Bagaimana untuk memulakan Nutritarian Diet untuk penurunan berat badan

Bagaimana untuk memulakan Nutritarian Diet untuk penurunan berat badan

Nutritarian diet adalah di mana anda makan lebih banyak makanan yang tinggi khasiat dan kurang makanan yang kurang khasiat. Dr. Joel Fuhrman, selepas bertahun-tahun penyelidikan, dicipta istilah “nutritarian” apabila dia datang dengan persamaan H = N/C, atau kesihatan sama dengan nutrien yang dibahagikan dengan kalori dalam makanan. Pilihan makanan yang lebih sihat yang tinggi nutrien dan rendah kalori sehingga anda mendapatkan punch pemakanan yang lebih besar dengan kalori setiap yang anda masukkan ke dalam tubuh anda. Ia menjadikan yang terbaik daripada setiap kalori yang anda makan.

Diet ini adalah lebih lanjut mengenai perubahan gaya hidup yang lengkap untuk makan keseluruhan yang lebih berkhasiat. Ia memberi tumpuan makan lebih banyak sayur-sayuran, buah-buahan, kekacang, biji benih dan kacang. Apabila anda fokus lebih nutrien makanan yang kaya dengan anda mengurangkan jumlah diproses dan dibungkus makanan, gula-gula, tepung putih, makanan segera dan produk haiwan. Diet ini tidak mengatakan anda mesti memberi makanan ini, hanya yang anda makan lebih makanan kaya dengan nutrien yang membolehkan badan anda untuk berkembang maju!

Kekunci untuk menetapkan diri untuk kejayaan dengan nutritarian diet adalah untuk bermula dengan langkah-langkah kecil dan bekerja sendiri sehingga makan diet yang amat tinggi khasiat.

1. Mengetahui lebih lanjut mengenai nutritarian diet dengan melawat www.eatrightamerica.com atau www.drfuhrman.com. Dengan membaca sehingga diet ini anda akan memahami cara asas untuk memastikan anda mendapat bang pemakanan yang terbesar bagi anda buck tanpa ponteng sebarang nutrien yang penting dari kumpulan-kumpulan makanan yang lain. Dr. Fuhrman mempunyai beberapa buku yang benar-benar hebat di pasaran yang akan membantu berjalan anda melalui selok-belok makan cara sihat ini yang mungkin sangat asing bagi kebanyakan daripada kita.

2. Membuat senarai keseluruhan, loji berasaskan makanan yang anda boleh. Terdapat ramai di sana lebih daripada apa yang anda fikirkan ada! Lihatlah apa yang anda sedang makan dan menulis apa yang layak sebagai sayur-sayuran, buah-buahan, kacang, biji, atau kacang. Kemudian, tuliskan 10 makanan yang anda tidak keberatan cuba. Jika anda perlukan bantuan dengan ini, dapatkan anda percuma sihat membeli barang runcit senarai daripada blog saya di

3. Cari beberapa resepi berasaskan tumbuh-tumbuhan. Dr. Fuhrman termasuk beberapa orang-orang besar dalam buku beliau. Sebaliknya Cari seluruh internet dan datang dengan beberapa resepi yang termasuk terutamanya sayur-sayuran, buah-buahan, kekacang, biji benih atau kacang. Banyak resipi vegetarian dimuatkan ke dalam diet ini. Anda mungkin telah mempunyai beberapa resepi hebat yang anda sedang gunakan untuk makan di rumah yang boleh dianggap vegetarian atau sesuai dengan nutritarian diet.

4. Merancang minggu yang nilai makanan dan membuat senarai membeli-belah barangan runcit. Anda boleh mendapatkan panduan makanan sihat dan panduan membeli-belah runcit sihat di blog saya di

5. Bersihkan makanan yang tidak sihat daripada peti sejuk dan pantri anda.

6. Stok anda peti sejuk dan pantri dengan makanan yang sihat.

7. Mengambil satu langkah ke arah pemakanan sihat pada satu masa! Anda tidak perlu pergi melampau dengan diet ini semua dalam satu hari. Bawa dalam langkah-langkah kecil.

Bagaimana hendak mula makan sihat semalam? Anda boleh membuat beberapa Snek sihat yang besar ini: smoothies hijau, smoothies buah-buahan, jus segar, buah-buahan dan sayur-sayuran untuk makanan ringan, jejak campuran untuk makanan ringan, salad dengan sayur-sayuran yang dimasak dan beberapa kacang atau kacang untuk makan tengahari, Makan banyak salad sayur-sayuran dengan makan malam, buah-buahan untuk pencuci mulut, gunakan daging sebagai topping yang untuk menjamu selera, bukan sebagai hidangan utama anda, dan anda boleh kurangkan makanan yang diproses dan Berbungkus dalam diet anda (termasuk sup campuran)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *