Bagaimana untuk mencegah di bawah beg Mata

Bagaimana untuk mencegah di bawah beg Mata

Beg mata gelap membuat seseorang kelihatan lebih tua daripada umur mereka. Penyelesaian yang doktor mencadangkan pembedahan tetapi kebanyakan daripada kita hanya mencari pembedahan berisiko dan mahal juga.

Sebab salah satu mempunyai di bawah beg mata adalah kerana kolam cecair yang berkumpul di bawah mata kita. Sebab banyak yang doktor berikan adalah alahan, diet, kekurangan tidur dan keturunan. Perkara yang terbaik adalah bahawa mata beg tidak pernah menunjukkan sebarang masalah kesihatan yang serius dan oleh itu boleh dikendalikan tanpa penjagaan daripada doktor juga.

Berikut adalah strategi-strategi yang sihat untuk membantu menghapuskan beg mata di bawah mata anda, doktor-doktor yang banyak dan kulit profesional penjagaan mencadangkan

1. Banyak sodium dalam diet kita membawa kepada mengekalkan air dan yang mengakibatkan bengkak mata. Kita tidak sedar berapa banyak garam yang kita ambil tetapi kebanyakan makanan yang kita makan telah di atas purata pengambilan garam. Oleh itu, kita boleh mengelakkan atau mengurangkan mata beg makan kurang makanan dalam tin atau makanan ringan yang masin.

2. Anda mesti pernah mendengar ini beberapa kali dan ia adalah benar-benar benar. Kekurangan tidur membawa kepada darkening mata dan mencipta beg di bawah mata juga. Tidur malam yang lena tujuh jam sekurang-kurangnya menghalang di bawah beg mata.

3. Tidur rata pada bahagian belakang juga menyebabkan beg mata, ini adalah kerana bendalir di bawah mata mendapat Luaran. Ianya sentiasa dinasihatkan untuk meletakkan tuala atau bantal tambahan untuk memartabatkan Ketua kami dan membenarkan saliran cecair.

4. Makanan seperti pisang dan oatmeal membantu mencegah di bawah beg mata.

Sudah tentu lepas tetapi tidak di-kurangnya diet seimbang untuk menjaga mata, kulit dan badan kita yang sihat adalah perkara yang paling penting untuk disimpan di rumah.
Jawatan yang berkaitan dengan kuku jari

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *