Bagaimana untuk mencegah masalah kesihatan anjing Newfoundland

Bagaimana untuk mencegah masalah kesihatan anjing Newfoundland

Kerana saiznya yang besar, terdapat cukup banyak Newfoundland anjing kesihatan isu-isu yang boleh timbul seperti anjing yang mendapat lebih tua. Ini adalah agak malang, kerana anjing ini boleh menjadi haiwan kesayangan keluarga yang cemerlang. Malah, Planet haiwan Tempahan telah dinamakan anjing ini sebagai mungkin anjing yang terbaik untuk keluarga dengan kanak-kanak. Ini kerana mereka adalah lembut, penyayang dan setia baka yang boleh dilakukan dalam pelbagai persekitaran. Displasia hip, masalah jantung dan cystinuria adalah masalah kesihatan paling serius tiga yang baka mungkin mungkin menderita apabila umur mereka. Dan cara terbaik untuk mengelakkan masalah ini daripada berlaku untuk memantau Kesihatan anjing anda dari masa dia masih anjing dan meneruskan pemantauan sepanjang hidupnya.

Memastikan Newfoundland isu-isu kesihatan anjing di bay dengan memakan anjing anda tambahan sebaik sahaja beliau mula mengambil makanan pepejal. Makanan tambahan terbaik yang mengandungi minyak ikan, kondroitin glucosamine, kalsium, dan Ester-C. SUPPLEMEN ini diberi sebaik sahaja setiap hari untuk membantu anjing anda membina tulang yang cukup kuat untuk menahan berat badannya dan mengelakkan arthritis dan lain-lain masalah sendi yang mungkin kerana beliau berumur. Anda boleh terus membekalkan suplemen ini untuk tiga tahun pertama hidupnya dan sekali lagi apabila dia adalah lama dan mula untuk tunduk kepada masalah kesihatan. Sudah tentu, ia adalah lebih baik untuk berunding dengan doktor haiwan berkenaan tambahan.

Struktur pemakanan makanan anjing direka sedemikian rupa untuk membantu anak-anak anjing yang berkembang. Walau bagaimanapun, anjing besar tidak benar-benar memerlukan bantuan yang banyak dengan pertumbuhan selepas titik tertentu. Malah, pertumbuhan pesat boleh menjejaskan organ-organ dan tulang anjing besar selepas usia yang tertentu kerana mereka boleh mempunyai masa yang sukar mengikuti keperluan badan. Atas sebab ini, dan untuk mengelakkan sebarang komplikasi kesihatan yang serius, kebanyakan penternak dan haiwan mengesyorkan beralih kepada makanan orang dewasa apabila anjing anda mencecah lapan bulan supaya menjadi lebih dia tidak besar rangka dan organ-organ yang menyokong badannya.

Menjaga anjing anda pada berat badan yang sihat adalah satu bahagian yang penting dalam mencegah masalah kesihatan anjing Newfoundland. Semua anjing yang harus disimpan pada berat badan yang sihat sepanjang hayat mereka, tetapi ini adalah amat penting dalam baka besar. Hanya dengan orang, berat badan yang berlebihan boleh menyebabkan jantung, hati dan buah pinggang pada anjing. Membawa anjing anda check-up berkala dengan doktor haiwan untuk memastikan beliau mengekalkan berat badan yang ideal.

Newfie yang suka air, dan telinganya yang direka bentuk secara semulajadi untuk menyimpan air. Walaupun begitu, anda perlu sentiasa menyemak dan membersihkan telinganya setiap minggu atau lebih kerap jika anjing anda swims kerap. Anda boleh membersihkan telinganya dengan satu bahagian cuka dan tiga bahagian air. Ini akan membantu menjaga telinganya tanpa yis.

Akhir sekali, anda harus sentiasa berus kot cantik anjing. Kot yang direka khas untuk membantah anjing daripada air frigid. Dan melatih anjing anda sekurang-kurangnya sekali setiap minggu adalah cara terbaik untuk memastikan dia sihat dalam semua jenis cuaca. Dengan anjing, kot sihat adalah satu petanda yang baik untuk tubuh yang sihat, dan minyak ikan yang anda berikan untuk tambahan akan bukan sahaja membantu mencegah masalah kesihatan anjing Newfoundland, tetapi juga menambah satu Kasut tambahan kot cantik anjing.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *