Bagaimana untuk menetapkan kehilangan tidur – cara baik untuk Insomnia Sarjana

Bagaimana untuk menetapkan kehilangan tidur – cara baik untuk Insomnia Sarjana

Tidur yang tenang adalah elemen penting yang memerlukan badan bersama-sama dengan udara, air dan makanan dan tidak menerima cukup ia boleh menyebabkan masalah kesihatan fisiologi dan psikologi yang serius. Ramai orang yang menderita daripada tidur tidak lena dan insomnia Walau bagaimanapun ianya sangat biasa orang berusia, sakit, wanita melalui peringkat menopaus dan penagih alkohol. Tidak mendapat tidur yang cukup boleh mengganggu dan menyedihkan situasi yang boleh menjejaskan kesejahteraan keseluruhan anda. Anda mempunyai dua jenis insomnia, insomnia kronik yang berlangsung selama beberapa minggu atau lebih dan sementara insomnia yang sementara dan tidak kekal lebih daripada 2 minggu. Insomnia biasanya memanifestasikan dirinya dalam tiga cara yang utama.

Jenis insomnia yang lebih biasa akan memastikan anda bangun pada waktu malam Bilakah anda akan cuba mendapatkan tidur. Tidur tidak lena jenis ini adalah paling lazim di kalangan golongan muda. Lagi satu lagi bentuk insomnia boleh membuat anda tidur sangat restlessly dan ringan dan menyebabkan anda untuk membangunkan semasa di waktu malam dan anda tidak boleh kembali untuk tidur. Ini jenis tidur tidak lena lebih sering diperhatikan orang-orang berumur lebih 40 tahun atau orang-orang yang berjuang dengan kemurungan klinikal. Insomnia boleh bangun anda sangat awal pada waktu pagi dan kemudian anda mungkin tidak boleh kembali untuk tidur.

Individu-individu yang telah tidur tidak lena akan mempunyai simptom yang agak mudah dikenal pasti. Gejala-gejala tersebut terdapat kekurangan kerap kepekatan, rasa letih sepanjang hari, bangun letih dan mengambil lebih banyak masa untuk tidur pada waktu malam. Bagaimana untuk berurusan dengan insomnia hanya tidak semudah mempunyai beberapa pil tidur atau ubat preskripsi untuk tidur sebentar. Insomnia keadaan perubatan adalah disebabkan oleh pelbagai sebab-sebab lain supaya masalah yang menghasilkan insomnia yang perlu dikenal pasti sebelum ia boleh diperbetulkan. Beberapa punca-punca insomnia biasa akan tekanan, kesakitan dan alam sekitar.

Ubat-ubat kimia seperti pil tidur boleh sebab gangguan tidur dan biasanya tidak digalakkan. Membuat penggunaan juga terbukti, bebas risiko dan keberkesanan rawatan rakyat holistik adalah yang terbaik bagaimana untuk berurusan dengan insomnia pilihan untuk mengekalkan keseluruhan kesejahteraan. Orang yang berwibawa untuk membangunkan penyelesaian mereka sendiri terhadap rawatan bagi tidur tidak lena Namun dalam proses itu mereka perlu bersedia untuk membuat beberapa perubahan gaya hidup yang kecil. Satu perkara yang mudah bagi kebanyakan orang lakukan adalah untuk mengurangkan atau menghapuskan perangsang dalam diet mereka. Perangsang yang paling biasa yang mengambil orang-orang akan kafein dari teh, kopi dan colas aditif makanan tertentu.

Rutin jadual tidur lagi adalah satu lagi kaedah yang berkesan bagaimana untuk berurusan dengan insomnia secara semula jadi. Badan anda mempunyai kitaran tidur semulajadi yang dikenali sebagai ritma sirkadian. Apabila anda mencipta rutin yang ditetapkan di mana anda pergi tidur pada kira-kira sama masa setiap hari dan bangun pada kira-kira masa yang sama setiap pagi, anda akan membiarkan anda irama sirkadian semulajadi yang menyelaraskan dengan betul dan yang boleh membantu anda tidur tidak lena tablet tidur jauh lebih daripada mana-mana boleh. Tetapi jika insomnia anda berpunca daripada keresahan atau tekanan, kemudian terdapat banyak kelonggaran kaedah yang boleh digunakan untuk berurusan dengan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *