Bagaimana untuk mempunyai lebih keras ereksi disfungsi erektil rawatan semula jadi

Bagaimana untuk mempunyai lebih keras ereksi disfungsi erektil rawatan semula jadi

Erektil disfungsi (ED) atau lebih dikenali sebagai impotency apabila seorang lelaki yang tidak mampu untuk ereksi atau mempunyai ereksi yang lemah atau tidak mampu untuk mengekalkan pendirian keras yang cukup lama untuk memuaskan seks. Ini adalah satu penyakit lelaki yang sangat biasa dan ia dianggarkan bahawa lebih daripada 40% lelaki akan mengalami Sindrom ini kadang-kadang dalam kehidupan mereka dan sebahagian daripada mereka secara kekal.

Walaupun mati pucuk boleh menyebabkan tekanan, rasa malu atau kemurungan malah dalam sesetengah lelaki, ia bukanlah satu keadaan perubatan yang mengancam dengan sendirinya. Walau bagaimanapun, ia boleh menjadi tanda amaran yang mengugut bahawa mungkin terdapat beberapa keadaan perubatan serius yang asas seperti sesetengah penyakit kardiovaskular, tekanan darah tinggi, paras kolesterol tinggi, kencing manis dan hypogonadism (yang mungkin menjadi punca ED itu sendiri kerana ia dikaitkan dengan tahap rendah testosteron).

Terdapat banyak sebab-sebab bagi orang-orang yang membangunkan disfungsi erektil dan ini boleh dikesan kepada punca psikologi atau fisiologi atau kedua-duanya. Punca-punca fisiologi adalah hasil daripada beberapa kerosakan badan yang menghadkan peredaran darah di kawasan zakar untuk effectuate ereksi keras atau berpanjangan. Jika anda punca ED adalah disebabkan keadaan fisiologi, kemudian anda akan perlu mengambil beberapa ujian kesihatan untuk melihat jika terdapat apa-apa keadaan perubatan yang serius yang akan menghalang anda daripada ereksi yang lebih keras.

Jika sebab-sebab psikologi berkenaan, maka sebab-sebab asas mungkin tidak seperti serius ancaman perubatan sebagai orang-orang fisiologi. Walau bagaimanapun, mereka masih boleh menjamin beberapa rawatan perubatan atau kaunseling untuk menyelesaikan isu-isu psikologi seperti tekanan, takut underperformance, kemurungan dan lain-lain.

Jika anda berfikir bahawa anda akan mengalami mati pucuk, kemudian mula diagnosis dan rawatan anda dengan melawat doktor anda mempunyai beberapa ujian yang diambil untuk melihat jika anda mempunyai asas perubatan syarat lain yang mungkin boleh mengancam nyawa. Doktor anda juga akan menjalankan ujian untuk masalah kardiovaskular seperti penyakit vaskular periferi atau penyakit-penyakit koronari di samping yang lain yang dinyatakan di atas. Doktor akan menganalisis gaya hidup anda lagi kerana penyalahgunaan Rokok, alkohol atau dadah yang berlebihan dan walaupun kurang bersenam juga boleh menyebabkan impotency.

Berita baik adalah bahawa terdapat banyak rawatan dan juga penawar bagi mangsa-mangsa mati pucuk. Bagi sesetengah orang, mudah perubahan gaya hidup seperti mengelakkan makanan berlemak, kehilangan berat badan, pengambilan rokok atau alkohol keluar atau memulakan program senaman yang cukup untuk merawat ED dan juga menterbalikkan keadaan sering kali selama-lamanya.

Jika anda mengalami tahap testosterone rendah, anda mungkin dinasihatkan untuk menjalani Terapi penggantian testosterone. Sesetengah orang merasa tidak selesa dengan terapi mungkin ingin mencuba bersungguh-sungguh latihan dan senaman di gimnasium kerana ia adalah diketahui bahawa senaman yang intensif boleh meningkatkan pengeluaran testosteron sendiri secara semulajadi.

Maka bagi mereka yang mempunyai keadaan kesihatan seperti kencing manis, kardiovaskular atau masalah peredaran darah di kalangan orang lain, anda akan mempunyai syarat-syarat ini dianggap sebagai baik.

Terdapat juga bebas preskriptif herba dan pil ereksi yang dibuat dari herba semulajadi seperti Saw Palmetto, rumpai kambing Horny, Panax Ginseng, Tongkat Ali hanya untuk nama beberapa di pasaran untuk membantu anda menghasilkan lebih daripada testosterone semulajadi sendiri atau membantu peredaran darah anda untuk memberi anda ereksi yang lebih keras. Sudah tentu, jika anda selesa dengan ubat-ubatan preskripsi walaupun kesan-kesan sampingan yang tidak diingini, maka anda boleh ditetapkan dengan ubat rawatan oral seperti Vigara, Cialis atau Levitra.

Walaupun terdapat banyak rawatan dan pil mati pucuk di pasaran tanpa preskripsi, ia adalah masih lebih baik untuk melawat doktor anda terlebih dahulu untuk suss keluar apa-apa keadaan perubatan yang lain yang akan memberikan anda mati pucuk dan menghalang anda daripada ereksi yang lebih keras. Dari situ, anda boleh mengambil pilihan yang berpendidikan pilihan yang ada.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *