Bagaimana untuk mendapatkan lebih tinggi dalam tempoh masa yang singkat

Bagaimana untuk mendapatkan lebih tinggi dalam tempoh masa yang singkat

Lebih tinggi adalah lebih baik. Jadi jika anda berfikir bahawa anda tidak tinggi cukup dengan sempurna apa-apa jika anda sedang mencari cara-cara untuk mendapatkan tinggi. Dalam sukan, dan dalam tiap-tiap yang lain bidang pertumbuhan tinggi adalah untuk mendapatkan mengira. Jadi Soalnya ialah – bagaimana untuk membesar tinggi?

Tinggi intensiti anaerobik latihan seperti tumbuh lebih tinggi senaman regangan, berenang dan Berbasikal telah ditunjukkan oleh penyelidik untuk memaksa hasil badan enzim “untuk berkembang lebih tinggi”. Hormon pertumbuhan teraruh latihan adalah diiktiraf fisiologi. Ini adalah kerana keseimbangan asid-asas.

Jurulatih dan doktor menetapkan regangan latihan untuk kanak-kanak pendek. Semasa regangan anda harus memerhatikan pada stretches latihan rintangan yang menghasilkan jumlah hormon pertumbuhan manusia yang tinggi. Hormon pertumbuhan manusia thickens bahagian, meningkatkan ketumpatan tulang dan seterusnya membantu dalam pertumbuhan. Kebanyakan kanak-kanak tersebut yang dikatakan pendek tidak mempunyai masalah pertumbuhan yang serius – mereka terus berkembang tinggi sebanyak kira-kira 2 inci setiap tahun sehingga awal remaja apabila hormon seks yang menyumbang kepada kadar pertumbuhan yang lebih cepat. Kebanyakan orang mencapai ketinggian dewasa, yang terletak kira-kira sama seperti ibu-bapa kami. Sesetengah kanak-kanak pendek mula mengambil ketinggian agak lewat daripada rakan-rakan mereka dan tumbuh lebih tinggi dalam satu percutian yang tunggal. Dalam perenggan yang berikut disenaraikan beberapa cara untuk membesar tinggi:-

Pecut:

Pada waktu pagi keluar berjogging selepas berehat malam. Juga menjalankan spring pendek pecah. Jalankan jarak pendek – memberikan percutian dan jalankan semula. Ini membantu mendapatkan kaki yang lebih tinggi.

Renang:

Mengambil kelas berenang dari tenaga pengajar yang pakar adalah berguna untuk mendapatkan tinggi. Perenang yang biasanya sangat tinggi.

Senaman lain:

(i) duduk di atas tanah dengan lutut anda yang terbentang. Cuba mencapai jari-kaki kaki. Sekarang cuba untuk menurunkan kepala dan sentuh lutut.

(ii) berdiri menghadap dinding. Memanjangkan lengan anda ke atas dan meningkatkan tumit anda seboleh-bolehnya dan berdiri di atas jari kaki anda. Senaman jenis regangan ini membantu banyak untuk membesar tinggi.

Kaedah-kaedah perubatan: Di bawah preskripsi doktor anda boleh memberi hormon pertumbuhan – melepaskan produk seperti glycine, glutamine, agrinine, ornithine, niacin dan 16 asid amino yang lain. Tetapi ini mesti dalam dos yang betul. Jika tidak, ia mungkin menyebabkan kemudaratan.

Secara ringkas, ini adalah sebahagian daripada kaedah untuk membesar tinggi. Walaupun setiap manusia secara genetik ditentukan apa akan ketinggian beliau untuk mendapatkan kenaikan penuh potensi anda dinasihatkan untuk melakukan senaman.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *