Bagaimana untuk mencegah penyakit Peyronie’s?

Bagaimana untuk mencegah penyakit Peyronie’s?

Didapati pencegahan di semua?

Sebagai lama mengatakan “pencegahan adalah lebih baik daripada mengubati” juga banyak lain Kesihatan berkaitan gangguan, sama seolah-olah benar bagi penyakit Peyronie’s juga. Walau bagaimanapun, pengetahuan (anda belajar, anda mengelakkan lebih) masih faktor tunggal yang paling penting dalam pencegahan dan pengesanan awal penyakit Peyronie’s di kalangan lelaki.
Untuk lebih memahami bagaimana untuk mencegah penyakit Peyronie’s, ia adalah penting untuk mula belajar bagaimana penyakit Peyronie’s berkembang.

Mungkin menyebabkan penyakit Peyronie’s
Kecederaan / trauma: ramai penyelidik percaya bahawa plak penyakit Peyronie’s berkembang berikutan trauma, seperti memukul atau dibengkokkan yang menyebabkan pendarahan setempat di dalam zakar. Dua Dewan yang dikenali sebagai di corpora cavernosa jalankan panjang zakar. Tisu penghubung, dipanggil septum yang, antara Dewan dua dan melekat pada bahagian atas dan bawah tunica albuginea. Jika zakar terserempak atau bengkok, kawasan di mana septum itu melampirkan kepada tunica albuginea boleh meregangkan melampaui batas, mencederakan tunica albuginea dan saluran darah kecil yang pecah. Hasil dari penuaan, keanjalan berkurang berhampiran titik lampiran septum itu mungkin meningkatkan peluang untuk kecederaan. Di samping itu, septum itu juga akan rosak dan menjadi sukar,? brous tisu, dipanggil? brosis. Oleh itu, keradangan ini dalam tempoh masa yang membawa kepada pembentukan plak yang kekal pada zakar anda. Ini plak, sendiri, kemudian menyebabkan lenturan kekal atau kelengkungan zakar anda.
Keluarga (genetik): dalam sesetengah kes, penyakit Peyronie’s berjalan di keluarga yang mencadangkan bahawa faktor-faktor genetik mungkin membuat seorang lelaki terdedah kepada penyakit.
Autoimmunity: Sesetengah penyelidik percaya bahawa penyakit Peyronie’s mungkin untuk gangguan autoimun iaitu ia berkembang apabila badan sendiri mula membangunkan antibodi terhadap sel-sel anda sendiri. Walau bagaimanapun, teori ini masih perlu disahkan oleh saintis.

Petua semulajadi untuk membantu mencegah penyakit Peyronie’s
1 – Jangan tidur pada perut anda
Walaupun tidak perlu dari segi perubatan terbukti lagi, beberapa sexologists dan pakar-pakar reproduktif meminta kebapaan untuk menahan diri dari tidur di atas perut. Hipotesis ialah tidur di atas perut mempunyai kesan “mampatan” pada saluran darah zakar dan ia secara semula jadi menyebabkan darah yang berkurangan ke tisu-tisu yang mampung zakar. Ini akhirnya membawa kepada mengurangkan pertumbuhan tisu zakar, sering di satu pihak dan justeru itu mengakibatkan pembentukan kelengkungan atau penyakit Peyronie’s.

2 – Berhati semasa seks
Oleh kerana kecederaan semasa persetubuhan adalah salah satu punca yang paling biasa penyakit Peyronie’s, anda perlu mengambil langkah berjaga-jaga yang khas ketika mengadakan hubungan seks. Wanita yang berada di atas, sebagai contoh, telah dianggap sebagai punca yang biasa beberapa zakar berkaitan kecederaan seperti patah zakar. Anda perlu, oleh itu, harus sangat berhati-hati jika anda ingin melakukan seks dalam kedudukan tersebut.

3-Penggunaan Vitamin E tambahan
Penyelidik telah menjalankan kajian kecil-kecilan di mana orang-orang dengan penyakit Peyronie’s yang telah diberikan vitamin E secara lisan, melaporkan peningkatan. Walau bagaimanapun sama ada mengambil vitamin E tambahan secara lisan sebenarnya mencegah penyakit sebelum ia bahkan membangunkan dipersoalkan dan memerlukan lebih banyak penyelidikan dan kajian untuk disahkan.

4-Penggunaan daya tarikan berasaskan pengusung zakar
Jika anda adalah salah seorang peminat Kesihatan zakar mereka yang ingin menambah saiz zakar mereka (secara panjang & ketebalan) kemudian ada berita baik untuk anda. Menggunakan daya tarikan yang berasaskan zakar regangan peranti, seperti SizeGenetics extender, bukan sahaja menyebabkan kekal Pembesaran zakar anda tetapi juga dianggap salah satu pendekatan yang paling mudah untuk membantu menghalang atau membetulkan kelengkungan zakar anda yang luar biasa seperti yang dilihat dalam penyakit Peyronie’s. Ia melibatkan regangan bahagian zakar yang mempunyai parut tisu supaya ia sepadan dengan bahagian yang lain dan mengakibatkan ereksi yang lebih lama, lebih kukuh dan tebal dan rasa untuk keseluruhan meningkat keyakinan seksual.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *