Bagaimana untuk mendapatkan rekod perkahwinan Tennessee tanpa bimbang

Bagaimana untuk mendapatkan rekod perkahwinan Tennessee tanpa bimbang

Kami biasanya menggunakan rekod kelahiran, kematian, perceraian dan perkahwinan yang penting sebagai bukti kejadian itu sendiri dan untuk tujuan lain yang diberi kuasa rasmi. Rekod perkahwinan Tennessee contohnya berfungsi sebagai satu bukti rasmi bahawa seseorang sesungguhnya mempunyai kontrak perkahwinan yang sah. Oleh itu, dokumen-dokumen yang dinyatakan adalah amat penting dalam membuat keputusan hidup yang penting seperti pergi ke satu komitmen sepanjang hayat orang yang berkahwin. Lain-lain ingin mendapatkan rekod penting kerana mereka ingin tahu akar ibu bapa mereka atau untuk mendapatkan prosiding undang-undang yang lain seperti dalam kes perceraian.

Dengan keperluan ini, Jabatan Kesihatan TN menawarkan bantuan kepada orang-orang yang ingin mendapatkan fail-fail penting ini. Ia dibuat boleh didapati melalui dalam negeri pejabat daripada rekod penting Kerajaan, yang menjalankan kerja menilai, merekod, meminda, penyebaran dan penyimpanan dokumen induk kelahiran, kematian, perkahwinan dan perceraian yang berlaku di negeri Tennessee. Jadi setiap permintaan akan dialamatkan kepada pejabat kerajaan ini.

Anda mempunyai tiga cara untuk mendapatkan rekod penting TN. Salah satu ialah dengan berjalan di di Pejabat rekod penting Kerajaan di Nashville. Anda mesti nama fail, ibu bapa, penjaga, kanak-kanak, atau suami orang rekod untuk membuat permintaan yang sah. Bersedia untuk membentangkan diterima sebagai bentuk pengenalan diri seperti dikeluarkan kerajaan ID, ibu salinan sijil kelahiran, up to date pemandu lesen, pasport semalam, kad pengenalan warganegara dan dan lain-lain. Yuran untuk setiap rekod adalah $15, tidak termasuk rekod kematian berharga $7. Satu salinan tambahan bayaran $5 ($7 untuk sijil kematian). Jika anda mahu anda boleh membayar $5 tambahan perintah dipercepatkan.

Jika anda ingin menghantar pesanan/s dengan mel, anda boleh melakukannya juga. Anda perlu memasukkan kesemuanya yang ditandatangani borang perkahwinan sijil (atau lain-lain dokumen penting) – borang ini boleh dimuat turun dan dicetak dari yang TN.gov lokasi-sehelai notaris permohonan untuk salinan yang disahkan, salinan sijil kelahiran, atau mana-mana ibu yang diluluskan alternatif, termasuk cek atau kiriman wang dengan jumlah yang sesuai (lihat di atas). Setelah dicapai hanya hantar kepada:
Rekod-rekod yang penting TN
tingkat 1, Pusat Perkhidmatan bangunan,
421 5 Ave, N Nashville, TN 37243

Kerajaan telah tiada Laman web dalam talian untuk aplikasi internet Perkhidmatan. Walau bagaimanapun, kuasa pembekal internet boleh diakses. VitalChek boleh menerima permohonan dalam talian bagi salinan dokumen-dokumen penting statistik Tennessee. Lain menggunakan pembekal peribadi yang lengkap yang disediakan bila-bila masa dan mana-mana hari jika anda memerlukan siasatan serta-merta apa-apa jenis fail dan apa-apa jenis latar belakang penyelidikan.

Rekod lesen perkahwinan adalah pantas dan mudah untuk miliki jika anda tahu sumber Laman web yang boleh dipercayai. Anda boleh lihat di satu bank data yang sangat besar bila-bila masa yang anda perlukan mereka. Dengan bayaran yang murah, akses tanpa had ke yang penting dan latar belakang dokumen boleh diperolehi untuk membantu anda dalam membuat sahaja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *