Bagaimana untuk mencipta habitat Penyu haiwan peliharaan di rumah

Bagaimana untuk mencipta habitat Penyu haiwan peliharaan di rumah

Penyu adalah sama seperti mana-mana haiwan lain haiwan kesayangan; mereka akan menjamin tahap komitmen seseorang individu akan dapat dengan berkesan menjaga mereka. Dan seperti haiwan peliharaan yang lain, ia adalah penting untuk menyediakan habitat Penyu haiwan kesayangan yang betul sebelum anda pergi mendapatkan anda Penyu yang pertama untuk menjaga. Tempat untuk Penyu anda hidup dalam merekabentuk bukanlah mudah kerana anda mungkin berfikir ia adalah. Bagi sebahagian besar, anda akan perlu untuk mencipta satu ruang yang cukup banyak seperti habitat semulajadi haiwan Penyu yang Haiwan reptilia yang hidup subur dalam.

Perbezaan spesies sebelum anda pergi kira-kira mereka bentuk dan menyediakan habitat Penyu haiwan kesayangan anda, ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa spesies yang berbeza akan memerlukan persekitaran yang berbeza. Sebagai contoh, terdapat sesetengah Penyu yang boleh hidup di air tawar dan terdapat orang-orang yang memerlukan beberapa jenis persekitaran berlumpur. Habitat haiwan Penyu cenderung untuk mengubah dan idea untuk mempertimbangkan keperluan ruang tertentu serta di kawasan rumah anda yang anda telah diperuntukkan untuk haiwan kesayangan anda.

Bagi sesetengah peminat, ia adalah lebih baik untuk menjalankan penyelidikan yang pertama pilihan anda dan mempertimbangkan Ruang hidup anda sendiri sebelum memperoleh sesuatu jenis Penyu. Ia adalah lebih baik jika anda mendapatkan haiwan kesayangan yang mudah akan sesuaikan dengan jenis rumah yang anda ada. Sebagai contoh, jika anda tidak mempunyai banyak ruang belakang rumah, anda akan secara logiknya perlu menyediakan habitat Penyu haiwan peliharaan dalam rumah. Ini bermakna semakin Penyu yang akan lakukan saja tanpa banyak cahaya matahari. Aksesori manakala tempat yang terbaik untuk mengekalkan habitat Penyu haiwan peliharaan adalah masih di luar di mana mereka boleh mendapatkan cukup kehangatan dari matahari dan mudah hibernasi pada musim sejuk, sesetengah orang memilih untuk menjaga haiwan kesayangan mereka di dalam rumah bagi banyak alasan. Ini adalah sempurna denda selagi anda pastikan bahawa habitat haiwan Penyu yang dilengkapi dengan aksesori sedemikian sebagai lampu UV yang boleh memberikan haba sama yang menawarkan matahari.

Sejak Penyu biasa tinggal di atas tanah dan air, ia adalah penting bahawa tangki habitat Penyu haiwan kesayangan anda dilengkapi dengan ruang yang kering di mana haiwan kesayangan anda dengan mudah boleh berehat sebentar kerana air terlalu lama. Anda juga perlu memasang penapis yang perlu kerap dibersihkan untuk memastikan haiwan kesayangan anda dari membangunkan kulat pada cengkerang mereka yang boleh menjadi sukar untuk dirawat. Reka bentuk yang condong untuk tangki adalah biasa di kalangan habitat haiwan penyu dan anda boleh dengan mudah membeli penutup ini di kedai-kedai haiwan peliharaan yang khusus. Selain itu, anda juga boleh mempunyai tangki yang ditempah Khas walaupun ini mungkin lebih mahal. Pencinta Penyu yang serius biasanya mempunyai habitat haiwan Penyu yang direka khusus untuk memenuhi keperluan mereka. Untuk pemula, anda mungkin boleh mulakan dengan kereta kebal kecil dan Berusahalah seperti yang anda pergi bersama-sama. Memastikan ia semulajadi anda akan mahu untuk mengekalkan habitat Penyu haiwan kesayangan anda seperti asli-mencari sebaik mungkin supaya ia tidak mengambil banyak untuk haiwan kesayangan anda mengubahsuai rumah baru.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *