Bagaimana untuk menambah ketinggian secara semulajadi dan cara untuk menambah ketinggian

Bagaimana untuk menambah ketinggian secara semulajadi dan cara untuk menambah ketinggian

Jika anda sedang sedaya upaya mencari cara-cara untuk menambah ketinggian, anda adalah untuk beberapa berita baik. Terdapat beberapa teknik mudah yang dibincangkan dalam artikel ini yang akan membantu anda menambah semua orang tambahan inci yang anda sentiasa mahu. Semua yang ia memerlukan beberapa jumlah keazaman dan usaha di sebelah anda dan sebentar lagi anda akan menjadi personaliti menjulang tinggi yang anda sentiasa ingin menjadi. Berikut adalah cara yang terbaik untuk menambah ketinggian secara semulajadi disenaraikan untuk anda.

Cara untuk menambah ketinggian

Regangan latihan menjadi cara terbaik untuk meningkatkan ketinggian anda. Seseorang boleh menambah ketinggian 3 inci dengan mengikuti latihan ini.

Pemakanan yang betul adalah penting. Pastikan anda mengambil diet yang tinggi dengan vitamin, mineral, kalsium, protein dan zink. Makan banyak sayur-sayuran berdaun hijau yang segar dan buah-buahan. Minum susu kerap untuk meningkatkan ketebalan tulang anda. Makanan ini bukan sahaja membantu meningkatkan ketinggian, tetapi juga penting untuk kesihatan yang baik.

Tidur yang baik adalah penting. Ia adalah masa di mana otak adalah lebih santai dan tahap hormon pertumbuhan yang lebih tinggi adalah dikeluarkan. Otak yang letih akan sering inactivate pituitari dan menyebabkan pengeluaran hormon pertumbuhan manusia kurang. Dengan itu, membawa kepada ketinggian dikurangkan. Sekurang-kurangnya 8 jam tidur yang diperlukan.

Melibatkan diri dalam aktiviti luar seperti berenang dan Berbasikal, kerana mereka membantu dalam menambah ketinggian. Aktiviti-aktiviti ini membantu untuk nada otot dan terdapat peningkatan dalam tahap kecergasan dan personaliti. Bola keranjang dalam bangunan, gelanggang tenis dan ponteng membantu dalam meningkatkan ketinggian anda setakat yang besar. Jadi, mengikuti mereka secara kerap untuk hasil yang terbaik.

Beberapa jenis yoga asanas adalah berguna untuk membesar tinggi. Salah satu postur yang adalah tadasana, dalam langkah ini, anda akan perlu berdiri lurus dengan tangan di atas kepala. Kini Sertai tangan dalam apa-apa cara bahawa tangan sentuh telinga. Mengimbangi berat badan pada jari kaki dan memegang selama 10 saat. Asana ini perlu dilakukan kira-kira 5 kali dalam sehari untuk menambah ketinggian.

Senaman untuk menambah ketinggian

Stretches – anda mungkin telah pasti melakukan stretches sebelum ini, mereka sedang hangat yang paling berkesan untuk sebarang jenis senaman. Adalah disyorkan bahawa anda melakukan stretches selama sekurang-kurangnya 15 minit setiap hari. Regangan cobra sepanjang, Kereta, jambatan, jadual, rukuk, regangan super, ranjau dan stretches kaki asas merupakan cara terbaik untuk bermula dengan.

Latihan tergantung – gantung senaman boleh dilakukan oleh semua orang. Pada mulanya ia mungkin sukar tetapi dengan masa anda akan dapat menguasai. Ianya benar-benar mudah – gantung pada bar dengan senjata dan tulang belakang regangan selama 10 saat anda akan memberikan anda keputusan yang menakjubkan. Melakukan ini selama 2 minit setiap hari (10 minit x 12 kali) dan anda akan tahu sihir yang ia boleh lakukan.

Renang – jika anda tidak tahu renang hanya pergi dan belajar kerana ini adalah sesuatu yang anda harus tidak terlepas keluar pada. Renang untuk beberapa jam yang sekurang-kurangnya 5 jam seminggu akan mula melakukan keajaiban ketinggian anda. Angin ahmar payudara dianggap yang terbaik yang berenang senaman untuk mendapatkan ketinggian anda meningkat. Kenapa payudara strok? Kerana ia adalah satu latihan seluruh badan dan ia adalah lebih kuat daripada mana-mana senaman yang lain kerana anda melakukannya pada air. Jadi apabila anda menggunakan badan, kaki dan tangan sepenuhnya, mereka akan membangunkan kekuatan otot yang akan memanjangkan mereka dalam minggu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *