Bagaimana untuk mendapatkan semula daripada keracunan makanan

Bagaimana untuk mendapatkan semula daripada keracunan makanan

Bakteria dan mikroorganisma lain menyebabkan keracunan makanan. Ada tidak cara untuk mencegah keracunan makanan selepas ditelan makanan tercemar. Utama adalah untuk mengelakkan makan makanan tersebut. Rawatan keracunan makanan yang terbaik adalah untuk membiarkan ia menjalankan kursus.
Badan itu mempunyai dua cara untuk menyingkirkan makanan tercemar: cirit-birit dan muntah-muntah.
Muntah-muntah tidak mencegah keracunan makanan. Tetapi apabila badan tidak sah makanan tercemar, keracunan makanan akan lebih. Satu lagi aspek rawatan keracunan makanan adalah untuk mengelakkan dehidrasi. Kehilangan cecair adalah serius dalam keracunan makanan. Oleh itu pengambilan cecair mesti diganti pada jangka masa yang tetap.

Perkara yang terbaik untuk keracunan makanan adalah tidur. Anda mungkin letih dari jatuh sakit juga, jadi apabila anda tiba di rumah, minum beberapa gatorade 50/50 dan air, mungkin mempunyai beberapa sup dan roti bakar jika anda boleh mengendalikan, dan kemudian hanya lulus. Tidur di mana anda selesa–jika bermakna separa duduk sehingga (satu-satunya cara saya boleh tidur apabila berasa sakit ke perut saya sekali) maka itu adalah baik.

Apabila pembungkusan makanan disediakan untuk dibawa bersama anda perlu meletakkan barang-barang makanan dalam satu bekas kedap udara. Makanan yang boleh dimasukkan ke dalam yang sejuk untuk memastikan ia sejuk. Pastikan anda meletakkan banyak ais dalam sejuk untuk menyimpan makanan menjadi sejuk cukup. Apabila pembungkusan makanan sejuk yang sentiasa pek makanan anda akan menggunakan kali pertama. Apabila pembungkusan sejuk yang meletakkan makanan dalam pertama dan meneruskan untuk meletakkan ais di sekitar complety makanan yang meliputi ia. Ingat sejuk yang penuh terus sejuk lagi. Menyimpan banyak ais sekitar supaya anda dapat menyimpan isian sejuk dengan ais sebagai anda memerlukannya. Pek pop dalam sejuk yang berasingan dengan ais.

Dengan mengambil masa untuk pastikan anda menyediakan dan pembungkusan makanan anda untuk berkelah atau Guard selamat akan membantu semua orang menikmati erti atau pengumpulan dan juga akan menghalang seseorang dari mendapat sakit.

Keracunan makanan boleh dielak dengan teliti memasak makanan dan mengamalkan kebersihan. Termometer daging yang adalah cara yang baik untuk memastikan daging dimasak untuk suhu dalaman yang betul. Simpan makanan yang belum masak di dalam peti sejuk atau beku pada suhu yang betul, dan tidak pernah balutkan makanan pada suhu bilik. Sekiranya makanan berbau atau kelihatan buruk, Buang ia. Pastikan anda membersihkan permukaan kounter, papan memotong, pinggan dan peralatan dengan betul apabila mereka menghubungi daging mentah. Jangan biarkan makanan yang telah dimasak Hubungi mana-mana permukaan yang mungkin tercemar oleh makanan mentah. Basuh buah-buahan dan sayur-sayuran sebelum memakannya mentah, dan membeli hanya pasteurized produk tenusu

Jangan minum apa-apa selama 2 jam. Kemudian mengambil realiti maya yang dinamakan air (bilik temp)… Jika anda cuba yang bawah lebih sedikit. Jika anda mempunyai Gatorade yang lebih baik kerana ia mempunyai electrolytes & hydrates anda dengan lebih cepat. Cuba mengunyah pada cip ais (kecuali anda mempunyai topi pada gigi anda).

Memasak makanan kepada suhu yang sesuai (145° F bagi roasts, dan Chop dan daging lembu, muda, daging biri-biri; 160° F bagi daging babi, alasan muda, dan tanah daging; 165° F bagi ayam tanah; dan 180° F bagi keseluruhan ayam). Menggunakan termometer yang yakin! Makanan dengan betul dimasak hanya Bilakah mereka akan dipanaskan cukup lama dan tinggi suhu cukup untuk membunuh bakteria yang menyebabkan penyakit berbahaya.

Keluarkn stuffing dalam ayam dan daging lain dengan serta-merta dan sejukkan dalam bekas berasingan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *