Bagaimana untuk mencegah dan menterbalikkan kerugian otot semakin kita berusia

Bagaimana untuk mencegah dan menterbalikkan kerugian otot semakin kita berusia

Kehilangan otot adalah hasil yang dijangka dalam proses penuaan, tetapi ianya tidak dapat dielakkan. Walaupun hampir semua dewasa mula kehilangan jisim otot seawal sebagai tiga puluhan mereka, penurunan biasa kekuatan dan saiz otot adalah sebahagian besarnya boleh dicegah. Mengekalkan jisim otot seperti yang kita umur harus menjadi bahagian yang penting dalam gaya hidup yang sihat kerana ia menyumbang kepada kekuatan rangka dan membantu mengelakkan kecederaan.

Mengapa kita kehilangan otot

Sarcopenia, atau kehilangan otot, adalah disebabkan oleh beberapa faktor. Perubahan hormon, kurang bersenam dan kekurangan pengambilan protein yang mencukupi akan sebab-sebab yang biasa.

Beberapa keadaan perubatan yang boleh meningkatkan kadar pada otot yang adalah hilang, seperti kencing manis, penyakit jantung dan penyakit buah pinggang.

Di samping itu, beberapa rawatan perubatan bagi penyakit yang boleh menyebabkan kehilangan otot disebabkan oleh sekatan diet, ubat-ubatan, atau kedua-duanya.

Kehilangan otot boleh menyebabkan isu-isu kesihatan yang serius dalam beberapa orang dewasa.

Orang dengan otot-otot yang lemah yang kurang mampu mengekalkan postur yang baik, Menjaga keseimbangan mereka atau hidup secara bebas. Hasilnya, berkurangan otot massa membuatkan anda lebih cenderung untuk jatuh, masalah pernafasan dan masalah psikologi seperti kemurungan.

Adakah anda juga berkemungkinan untuk mendapatkan senaman yang mencukupi, yang boleh membawa kepada obesiti, penyakit jantung dan kencing manis permulaan dewasa –.

Rawatan hormon

Syukurlah, Terdapat beberapa rawatan yang berkesan untuk kehilangan otot dalam penuaan dewasa. Terapi penggantian hormon boleh digunakan untuk meningkatkan tahap testosteron lelaki dan wanita, dan rutin senaman yang boleh digunakan untuk meningkatkan kedua-dua jisim otot dan kekuatan.

Perubahan pemakanan mungkin diperlukan untuk kehilangan otot alamat seimbang atau ubat-ubatan.

Penyelesaian pemakanan

Dalam sihat dewasa yang lebih tua, gaya hidup yang mudah perubahan boleh menghalang atau melawan kebanyakan kes usia kehilangan otot yang berkaitan. Menambah lebih banyak protein diet adalah penting untuk mendapatkan otot.

Untuk mengelakkan mendapat tambahan lemak, sumber-sumber protin berkualiti harus digunakan.

* Dada ayam, ikan, putih telur, dan ayam belanda akan sumber-sumber protein yang sangat baik untuk orang dewasa yang lebih tua, serta kacang butters dan protein shake yang dibuat dengan gula pemanis percuma.

* Elakkan penggunaan berat sos, makanan goreng, lebihan gula dan sambil menambah protein untuk diet. Matlamat untuk sekurang-kurangnya tujuh gram protein per paun berat badan dua puluh tiap-tiap hari untuk memenuhi keperluan protein.

* Elakkan penggunaan Formula mendapat berat badan yang profesional apabila membina semula otot. Walaupun pembina badan banyak bersumpah dengan Formula ini adalah, ia selalunya mengandungi bahan kimia yang boleh memudaratkan dalam jumlah yang besar.

* Mewujudkan kocak khususnya menyebabkan pengekalan cecair yang berlebihan, yang boleh meningkatkan tekanan darah dan meningkatkan risiko strok pada orang yang terdedah.

* Senaman adalah juga penting. Walaupun kebanyakan doktor tidak menggalakkan berjalan sebagai senaman yang sesuai untuk orang dewasa yang lebih tua, berjalan kaki semata-mata tidak akan berbalik kehilangan otot.

* Galas berat badan latihan mesti dimasukkan ke dalam mana-mana senaman untuk meningkatkan kekuatan otot.

* Angkat rutin yang direka khusus untuk warga emas boleh didapati dalam talian, atau pelan individu boleh dihasilkan oleh seorang doktor, ahli terapi fizikal, atau pengajar kecergasan.

Jumlah berat yang digunakan untuk setiap latihan harus ditentukan oleh keadaan keseluruhan setiap individu, tahap kekuatan, dan kesihatan.

Kebanyakan orang yang akan membina semula otot hilang mulakan dengan berat yang sangat ringan, dan secara beransur-ansur meningkatkan jumlah yang diangkat sebagai mereka mendapat otot jisim.

Di dewasa yang lebih tua dengan isu-isu kesihatan, menterbalikkan kemerosotan otot boleh sering meningkatkan kesihatan anda secara keseluruhan.

Komplikasi kesihatan yang boleh memberi kesan senaman

Walau bagaimanapun, mereka dengan isu-isu kesihatan perlu membincangkan perubahan dalam tahap diet dan aktiviti mereka dengan doktor mereka sebelum mereka memulakan.

Jika anda mempunyai penyakit buah pinggang, sebagai contoh, anda mungkin tidak dapat selamat menambah protein tambahan diet mereka, dan jika anda telah berkurangan ketumpatan tulang mungkin dapat mengangkat berat yang lebih berat.

Itu berkata, walaupun jika anda berbaring di katil anda boleh mendapat manfaat daripada membina semula otot, walaupun anda tidak pernah maju seterusnya mengangkat lima paun berat badan.

Beberapa keadaan perubatan perlu lebih berhati-hati akan dipantau semasa memulakan rutin diet dan senaman yang baru.

* Kencing manis

Pesakit diabetes khususnya harus mengubah rutin mereka perlahan-lahan, kerana risiko pelaksanaan induced hipoglisemia. Tahap insulin mungkin perlu diselaraskan kerana perubahan diet dan aktiviti tahap.

Kerana peningkatan risiko berlakunya hypoglycaemia, pesakit kencing manis harus sekali-kali bersenam semata-mata, dan harus sentiasa membawa sebuah meter glukosa dan gula kecemasan semasa bersenam. Mudah untuk membawa glukosa pek gel yang besar untuk pesakit kencing manis yang baru memulakan senaman yang baru.

Sejak otot besar-besaran meningkatkan sensitiviti insulin, dos insulin mungkin perlu dikurangkan kerana otot diperolehi.

* Penyakit jantung

Jika anda mempunyai penyakit jantung anda juga perlu mula sangat perlahan-lahan dan beransur-ansur meningkatkan tahap youractivity memperbaiki keadaan mereka.

Ramai doktor mengesyorkan membina kekuatan sebelum cuba menambah kerja aerobik ke senaman untuk pesakit-pesakit jantung.

Lama-kelamaan, ubat-ubatan mungkin perlu dikurangkan atau dihapuskan walaupun, jadi rutin check up perlu dijadualkan apabila bekerja.

Dengan pesakit kencing manis, pesakit jantung perlu bekerja dengan rakan kongsi, dan membawa pengenalan kecemasan dan ubat-ubatan apabila bersenam.

* Arthritis

Tidak penghidap artritis boleh pada mulanya akan digalakkan dengan peningkatan kesakitan dan kekejangan bersama selepas bersenam, tetapi dengan senaman yang konsisten, mendapati kebanyakan keadaan mereka memperbaiki dalam tempoh minggu.

Pesakit artritis sering mengalami mobiliti berkurang di galas sendi, jadi latihan perlu diubahsuai untuk menguatkan otot-otot di sekitar sendi terjejas berat badan.

Sebuah rundingan dengan ahli terapi fizikal merupakan satu titik permulaan yang berguna bagi penghidap artritis yang ingin menterbalikkan kerugian otot.

* Penyakit paru-paru COPD

Syarat-syarat lain boleh juga dipengaruhi oleh aktiviti meningkat. COPD dan lain-lain penyakit paru-paru mungkin pada mulanya merasa lebih teruk dengan senaman, tetapi seperti artritis, syarat-syarat ini boleh meningkatkan dengan latihan yang berterusan.

Kajian telah menunjukkan bahawa pesakit-pesakit COPD yang melibatkan diri dalam aktiviti fizikal sederhana meningkatkan tahap ketahanan mereka, walaupun tanpa fungsi paru-paru meningkat.

Orang-orang dengan asma dan keadaan yang berkaitan dengannya sering mengalami kapasiti paru-paru meningkat dan gejala-gejala yang lebih sedikit kerana tahap aktiviti mereka meningkat.

Faedah-faedah psikologi mempertingkatkan kekuatan otot

* Mencegah dan menterbalikkan kerugian otot semakin kita berusia mempunyai faedah psikologi, serta. Laporan fizikal aktif warga tua merasa kurang tertekan dan bimbang daripada rakan-rakan kentang sofa mereka.

* Fungsi Kognitif juga meningkat sebagai meningkat jisim otot, mungkin disebabkan oleh tahap oksigen darah yang lebih tinggi dan edaran yang lebih baik.

* Jika anda kekal aktif seperti yang mereka umur anda berkemungkinan memerlukan jangka panjang penjagaan kejururawatan, dan lebih cenderung untuk mengambil peranan yang aktif dalam menguruskan kesihatan anda sendiri.

Sebab hanya mereka sahaja, memerangi umur berkaitan kehilangan otot adalah satu usaha yang berbaloi untuk semua orang dewasa. Memahami bagaimana untuk mengelakkan kehilangan otot dan juga terbalik, akan memastikan bahawa anda mempunyai masa depan yang kuat dan sihat akan datang.

Jika anda serius untuk belajar bagaimana untuk mengurangkan masalah kehilangan otot secara semulajadi dan mudah…Jika anda ingin mengetahui tips terbaik untuk memperbaiki otot jisim dan kekuatan… maka anda mendapati orang yang betul. Saya akan membuat meningkatkan kekuatan otot anda mudah dan menyeronokkan untuk anda… DAN TIDAK MEMBOSANKAN!

Pertama, klik pautan di bawah untuk mendapatkan bantuan berkuasa yang anda perlukan untuk berurusan dengan masalah anda sekarang. Ini akan membantu anda untuk bantuan serta-merta proaktif yang anda perlukan sekarang.

Kedua, melihat-lihat Laman web saya kerana ada beberapa sumber lain untuk membantu, termasuk rawatan baru ditemui, penyelesaian semula jadi dan nasihat serta pelan tindakan do-it-yourself jika anda lebih suka hanya tahu bagaimana.

Ketiga, dengan nasihat saya anda boleh mengelakkan masalah kehilangan otot, kembali anda untuk menyediakan kemudahan kesihatan dan dapatkan kembali kepada keyakinan yang mengetahui anda akan berfungsi 100%, manakala mendapat akses kepada tenaga yang dipenuhi bintang anda layak. Anda pernah mendengar semua sebelum… Saya mendapatkannya. Tetapi kami telah membantu menyelamatkan berjuta-juta pun, dan tahu semua ‘helah’ dalam buku ini untuk membantu anda merasa lebih baik secara semula jadi.

Keempat, Terdapat empat tiada. Hanya menikmati sumber-sumber yang kami mengumpul untuk kebaikan anda, mengambil tindakan dan menggunakan tenaga anda diperbaharui untuk apa sahaja yang anda mahu! Jika anda tidak menjumpai penyelesaian kepada hak anda masalah sekarang… Saya akan menakjubkan terkejut!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *