Bagaimana untuk mencapai kerangka minda yang positif

Bagaimana untuk mencapai kerangka minda yang positif

Kehidupan sebenar bukanlah semua teh dan penkek. Kesukaran hidup merupakan sebahagian daripada kewujudan yang semua. Datang secara bersemuka dengan kesusahan tidak perlu dilihat sebagai sesuatu yang buruk – tuduhan Apakah cara di mana kita berhadapan dengannya. Kerangka minda yang positif adalah penting kerana pemikiran positif terbukti meningkatkan prestasi dan kualiti kerja kami. Kita cenderung untuk berfikir lebih dinamik dan melaksanakan dengan lebih cekap Bilakah kita berasa positif dan baik.

Terdapat beberapa penjelasan biologi ini. Kerangka minda yang positif adalah dicetuskan oleh dipertingkatkan tahap pemancar neuro seperti serotonin yang mengawal keupayaan prestasi otak. Kesan-kesan yang berbangkit daripada kerangka minda yang positif juga termasuk kesihatan yang lebih baik mental dan fizikal. Ini adalah kerana sistem imun dirangsang oleh hormon positif yang dihasilkan oleh berada dalam kerangka minda yang positif.

Jika kita mengembangkan tentang peraturan ini, kita dapat melihat bahawa sebaliknya juga adalah benar. Apabila kita tertekan kita akan jauh lebih cenderung untuk kontrak penyakit-penyakit lain atau membangunkan masalah kesihatan mental. Perhubungan kita dengan orang lain semakin merosot, pemikiran kita menjadi tidak rasional dan produktiviti kami grinds terhenti. Untuk meletakkan ia semata-mata, ini adalah dalam kerangka minda yang terbaik dielakkan di apa-apa kos. Yang kadang-kadang tidak berpuas hati adalah satu perkara biasa dan bagaimana kita memilih untuk berurusan dengan ia datang dari minda kami tersimpan.

Mempunyai sikap mental yang positif akan juga memberi diri anda yang sikap ‘tidak boleh’. Orang-orang yang berfikiran positif akan jauh lebih cenderung untuk melihat peluang-peluang dan bukannya halangan atau cabaran bukannya masalah. Sebagai contoh, perniagaan atas orang berjaya kerana mereka dapat melihat peluang-peluang pertumbuhan dimana orang lain hanya melihat masalah. Sikap mental yang positif daripada ahli perniagaan yang berjaya menentukan bahawa peluang menjadi realiti – kerana mereka telah membangunkan perlu memandu dan motivasi untuk berjaya dalam membuat mimpi mereka menjadi nyata. Ia kini menjadi jelas bahawa terdapat begitu banyak akan diperolehi daripada memiliki sikap mental yang positif. Halangan terbesar bagi ramai orang adalah dalam membangunkan satu bermula dengan.

Lain hidup hakikatnya bahawa sesetengah orang adalah lebih positif berbanding yang lain. Hasilan yang dipanggil ‘cerah pelupusan’ menunjukkan bahawa ada sesuatu yang wujud atau genetik untuk vindicate kerangka minda yang tertentu. Walaupun ini mungkin benar dalam beberapa kes, ia juga adalah benar bahawa kerangka minda yang positif yang tidak terhad untuk beberapa istimewa. Ianya terbuka kepada sesiapa sahaja yang bersedia untuk dimasukkan ke dalam kerja-kerja yang perlu untuk mencapai ia.

Adalah cara yang baik untuk mewujudkan kerangka minda anda untuk berfikir tentang bagaimana anda berada dengan orang lain. Cuba picturing bagaimana anda berkelakuan terhadap orang anda tidak tahu. Adakah anda keluar dan bersedia untuk bertemu dan bercakap dengan mereka, atau Adakah anda sempit dan takut. Sebenarnya, salah satu cara terbaik untuk menakluk kerangka minda yang negatif adalah untuk mengubah sikap anda kepada dunia di sekeliling anda tetapi terutamanya orang-orang di dalamnya. Jika anda bimbang biasanya sekitar lain cuba eksperimen ini. Apabila anda berasa sedia, memaksa diri untuk memulakan perbualan dengan orang yang tidak dikenali secara rawak di tempat awam. Jangan bimbang tentang bagaimana anda melihat atau muncul – atau apa yang anda bermula atau berakhir dengan bercakap tentang. Kata-kata yang sedikit tentang cuaca atau apa-apa yang akan dilakukan. Hanya mencuba dan mengambil notis bagaimana anda rasa selepas itu.

Anda lihat, ini cara anda dengan orang lain akan menentukan peluang-peluang yang anda ditawarkan. Anda mahu beberapa bukti yang lebih banyak, maka Lihatlah contoh ini – yang anda inginkan untuk maju lagi di tempat kerja antara dua orang yang sama dengan pengalaman dan keupayaan kecuali bagi satu perbezaan yang besar – satu bimbang dan tidak selesa dengan orang lain sekeliling mereka tetapi yang lain akan mudah dan santai di dalam syarikat lain. Jika saya adalah Pengurus mereka saya tahu yang mana satu saya akan Pilih – setiap kali.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *