Bagaimana untuk mendapatkan otot yang berjimat

Bagaimana untuk mendapatkan otot yang berjimat

Mendapat otot dan membina badan yang sihat tidak perlu kos nasib. Malah, ia adalah sangat mudah untuk belajar bagaimana untuk mendapatkan otot yang berjimat. Salah satu perkara yang saya suka Tempahan tentang latihan berat badan dan bina badan adalah bahawa tidak kira berapa banyak berbeza “revolusi tambahan” yang datang atau selebriti apa menyokong peralatan senaman yang mewah yang terbaru, membina otot akan sentiasa bekerja terbaik apabila anda menyimpan ia mudah, melekat dengan asas-asas dan menggunakan baik lama fesyen tak habis-habis peralatan seperti barbells dan dumbbells.

Jadi jika anda bimbang bahawa ia akan menyebabkan anda banyak wang untuk mendapatkan otot kemudian pergi ke depan dan membuang tanggapan bahawa kanan tetingkap. Berikut adalah apa yang anda perlukan untuk membina otot berkualiti seperti orang lain: keahlian gimnasium, beberapa serbuk protein, multi-vitamin, pad, kertas dan pensil, pakaian sukan, barangan runcit yang sesuai dengan niat tertentu mendapat otot, dan program senaman mantap yang baik. Sekarang, mari kita memecahkan setiap item dalam senarai dan melihat bagaimana kita boleh menjadikannya sebagai berpatutan yang mungkin:

Keahlian gimnasium: Ini mungkin akan menjadi pelaburan yang paling mahal anda. Walau bagaimanapun, beberapa penyelidikan di kawasan anda dan kemungkinan anda akan mencari kesepakatan yang cukup bagus. Biasanya terdapat gimnasium di kebanyakan kawasan di mana anda boleh mendapatkan keahlian di bawah empat puluh dolar sebulan dan sesetengah daripada mereka jauh lebih murah. Nota sampingan cepat walaupun ini boleh menjadi mahal bagi sesetengah orang, ia adalah berbaloi untuk mempunyai sebuah gimnasium yang kukuh yang mempunyai segala-galanya yang anda perlukan untuk senaman. Ingat bahawa anda sedang cuba untuk mendapatkan otot dan cuba untuk pintasan dengan tidak memiliki semua itu berat, bangku-bangku dan peralatan anda perlu akan tidak pernah membuktikan berbaloi dalam jangka panjang.

Serbuk protein: Tempat pertama yang aku cadangkan semakin besar tab protein Costco jika anda mempunyai kad. Untuk kira-kira dua puluh dolar anda boleh mendapatkan cukup untuk berlangsung sepanjang bulan dan mungkin lebih lama. Walau bagaimanapun, Jangan sekali-kali lupa bahawa serbuk protein tambahan, dan bertujuan untuk menambah pengambilan protein tetap anda. Oleh itu, jika anda benar-benar hendak menjimatkan duit maka anda boleh juga kiraan jumlah gram protein dalam makanan anda setiap hari dan Langkau protein serbuk sama sekali. Cuba makan sekurang-kurangnya 1 gram protein per paun bodyweight, dan membuat majoriti anda protin dari daging dan makanan berasaskan tenusu.

Multi-Vitamin: Sama ada anda sedang cuba untuk mendapatkan otot atau tidak, multi-vitamin yang baik adalah penting untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Multi-vitamin utama nama jenama apa-apa akan lakukan untuk tujuan membina otot.

Pad pensil dan kertas: anda akan menggunakan ini untuk merakam latihan anda. Oleh kerana anda cuba untuk membina otot adalah penting untuk anda menyimpan rekod bertulis bagi semua yang anda lakukan: senaman, berat badan, wakil dan set.

Pakaian sukan: Kebanyakan orang mempunyai keperluan ini sudah; Hanya pastikan anda mempunyai kasut yang baik yang tidak rata bakau, berjalan atau Kasut Tenis akan denda.

Runcit: Kerana anda cuba untuk membina otot, ia harus jelas untuk membuat anda apa-apa berbelanja khusus untuk ini. Asas, murah makanan anda boleh mendapatkan yang baik untuk membina otot akan stik, dada ayam, sayur-sayuran, buah-buahan, susu, mentega kacang, tanah Turki, telur, beras, pasta, kentang, bayam, oatmeal dan tuna. Ini dan beberapa yang lain-lain barangan runcit termurah yang kebanyakan orang mengambil apa-apa cara, tetapi matlamat anda untuk fokus kebanyakan penggunaan makanan anda di atas ini dan untuk mendapatkan cukup protein dan kalori.

Program senaman: Ini akan kos anda apa-apa tetapi maklumat yang betul dan kerja keras, konsisten. Belajar bagaimana untuk mendapatkan otot yang berjimat adalah mudah, dan perlu jadi program senaman anda. Memberi tumpuan kepada latihan kompaun squats, menekan bangku, menekan overhed, barbell baris, pull-ups, wajaran harga rendah dan deadlifts biasa dan berkaki stiff. Anda boleh melakukan beberapa senaman pengasingan seperti kerinting dan tricep-extentions, tetapi tidak mendapat terlalu dibawa lari. Anda sama ada boleh melakukan senaman badan yang menyeluruh 2 atau 3 hari seminggu atau anda boleh lakukan rutin split. Kerja-kerja yang sukar, penginapan yang konsisten dan fokus menambah berat setiap minggu dan anda perlu membina beberapa otot berkualiti dalam tempoh beberapa minggu pertama.

Jika anda melihat segala-galanya yang disenaraikan di atas, anda akan melihat bahawa ia adalah dengan kos bulanan yang sangat rendah sama sekali. Kebanyakan orang mempunyai sebahagian keperluan yang perlu sudah, jadi banyak perkara-perkara ini tidak akan dapat menambah pelaburan. Jangan sekali-kali lupa bahawa membina otot tidak perlu menjadi rumit dan tidak perlu terlalu mahal, ia hanya mengambil kerja keras dan usaha yang konsisten ditambah pula dengan program diet dan senaman yang sesuai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *