Bagaimana untuk mendapatkan rekod-rekod perceraian dalam talian awam New York secara percuma

Bagaimana untuk mendapatkan rekod-rekod perceraian dalam talian awam New York secara percuma

Adalah sukar untuk menilai orang dengan keluar mereka kelihatan sahaja. Bagi individu yang ingin terlibat dalam hubungan romantis serius, mempercayai seseorang berdasarkan aspek fizikal akan keputusan yang kurang bijak. Apa yang dicadangkan, Walau bagaimanapun, adalah benar-benar mengkaji latar belakang peribadi orang. Apabila ia datang kepada ini, satu sumber maklumat yang baik adalah rekod perceraian New York.

Di negeri New York, fail perceraian mempunyai dua bahagian – dekri perceraian dan Sijil perceraian. Requesters untuk data jenis ini biasanya akan mendapat keputusan yang mendedahkan jenis borang perceraian telah direkodkan, pihak-pihak yang terlibat, nombor kes dan tarikh pengasingan. Maklumat perceraian pihak-ketiga boleh diminta oleh bilik di New York Negeri disatukan Mahkamah sistem.

Akaun yang berkaitan dengan pembubaran perkahwinan satu pasangan yang bertarikh dari Januari 1963 setakat ini boleh ditempah di Jabatan Kesihatan Negeri New York. Salinan dokumen ini adalah dijual kepada pemohon selepas memberi kos $15 oleh cek, kiriman wang atau cek peribadi. Di sisi lain, permohonan untuk jenis maklumat yang bertarikh dari tahun 1847 hingga tahun 1963 yang serupa hendaklah ditujukan kepada kerani County di daerah yang diberikan pemisahan.

Pangkalan data perceraian akaun boleh juga didapati di Arkib Negeri New York. Arkib ini menawarkan akses ke menceraikan dekri yang dikeluarkan oleh Chancery yang Mahkamah sejak 1787-1847. Walau bagaimanapun, ingat bahawa undang-undang negeri yang menghadkan akses untuk menceraikan maklumat dalam 100 tahun selepas perpecahan yang telah dimuktamadkan oleh Mahkamah. Selain daripada terlibat pengasingan pasangan dan ahli keluarga terdekat mereka, orang ramai tidak akan dibenarkan untuk mendapatkan data tersebut dalam tempoh masa ini.

Mujurlah, Internet kini diperluaskan tanpa had akses kepada dokumen ini. Seseorang boleh menggunakan laman-laman web yang dibina oleh kerajaan atau mempercayai orang-orang profesional pembekal talian rekod. Perkhidmatan berasaskan web secara amnya dikumpulkan ke dalam dua: percuma dan berbayar. Pilihan kedua adalah lebih wajar daripada yang pertama untuk memastikan untuk menghasilkan maklumat yang paling Maha luas dan tepat. Perkhidmatan berasaskan yuran yang segera, mudah dan murah.

Orang-orang yang lebih banyak dan lebih banyak sekarang akan selepas rekod-rekod perceraian bagi sebab-sebab yang berbeza. Kebanyakan masa, ia digunakan untuk melindungi satu adalah diri terhadap berada dalam kesusahan di hari-hari yang akan datang. Biasanya, perkahwinan tetapi tidak berjaya kerana salah satu atau kedua-dua pasangan tidak dapat sepenuhnya menyiasat latar belakang yang lain. Tanpa ragu-ragu, meneliti dokumen perceraian individu sebelum berkahwin boleh membantu mengurangkan kehadiran split-up di seluruh negeri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *