Bagaimana untuk memudahkan arteri dan membantu meningkatkan daya ingatan secara mendadak!

Bagaimana untuk memudahkan arteri dan membantu meningkatkan daya ingatan secara mendadak!

Dua belas bulan yang lalu, akan runtuh bercuti. Tidak ada amaran, tiada sejarah, hanya satu kejutan besar akan dan keluarganya. Selepas bateri ujian darah, ujian Holter 24 jam hatinya, ultrascan untuk beliau arteri karotid dan EEG untuk Medik yang tidak dapat mencari punca kejatuhan beliau. Tetapi Syukurlah ia tidak strok atau mini-stroke.

Apa yang mereka lakukan mendapati adalah bahawa beliau penyempitan arteri karotid kiri telah disekat sehingga 40% dan hak oleh 35% – agak biasa bagi seorang lelaki umur beliau rupanya (dalam 60s beliau) – tetapi 40% tersumbat kedengaran cukup menakutkan bagi akan. Beliau juga belajar bahawa kolesterol beliau adalah terlalu tinggi kerana tekanan darah. Dia boleh cuba aspirin sebagai langkah berjaga-jaga terhadap kaunseling dan beliau boleh mengambil nasihat daripada satu bahagian dalam pertubuhan perubatan dan mula mengambil statin untuk menurunkan kolesterol itu. Dia tidak merokok dan sekitar 7 paun berat badan berlebihan.

BELIAU MENGAMBIL TINDAKAN! Tiada ubat-ubatan, perubahan gaya hidup yang mudah hanya beberapa. Dan mereka bekerja! Enam bulan kemudian, akan telah kehilangan berat badan, tekanan darah dan paras kolesterol ke biasa, bermula untuk memudahkan beliau (Ya, memudahkan) arteri beliau dan kembali banyak memori yang dia fikir dia akan kehilangan.

Apa yang dia lakukan? Empat perkara-

Beliau menukar diet Nya
Beliau meningkatkan peredaran beliau
Dia mengamalkan pernafasan yang mendalam
Beliau membesar sesetengah neuron baru

Saya merumuskan penyelesaian Nya di bawah tetapi anda boleh layari laman web – butir-butir pada akhir – dalam laporan yang lebih lengkap, percuma.

Akan berkata, ‘EVERYTHING bermula dengan makanan’. Makanan utama yang menjadi buah-buahan, sayur-sayuran, salad mentah, ikan berminyak, kacang/benih, secara perlahan-lahan berkembang hasil dan roti wholemeal dan bijirin. Beliau menambah rempah ratus Nya menu, memilih dari orang-orang yang kaya dengan anti-oksidan-ulas tanah, oregano Kering, kayu manis dan kunyit, serta bijaksana dan halia yang telah digunakan selama bertahun-tahun untuk mereka sifat-sifat anti-radang untuk melawan penyakit. Dan dia sederhana beliau pengambilan alkohol – hanya berpegang kepada garis panduan yang disyorkan.

SEHINGGA SETERUSNYA ADALAH SENAMAN. Telah dijelaskan dalam kehidupan yang tidak aktif dan sedar bahawa beberapa kerap jika senaman lembut perlu – ‘perkara yang utama adalah untuk mencari yang anda akan tetap ke ‘ katanya. Setengah jam lima lapisan seminggu adalah rutin beliau. Beliau mencadangkan anda memulakan dengan tiga dan bersenam.

PERNAFASAN yang MENDALAM adalah sesuatu yang akan sekali belajar sebagai cara melegakan tekanan tetapi lama kerana diabaikan. Masa untuk kembali kepadanya. Nafas lengkap adalah nafas asas Sains Yoga bernafas. ‘Melengkapkan nafas’ mungkin kedengaran satu perkara yang tidak normal atau terpaksa, tetapi ia adalah agak bertentangan dengan – ia kembali kepada prinsip-prinsip yang pertama – kembali ke alam semula jadi.

Untuk melaksanakan satu nafas yang lengkap, duduk atau berdiri – sedar untuk mengekalkan postur yang baik – dan bernafas melalui lubang hidung ini. Ia adalah berguna untuk meletakkan tangan kiri di perut dan tangan kanan pada dada anda. Menyedut beransur-ansur, terlebih dahulu mengisi bahagian bawah paru-paru dengan mengurangkan diafragma di-merasa naik tangan anda perlahan-lahan di perut anda menolak keluar (tangan kanan anda harus tetap masih pada ketika ini). Kemudian mengisi bahagian pertengahan paru-paru, menolak keluar di rusuk, tulang payudara dan dada. Akhir sekali, masukkan bahagian paru-paru yang lebih tinggi. Dengan gerakan ini pada bahagian abdomen akan sedikit menarik ini menyokong paru-paru dan membantu mengisi bahagian yang tertinggi bagi paru-paru-notis tangan kiri perlahan-lahan tenggelam ke bawah.

Peringkat kedua dalam nafas yang lengkap adalah untuk mengekalkan nafas selama beberapa saat. Kemudian menghembus agak perlahan-lahan, melukis bahagian abdomen dalam sedikit dan mengangkatnya ke atas perlahan-lahan kerana udara daun paru-paru.
Di peringkat awal, mengamalkan hanya beberapa kali sehari akan memberi manfaat kepada anda apabila perasaan tertekan. Sesungguhnya, perbuatan sangat tumpuan nafas lengkap mungkin mencukupi untuk menghasilkan rasa yang serta-merta yang merehatkan.

AKHIRNYA, BELIAU MEMBESAR NEURON BARU. Sehingga kira-kira sepuluh tahun yang lalu, ahli-ahli sains percaya bahawa jumlah sel-sel otak hanya menurun dengan umur. Walau bagaimanapun, kajian yang dijalankan oleh masyarakat diiktiraf menunjukkan bahawa otak sentiasa menghasilkan sel-sel baru. Dan semakin aktif otak, lebih banyak ia akan mengekalkan mereka.

Jadi akan mula merangsang otaknya. Dia mengambil catur lagi. Beliau membeli buku teka silang kata. Beliau mula mempelajari satu bahasa baru. Dan dia mula menggunakan mnemonik (i.e.the penggunaan imejan dan Persatuan) untuk meningkatkan ingatan jangka pendek beliau. Terdapat beberapa teknik mnemonik. Amalan-amalan yang akan dua adalah kaedah Link dan kaedah cerita.

Kaedah pautan mengaitkan senarai perkara-perkara dengan beberapa siri imej-imej yang terang contohnya, senarai membeli-belah, dengan epal terperangkap di dalam mulut ikan yang tesepit diantara dua keping roti thickly disalut dengan mentega dan jem dan sebagainya dan lain-lain bandar. Kaedah cerita mengambil senarai dan pautan objek bersama-sama dalam satu cerita. Kelebihan sistem ini adalah bahawa ia menghubungkan objek dalam susunan yang logik.

Akan masih tidak tahu mengapa dia runtuh tetapi dia gembira yang dia lakukan. Begitu gembira dan bersyukur bahawa beliau telah bersama-sama pendek, Laporan percuma diringkaskan di sini ‘Berpaling jam penuaan’ untuk membiarkan orang lain mengetahui apa yang telah bekerja untuknya dan betapa mudahnya.

Ia bertujuan pada sesiapa sahaja yang tidak sakit teruk tetapi terasa umur mengambil tol dan menunjukkan gaya hidup yang mudah bagaimana perubahan telah mencapai kemajuan yang luar biasa dalam Kesihatan dan kecergasan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *