mencari penyelesaian untuk keperluan penjagaan penglihatan anda, dengan jenama-jenama terkenal pada harga diskaun.

Mencari kanta kenalan yang sempurna pada harga diskaun, sama ada anda mempunyai astigmatism, mata yang kering atau visi miskin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *