Bagaimana untuk memujuk orang ramai untuk makan sihat: Simpan Wang

Bagaimana untuk memujuk orang ramai untuk makan sihat: Simpan Wang

Ia adalah sukar untuk mengetahui bagaimana untuk memujuk orang ramai untuk makan sihat apabila ia bukanlah begitu mudah ke. Itulah fakta yang biasa dan mudah. Ia adalah lebih sukar untuk melihat orang-orang yang anda cinta sesungguhnya membunuh diri mereka sendiri, walaupun semua tanda-tanda, nasihat dan amaran yang memberitahu keluarga atau kawan-kawan anda untuk mengubah gaya hidup mereka, menukar tabiat mereka atau melambatkan.
Terlalu buruk, ianya bukan sahaja mudah untuk gangguan songsang, masalah jantung, kanser kolon, atau truckload yang seluruh penyakit, penyakit, penyakit, sakit dan terminal hasil berkat rutin bawah, kendur dan tidak sihat yang datang dari pemadat seseorang arteri, urat, otot, sel-sel dan tisu-tisu dengan toksin dan makanan yang memudaratkan.
Ramai orang menganggap semua orang “tahu bahawa” ia adalah lebih mahal untuk Makan Diet yang sihat dan bukannya hanya makanan ringan. Dompet yang sedar hampir menjamin untuk mengurangkan rutin pemakanan yang sesuai dalam pelbagai cara. Makanan yang tidak sihat, biasanya akan murah di kedai runcit daripada pilihan yang lebih sihat, menjadikan ia agak terlalu mudah bagi kebanyakan orang untuk makan makanan yang “buruk” dan bukannya pilihan yang lebih sihat. Walaupun ketika anda sedang makan di luar, ianya lebih “mampu” dalam erti kata wang semata-mata untuk menghadapi sebuah restoran makanan segera daripada untuk makan di luar di sebuah restoran yang boleh mempunyai pilihan yang lebih segar, lebih sihat.
Luluh bajet anda tidak perlu menjadi seperti ketat seperti yang anda anggap matlamat pemakanan yang sihat. Anda hanya perlu ikut ini penyelesaian yang kreatif dan meningkatkan tahap kesihatan anda dengan pemakanan yang sihat, dengan pilihan.
Bajet cadangan-cadangan yang sensitif untuk pemakanan yang sihat
Petua #1 – pergi ke pasar peladang yang
Kebiasaannya anda boleh menemui pasaran petani tempatan pada waktu musim panas dan, jika anda tinggal di sebuah bandar yang lebih besar, anda boleh mencari pasaran petani biasa operasi semua tahun. Mencari tawar-menawar iri hati bukanlah seperti jarang berlaku kerana anda mungkin berfikir dan anda akan sering datang atas item luar biasa segar pada harga yang mudah pada bajet anda.
Jika anda tidak pasti di mana hendak mencari pasaran seorang petani, meminta orang yang anda percaya untuk menjadi sihat, termasuk orang-orang yang anda tidak tahu.
Petua #2 – simpanan kedai runcit
Anda boleh mencari tawaran yang segar apabila anda bersedia untuk pergi ke kedai yang selain daripada kegemaran anda untuk jualan. Anda boleh bergantung kepada beberapa kedai-kedai runcit untuk memberikan harga yang lebih baik pada jenis makanan, tetapi anda mesti berjaga-jaga yang terlalu baik untuk melalukan jualan, jadi perbandingan.
Petua #3 – beli sayur-sayuran dan buah-buahan
Jangan tertipu oleh kemudahan. ‘Bayi lobak merah’ tidak baik untuk anda, dan memaksa anda ke mempunyai pilihan anda dipilih untuk anda, dan bukannya mencari yang terbaik untuk wang anda. Anda akan mendapat lebih banyak badan yang mendapat manfaat kesihatan yang menghasilkan komponen-komponen yang anda inginkan, hanya dengan memilih, menyedia dan basuh sendiri.
Petua #4 – mengalu-alukan buatan sendiri yang memasak ke rumah anda
Sup buatan sendiri adalah lebih sihat daripada sup dalam tin, tidak menipu, mempunyai kepentingan gizi yang lebih banyak. Makanan yang disediakan adalah dibuat pada akhir untuk kadang-kadang tahun pada akhir, oleh itu ia perlu apa-apa, tetapi Sains roket, ‘makanan’ itu dimuatkan dengan garam, gula, kalori yang berlebihan, dan Jangan bermula kira-kira kemungkinan tersembunyi cacing, pepijat, rambut, moths dan sekali-sekala jari manusia kerana sejarah telah terbukti! Sebuah buku masakan yang dibeli perlu di tangan selama mungkin mempunyai lengkung pembelajaran, tetapi wang yang anda akan menyimpan dalam bulan pertama akan menghalang apa-apa keraguan yang mungkin anda miliki sekarang. Cepat menyebut: terbaru edisi, ‘The Joy of Cooking’ saya berjanji adalah cara yang bijak untuk akhirnya menjimatkan beban bot Wang, dan tidak memecahkan bank.
Pemakanan sihat adalah satu matlamat yang realistik untuk anda dan keluarga anda dan aising di atas kek yang anda boleh lakukan sambil menjimatkan masa, wang dan mungkin diri anda, kesihatan Bijaksana. Bagaimana untuk memujuk seseorang untuk makan sihat sudah tentu tidak wang-sesuatu, tetapi masalah kesihatan yang penting. Ianya benar-benar mudah seolah-olah pemakanan yang sihat adalah resolusi keutamaan anda, pemakanan sihat adalah semua yang diperlukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *