Bagaimana untuk menangani kemurungan selepas berehat sehingga

Bagaimana untuk menangani kemurungan selepas berehat sehingga

Jika anda pernah Alami percutian sehingga dari hubungan yang kemudian anda mungkin telah mengalami kemurungan juga. Berehat sehingga boleh mengakibatkan kemusnahan kepada orang di akhir menerima. Ia boleh menjejaskan anda pada pelbagai peringkat emosi, bernilai dan yakin pada diri sendiri. Walaupun ini merupakan sebahagian daripada proses grieving biasa selepas menderita kehilangan hubungan ia mesti diuruskan dalam masa yang sewajarnya. Berikut adalah cara bagaimana untuk menangani kemurungan selepas berehat sehingga.

1. Bolong perasaan anda. Jangan Simpan perasaan, pemikiran dan emosi yang botol anda sehingga dalam. Anda perlu Daftar bagaimana anda rasa begitu biarkan ia. Bercakap dengan rakan-rakan dan keluarga. Bercakap dengan binatang yang disumbat apabila tidak sekitar. Titik adalah anda mesti vocalize fikiran anda dan mendengar mereka keluar kuat. Mendekati orang-orang yang mengambil berat tentang anda. Walaupun mereka tidak mempunyai nasihat yang berguna untuk memberikan anda kadang-kadang hanya bercakap akan membantu anda berasa lebih baik.

2. Keluarkan peringatan berterusan cth anda Jangan tinggalkan gambar dan hadiah dari ex anda berbaring. Ianya keras tetapi mengalih keluar mereka supaya anda tidak perlu melihat mereka sehari-hari. Anda tidak perlu membuang mereka sahaja lagi tetapi sekurang-kurangnya kotak mereka dan simpannya di tempat.

3. Manjakan diri sekali-sekala. Manjakan diri anda sesuatu yang anda biasanya tidak akan lakukan. Urutan muka, bercuti, pakaian baru. Sila masukkan tarikh anda. Melakukan sesuatu untuk membuat diri anda merasa istimewa.

4. Cuba membaca. Jika anda bukan pembaca seorang kawan telah mengesyorkan sebuah novel yang baik. Anda akan terkejut bagaimana ini boleh membantu anda melarikan diri persekitaran anda dan membawa anda ke tempat yang jauh. Anda benar-benar boleh menjadi leka dalam kehidupan watak-watak semasa lupa tentang anda sendiri untuk sementara.

5. Membuat percutian yang bersih. Elakkan daripada menghubungi bekas kekasih anda atau menerima panggilan dan e-mel mereka. Jika ianya lebih, biarkan ia menjadi lebih. Jika anda berdua sedang bercakap antara satu sama lain beberapa kali dalam seminggu bagaimana anda boleh sentiasa biarkan pergi. Potong kord.

6. Bercakap dengan rakan-rakan yang baik tetapi penulisan boleh menawarkan anda sebuah cawangan yang tidak terhad. Menulis dalam jurnal harian. Menyatakan pendapat anda secara terbuka atas kertas. Kembali dan membaca apa yang anda telah menulis dari masa ke semasa. Anda akan terkejut dengan apa yang anda boleh pelajari tentang hubungan sebelumnya anda dengan bekas kekasih anda.

Menderita kehilangan untuk hubungan intim bukanlah mudah dan boleh menyebabkan seseorang kesusahan yang besar. Walaupun ianya sukar, anda perlu pastikan ia perspecitve. Ia bukanlah satu penyakit atau penghujung dunia yang mengancam nyawa. Rasa tertekan selepas berehat adalah normal tetapi anda boleh menggunakan langkah-langkah di atas dan Ketahui bagaimana untuk menangani kemurungan selepas berehat sehingga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *