Bagaimana untuk mendapatkan rekod perkahwinan percuma Colorado cepat

Bagaimana untuk mendapatkan rekod perkahwinan percuma Colorado cepat

Mencari dokumen-dokumen berharga tidak pernah mudah hari ini. Terdapat begitu banyak sumber yang boleh digunakan untuk mencari kertas-kertas tertentu kelahiran, kematian, perkahwinan dan perceraian. Di Internet sahaja, beribu-ribu laman boleh memilih dari untuk mempunyai rekod perkahwinan Colorado di tangan tanpa usaha yang terlalu banyak.

Pada tahun 1875, statewide pendaftaran rekod penting diperkenalkan secara rasmi, tetapi unluckily, pematuhan ini adalah tidak konsisten. Walau bagaimanapun, peningkatan yang berlaku pada tahun 1900 apabila menjejaki sijil kelahiran dan kematian menjadi sangat berkesan. Pada masa ini, banyak dokumen perkahwinan masih secara berasingan disenggarakan oleh setiap kerani county. Pada masa kini, perkahwinan yang berlaku dari tahun 1900-1939 dan 1975 sehingga masa semasa boleh diperolehi dari Colorado Jabatan Kesihatan awam dan alam sekitar rekod penting Kerajaan.

Biasanya, maklumat seperti ini termasuk butir-butir perkahwinan dua orang. Ia mengandungi masa dan lokasi kejadian, nama ibu bapa dan saksi-saksi. Sijil perkahwinan dikeluarkan oleh pengurusan Negeri dan tempatan yang terdiri daripada alamat, dan nama-nama ibu ibu.

Telah meminta satu salinan, negeri ini telah menurun pengambilalihan kepada hanya orang-orang berikut: individu yang namanya adalah rekod, ahli-ahli keluarga terdekat, undang-undang wakil orang-orang yang disebut di dalam dokumen dan lain-lain yang menunjukkan minat yang langsung dan ketara pada data. Selain itu, berkuatkuasa 1 Januari 2007, pemohon perlu menghantar bukti hubungan atau kertas sebagai bukti kepada mereka kepentingan undang-undang pada dokumen tersebut.

Pemohon-pemohon hendaklah mengambil kira caj-caj dalam pesanan untuk maklumat ini. Sijil perkahwinan, Terdapat $17 yuran dan $10 tambahan mengenakan bayaran untuk setiap salinan tambahan sama fail yang diminta pada masa yang sama. Semua permohonan boleh dikemukakan kepada Jabatan Kesihatan Colorado dan bayaran yang dibuat melalui cek atau kiriman wang. Meminta melalui faks atau telefon, salah satu mesti membayar bil untuk tambahan $ 5 melalui Visa, Mastercard, Discover atau American Express kad rasmi salinan boleh diperolehi daripada kerani mahkamah daerah di county di mana lesen perkahwinan itu telah diberi.

Rekod perkahwinan adalah bermanfaat dalam menjalankan kajian genealogical. Kebanyakannya, mereka dianggap sumber utama kerana mereka sendiri maklumat dari seseorang yang telah menyaksikan kejadian itu. Secara umumnya, World Wide Web telah membuat data ini boleh didapati di Arkib dalam talian mudah digunakan. Anda mempunyai kelebihan mendapatkan maklumat ini dalam talian secara percuma atau berbayar bergantung kepada keperluan anda. Untuk hasil yang berkualiti tinggi walaupun, pilih hanya satu yang memberikan anda pulangan nilai wang anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *