Bagaimana untuk mendapatkan rekod-rekod awam New York perceraian secara percuma

Bagaimana untuk mendapatkan rekod-rekod awam New York perceraian secara percuma

Memperolehi rekod-rekod perceraian New York adalah agak sukar untuk dilakukan. Dapatan adalah mudah, mendapatkan cerita lain. Dengan sumber yang betul dalam talian, anda akan mendapati kelahiran, kematian, perkahwinan dan rekod perceraian walaupun tanpa apa-apa kesukaran. Di tapak sumber rekod penting Kerajaan Negeri New York, anda boleh mencari semua ini. Sebuah Jabatan yang khusus di negeri New York ini memegang rekod untuk perkahwinan lesen-lesen yang dikeluarkan di New York di luar Bandaraya New York, tiada masalah. Disimpan dalam Arkib adalah rekod perceraian bagi semua New York sejak tahun 1963.

Dalam seksyen rekod penting di New York City hanya mengeluarkan salinan yang diperakui bagi dokumen-dokumen yang berkaitan dengan kelahiran, kematian, perkahwinan dan perceraian bagi pemohon yang layak. Agensi juga boleh mengeluarkan sediakan salinan yang disediakan untuk penyelidik Salasilah dan sebab-sebab lain yang sah. Pemohon-pemohon yang berkelayakan, yang meminta salinan juga boleh mendapatkan salinan lesen perkahwinan yang diperolehi di negeri New York tetapi di luar bandar raya New York dari tahun 1880 sehingga sekarang. Salinan pembubaran perkahwinan Sijil juga akan disimpan dan direkod untuk semua negeri New York dari tahun 1963 hingga sekarang.

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan rekod-rekod yang penting. Kaedah bilik adalah satu kaedah klasik dan biasa. Anda juga boleh menempah salinan yang diperakui oleh mel kuno, daripada World Wide Web sumber, dan panggilan telefon. Rekod-rekod perceraian boleh didapati dari Pendaftar tempatan kawasan perbandaran di mana berlaku pembubaran perkahwinan atau perceraian. Dokumen-dokumen penting atau rekod-rekod ini boleh juga diakses melalui permintaan dari bandar atau bandar kerani di mana perceraian yang berlaku yang sama.

Adakah anda berhenti untuk mempertimbangkan Apakah jenis-jenis rekod perceraian terdapat di luar sana? Sebagai permulaan, Terdapat dua jenis rekod perceraian. Jenis pertama dipanggil dekri perceraian. Kedua adalah sijil perceraian. Bekas adalah satu dokumen yang disediakan oleh Mahkamah, yang menyediakan terma-terma dan syarat-syarat bercerai. Ia ditandatangani oleh Hakim dan dikeluarkan oleh kerani County Kawasan Merokok di mana perkara itu adalah muktamad. Jika anda memerlukan salinan dekri perceraian, anda boleh menghubungi kerani County betul untuk maklumat lanjut. Kedua, sijil-sijil perceraian difailkan di negeri New York di Jabatan Kesihatan bagi perceraian yang berlaku sebelum 1 Januari 1963.

Siapa yang layak untuk mendapatkan salinan sijil perceraian? Sudah tentu suami dan isteri, kemudian orang-orang lain yang diberi kuasa dengan perintah mahkamah negeri New York. Kos USD 30.00 setiap salinan sijil perceraian. Jika anda memerlukan insurans atau keutamaan pengendalian Bagasi anda boleh menambahkan USD 15 untuk tambahan. Bagi mereka yang ingin mendapatkan salinan melalui Internet atau telefon, ia memerlukan kad kredit utama.

Orang akan memerlukan kebenaran sebelum mereka boleh mendapatkan apa-apa rekod penting Kerajaan di New York. Rekod perceraian untuk Negeri New York juga tersedia dalam talian tetapi kebenaran khas mestilah diperolehi. Mujurlah, memperolehi dokumen-dokumen yang penting melalui pembekal perkhidmatan dalam talian akan mempunyai kurang perlu bersusah-payah dan hasil yang lebih cepat. Ia adalah satu perkara untuk memilih pembekal perkhidmatan yang boleh menghantar barangan. Hanya menyediakan keperluan dan anda akan menghadapi kurang kebimbangan dan kelewatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *