Bagaimana untuk mencegah sakit belakang yang rendah pada sebuah mesin Elliptical

Bagaimana untuk mencegah sakit belakang yang rendah pada sebuah mesin Elliptical

Jika anda pernah mengalami sakit belakang yang rendah dari bekerja pada sebuah mesin senaman, anda tidak bersendirian. Ramai orang menderita sakit belakang yang datang dengan mengenakan diri anda pada mesin yang anda tidak biasa, dan tidak semestinya digunakan untuk pergerakan otot setiap hari dalam kehidupan.

Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna bahawa anda perlu berhenti bersenam, atau bahkan berputus asa di mesin yang anda suka. Anda juga tidak perlu hidup dengan rasa sakit ini, atau cuba untuk bekerja melaluinya.

Terdapat cara-cara untuk menyediakan sebelum senaman anda, berhati-hati semasa, dan menjaga diri sendiri selepas untuk melindungi kesihatan dan comfort anda kembali akan menjadi keutamaan nombor satu. Menggunakan sebuah mesin elliptical adalah salah satu cara terbaik untuk melakukan ini, bersama-sama dengan langkah-langkah pencegahan yang lain.

Sebab mengapa Mesin elliptical begitu mudah di belakang, adalah kerana mereka mempunyai impak rendah dalam alam semula jadi. Apabila anda menjalankan pada turapan, kaki mencecah tanah dan menghantar kejutan melalui tubuh yang diserap oleh belakang dan lutut anda.

Ini boleh menyebabkan kerosakan sendi dan otot-otot anda. Apabila anda menggunakan sebuah mesin elliptical, kaki dan pinggul anda yang dipimpin melalui gerakan lembut, benar-benar cecair yang tidak memerlukan kaki untuk menerima apa-apa kesan pun.

Jadi, jika anda mempunyai apa-apa jenis kecederaan atau mudah belakang dan sakit sendi, menggunakan satu elliptical adalah satu idea yang bijak, sekurang-kurangnya semasa anda memulih. Jika anda telah memutuskan untuk menggunakan mesin ini, berikut adalah beberapa perkara yang anda harus menggabungkan juga untuk membantu anda mengatasi perjuangan rendah kembali ketidakselesaan di gimnasium.

Bermula dengan, pastikan bahawa anda betul meregangkan diri sendiri sebelum melangkah di dalam elliptical. Ini bermakna regangan kaki, lengan, pinggang, bahu, leher, dan terutamanya anda kembali.

Untuk meregangkan setiap kumpulan otot di belakang anda, cuba stretches-mudah, cepat. Mulakan dengan berbaring di atas belakang anda atas lantai.

Memanjangkan lengan anda keluar ke mana-mana bahagian badan anda, pada kira-kira sembilan puluh darjah. Bengkokkan lutut anda, dan memasang pinggang anda supaya lutut anda menghala ke kanan-Simpan bahagian atas badan benar-benar rata di atas lantai dan tidak berubah.

Memasang kepala anda ke kiri seperti yang anda Tunjuk lutut anda ke kanan. Memegang jawatan ini bagi selagi anda boleh, dan beralih kaki anda ke sebelah bertentangan.

Pastikan bahawa kepala anda sentiasa berubah ke arah yang bertentangan dengan lutut anda akan bertukar. Ini akan membantu anda untuk mendapatkan teliti leher dan bahu meregangkan pada masa yang sama.

Pastikan anda betul meregangkan keluar pada otot pinggul anda terlebih dahulu juga. Jika pinggang anda ketat, selalunya yang ketat dan kesakitan akan memancar sehingga melalui belakang anda, dan menyebabkan ketidakselesaan anda.

Sebaik sahaja anda selesai dengan memanaskan badan anda, pastikan anda mulakan pada mesin anda akan mudah. Jangan mulakan dengan tahap yang tinggi bagi membina ketahanan anda cara anda mendapati bahawa badan anda adalah benar-benar selesa.

Pastikan badan anda tinggal lurus dan selari pada mesin, dan bahawa anda tidak akan dibuat dalam apa-apa cara yang boleh menyebabkan anda kesakitan atau ketidakselesaan. Pastikan kaki anda akan menghadap ke hadapan, dan tidak bertukar terlalu jauh masuk atau keluar.

Melalui senaman anda seperti yang anda biasanya akan-jika anda mula berasa sakit atau ketegangan, berhenti seketika senaman anda, dan meregangkan lagi. Tidak bekerja jika sakit menjadi terlalu sengit-adalah lebih baik untuk hanya mula perlahan-lahan dan Berusahalah sehingga apa yang anda ingin mencapai.

Sebaik sahaja anda telah selesai senaman anda, ia adalah masa untuk meregangkan lagi! Pergi melalui semua kumpulan otot anda, supaya anda tidak membina asid laktik dalam anda otot ini boleh menyebabkan kesakitan yang akan datang apabila anda bangun keesokan harinya.

Pastikan anda minum banyak dan banyak air. Percaya atau tidak, air minuman akan membantu flush toksin daripada otot-otot anda, dan simpan edaran anda lebih baik seluruh badan anda.

Ia sememangnya tidak mustahil untuk bersenam dengan sakit belakang. Anda hanya perlu mengambil penjagaan khas untuk mendengar badan anda, had-had yang, dan apa yang ia perlukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *