Bagaimana untuk mencapai mata yang cantik dan kelihatan lebih muda, lebih bertenaga

Bagaimana untuk mencapai mata yang cantik dan kelihatan lebih muda, lebih bertenaga

Mencari lebih bertenaga dan lebih muda tidak hanya kira-kira mempunyai kulit licin berseri. Lebih daripada yang anda sedar, anda perlu menjaga baik mata anda dan kawasan sekitar mereka serta. Kalangan under-eye yang gelap dan beg mata boleh membuat anda kelihatan haggard, lebih tua dan hodoh walaupun anda mempunyai sebuah badan yang langsing atau lembut kulit sekali. Dengan memastikan bahawa kawasan di sekitar mata anda tidak bengkak dan discolored, anda boleh meningkatkan penampilan anda. Jadi, di sini adalah bagaimana:

Mengelakkan banyak alkohol dan garam

Terlalu banyak alkohol dan garam dalam badan boleh menyebabkan kulit di bawah mata anda untuk menyimpan lebih banyak cecair. Ini adalah sebab mengapa, lebih sering daripada tidak, orang-orang yang suka makanan masin dan minuman beralkohol mempunyai beg mata. Dan tidak juga anda akan mengambil beberapa minggu atau bulan untuk dapat memerhati kesan buruk alkohol dan garam di kawasan under-eye anda. Biasanya, waktu pagi selepas malam yang minuman keras dan masin makanan-binging akan mendedahkan bengkak mata yang hodoh.

Katakan tidak kepada Rokok

Rokok sentiasa menjadi satu tabiat yang tidak sihat. Tetapi selain daripada penyakit-penyakit yang ia boleh menyebabkan, rokok boleh juga membawa beg mata dan perubahan warna kulit under-eye. Ia juga telah ditemui untuk mencetuskan pembangunan kedutan dan garis-garis hodoh bukan hanya pada kulit muka tetapi di tempat lain dalam badan. Dengan lebih daripada 4,000 bahan toksik setiap sedutan, rokok adalah cara lampu suluh untuk membuat diri anda kelihatan lebih tua dan haggard.

Mengendalikan mata anda dengan jumlah

Kawasan di sekitar mata anda mungkin tampalan paling sensitif kulit pada badan anda. Dan kerana kerenikan dalam, ia adalah penting bahawa anda menyentuh atau mengendalikannya dengan jumlah. Sesetengah orang rub dan gosok kulit di sekitar mata, terutama apabila mengambil mandi. Berbuat demikian boleh menyebabkan pembangunan pramatang tidak diingini garis dan kedutan di kawasan ini. Satu perkara lagi, sebagai sebahagian daripada penjagaan mata secara keseluruhan, membuat satu titik untuk hanya menggunakan produk yang dibuat khas untuk digunakan di bahagian mata.

Elakkan Squinting

Jika anda benar-benar ingin mengekalkan mata kelihatan hebat, anda perlu berhenti squinting. Anda fikir satu tabiat yang tidak ketara seperti squinting boleh menjejaskan kulit di sekitar mata anda? Baik, ia boleh. Apabila anda cuba untuk mengecilkan mata anda memberi tumpuan kepada apa yang anda sedang membaca atau melihat, anda secara tidak sengaja membentuk lipatan pada kawasan mata anda yang boleh berkembang menjadi talian tetap atau kedutan. Penyelesaian anda ini adalah untuk menggunakan cermin mata membaca atau pembetulan mata satu. Dengan cara ini anda tidak akan perlu juling untuk melaraskan tumpuan anda.

Elakkan cahaya matahari yang kuat sepanjang masa

Cahaya matahari yang kuat membawa sinar UV yang kuat. Dan sinar UV boleh teruk merosakkan kulit, jauh lebih banyak kawasan sensitif sekitar mata anda. Untuk melindungi mata dan kulit anda, sentiasa Elak luaran apabila matahari pada yang cerdas, khususnya dari 10 pagi hingga 3 petang. Tetapi jika anda benar-benar perlu berada di luar dan terdedah kepada matahari, anda boleh sentiasa mencari perlindungan di sunscreens atau losyen sun blok.

Bagi kawasan mata anda, perlindungan dari matahari boleh didapati menggunakan sepasang baik warna bila-bila masa anda berada di luar. Warna-warna mata tidak kelihatan hanya kira-kira; mereka boleh pasti melindungi kawasan sensitif mata anda dan juga mengurangkan risiko anda mempunyai penyakit mata seperti degenerasi.

Menggunakan krim mata kerap

Kawasan di sekitar mata anda memerlukan banyak lembapan supaya ia lebih kukuh dan kurang sensitif. Untuk melakukan ini, anda perlu memohon pelembap produk yang dibuat khas untuk kawasan mata anda. Pilih produk mata yang menggunakan pelembab semulajadi supaya anda akan mengurangkan peluang untuk mempunyai tindak balas kulit yang tidak diingini. Satu produk tersebut adalah Eyevive.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *