Bagaimana untuk mencegah wabak Herpes selama-lamanya

Bagaimana untuk mencegah wabak Herpes selama-lamanya

Senjata paling penting yang anda perlu untuk mencegah wabak herpes selama-lamanya dengan benar-benar menekan herpes virus adalah sistem imun anda, tanpa menguatkan sistem imun badan anda terdedah kepada wabak yang kerap dan teruk.

Walaupun herpes adalah disebabkan oleh virus yang tidak dapat menyembuhkan tidak perlu untuk menjadi bermasalah oleh keadaan ini, perlu diingat tiada ubatnya semasa bagi sebarang virus yang termasuk selsema, selsema, campak, beguk atau chicken pox, (herpes yang berkaitan keadaan). Kami mempunyai semua mengalami salah satu virus ini pada beberapa titik dalam kehidupan kita dan sama seperti herpes mereka masih dalam tubuh (ini adalah mengapa anda harus bersenam berhati-hati apabila anda mencari produk yang mendakwa untuk ‘mengubati’ herpes).

Keadaan sistem imun anda dipengaruhi oleh pelbagai faktor fizikal dan psikologi, banyak mana yang anda akan dapat mengawal. Kekurangan tidur, diet yang buruk dan tekanan yang berlebihan semua menyumbang kepada imuniti lemah dan boleh mencetuskan wabak yang tidak diingini. Kesan fizikal daripada tekanan pada badan sering merupakan penyebab utama penyakit dan tidak boleh diremehkan, secara paradoks tekanan yang disebabkan oleh bimbang tentang wabak herpes akan berlaku sering boleh mencetuskan wabak tersebut.

Dengan menangani kebimbangan berkaitan dengan mempunyai herpes yang anda boleh meningkatkan kesejahteraan emosi anda, alat yang penting untuk mencegah wabak herpes. Herpes adalah keadaan kulit virus, tidak berasa anda perlu menjadikan ia ke dalam apa-apa lagi.
Meningkatkan sistem imun anda dan mengelakkan apa-apa masa depan wabak telah melihat kawasan anda faktor-faktor kehidupan yang boleh menjejaskan kesihatan anda. Anda mendapat tidur yang cukup? Anda mendapat nutrien yang betul-betul kukuh? Anda mengalami apa-apa kebimbangan yang berpanjangan atau tekanan?

Terdapat beberapa langkah yang anda boleh mengambil yang akan membantu mempertahankan terhadap Herpes wabak selamanya:

1: Mengelakkan situasi yang boleh membuat anda letih atau tertekan. Yoga, meditasi dan senaman lembut akan semua cara untuk melegakan kebimbangan dan menghadapi kehidupan yang lebih positif.

2: Hendaklah berhati-hati diet anda – terdapat tiada mendapat melarikan diri, makanan ringan dan kekurangan vitamin dan mineral yang mempunyai kesan yang berbahaya pada kesihatan anda, untuk pesakit herpes ini selalunya bermakna berlakunya wabak. Cuba untuk meningkatkan pengambilan buah-buahan segar dan sayur-sayuran dan mengelak alkohol yang berlebihan dan toksik binges.

3: Natural suplemen – suplemen semulajadi seperti Ekinasea, Ginseng dan vitamin ‘B’ kompleks semua kerja untuk menguatkan daya ketahanan diri anda. Kajian menunjukkan bahawa suplemen lysine ‘kekal’, satu asid amino yang ditemui dalam makanan boleh mengurangkan kekerapan dan keamatan herpes dan wabak sakit sejuk dan melambatkan Replikasi virus. Nutrien lain dinyatakan herpes seperti Vitamin C, Bioflavonoids dan zink semua telah terbukti dalam percubaan-percubaan klinikal untuk meningkatkan masa penyembuhan dan mengurangkan kekerapan episod, nutrien ini bekerja rapat bersama untuk menyekat wabak dan menguatkan kulit.

4: Ruang pelepasan emosi – sebahagian yang amat penting dan diabaikan pemulihan adalah melepaskan apa-apa negatif yang suapan keadaan ini. Cuba menyertai satu komuniti sokongan dalam talian atau forum untuk berkongsi cerita dan membantu orang lain dengan pengalaman anda sendiri.

Menemui anda mempunyai herpes boleh menjadi petunjuk untuk mula belajar apa yang badan anda perlu kekal kukuh. Herpes banyak penghidap menjadi halus ditala dalam mendengar kepada badan-badan mereka dan dapat mengenalpasti apabila mereka mula merasa berjalan turun sebelum mereka benar-benar terbakar. Mereka memberi perhatian yang lebih dekat kepada kualiti hidup dan akhir reaping manfaat kesihatan lebih baik round semua.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *