Bagaimana untuk mendorong buruh di rumah – cara mudah

Bagaimana untuk mendorong buruh di rumah – cara mudah

Setiap wanita yang kedua seluruh dunia mendapat hadiah terbesar yang seseorang boleh mendapatkan – melahirkan kanak-kanak. Selama sembilan bulan, mereka membawa manusia lain dalam masa yang menjalani perubahan yang berbeza, kedua-dua fizikal dan emosi.

Sementara menunggu lama untuk ketibaan bayi biasanya bahan api sehingga semua orang lain keseronokan, terlalu banyak menunggu boleh sesuatu yang buruk, terutama apabila bakal pergi lepas tarikh due mereka. Senario seperti ini biasanya panggilan untuk induksi buruh. Secara amnya doktor akan hanya membenarkan induksi jadi buruh jika alasan-alasan yang diberi. Sebab-sebab yang sah adalah contohnya jika bayi sudah lampau tempoh atau jika ibu atau bayi mempunyai perubatan asas mana-mana keadaan yang boleh meletakkan mereka pada bahaya dalam kedua-dua.

Tanpa ragu-ragu memilih jadi buruh induksi adalah keputusan yang lebih baik berbanding dengan mendorong buruh dari segi perubatan. Mengapa? Perubatan inductions yang invasif dan boleh menyebabkan ancaman serius seperti pecah rahim atau janin kesusahan).

Berikut adalah beberapa cara berkesan yang secara semulajadi dapat membantu wanita hamil yang mendorong buruh:

1) Hubungan seks
Ia mungkin kedengaran pelik, tetapi hubungan seks terbukti mendorong buruh. Air mani mengandungi Prostaglandins semulajadi. Ini membantu jangka serviks dan akhirnya dilate. Sementara kebanyakan wanita menangkis idea persetubuhan sepanjang 9 bulan kehamilan, rangsangan puting boleh melakukan pekerjaan itu juga. Apabila merangsang puting, Oxytocin hormon yang bertanggungjawab untuk memulakan buruh, yang dikeluarkan…

2) Akutekanan bersalin
Akutekanan bersalin membantu kebanyakan wanita berasa santai dan nafas baru. Akutekanan bersalin adalah cukup mudah untuk dilakukan. Anda akan mempunyai dua merangsang dua titik tekanan yang dinyatakan di bawah. Rangsangan ini akan mengakibatkan kontraksi.

Tekanan mata adalah a) Webbing ibu jari dan jari telunjuk, jari-lebar b) empat di atas bahagian dalam tulang pergelangan kaki.

Sila ambil perhatian bahawa anda hanya perlu menggunakan kaedah ini jika anda adalah sangat dekat atau melepasi tarikh akhir anda. Sudah tentu anda perlu berbincang dengan doktor anda pertama sebelum memohon acupresssure atau apa-apa kaedah lain untuk mendorong buruh.

3) Berjalan-jalan
Perkara yang terbaik dan paling selamat untuk melakukan berjalan. Dengan berjalan anda mendedahkan serviks untuk graviti yang membantu ripening dan dengan cara ini akan mendorong buruh. Pasti, kaedah ini adalah kaedah paling semulajadi dan tanpa tenaga yang ada.

Sesungguhnya, Terdapat banyak cara bagaimana untuk mendorong buruh secara semulajadi. Apabila anda mencari kaedah yang betul untuk anda, anda perlu mendengar kepada badan anda. Perlu diingat bahawa anda perlu sentiasa berbincang dengan doktor anda sebelum menggunakan mana-mana kaedah-kaedah yang dihuraikan di atas dan juga pastikan anda Jangan paksa buruh sebelum minggu ke-40 bunting dan akhirnya: dalam menunggu anda setuju untuk tiba, kesabaran akan sentiasa kunci. Anda juga harus sedar bahawa dalam apa jua keadaan kesihatan bertanggungjawab keputusan harus dibuat supaya semua orang dalam jangka panjang akan gembira dan sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *