Bagaimana untuk memohon Visa Kanada Super dan memenuhi keperluan Visa yang Super

Bagaimana untuk memohon Visa Kanada Super dan memenuhi keperluan Visa yang Super

Apabila memohon untuk Visa yang asing, kebanyakan pelancong menjangka masa pemprosesan untuk mengambil tidak lebih daripada beberapa minggu. Malangnya, andaian ini tidak selalunya betul. Dalam banyak kes, permohonan visa boleh mengheret selama setahun atau lebih lama. Walaupun untuk fast-track Kanada Super Visa, anda perlu tahu apa yang perlu dilakukan untuk mendapatkan diluluskan dan menerima visa anda dalam masa sesingkat yang mungkin.

Manakala kewarganegaraan & Imigresen Kanada (CIC) pada mulanya dijanjikan tempoh pemprosesan tidak lebih daripada lapan minggu untuk ibu bapa dan Datuk-nenek yang memohon Super Visa, ini yang sering tidak berlaku. Pemohon harus menjangka akan menunggu lagi untuk mempunyai jawapan, kecuali jika mereka mengambil langkah-langkah yang proaktif untuk membantu mempercepatkan proses. Berikut adalah dua idea-idea yang boleh membantu untuk memendekkan menunggu.

Mengemukakan permohonan kepada Konsulat AS

Jika anda tinggal di Amerika Syarikat, ia mungkin lebih mudah untuk memohon Super Visa jika anda melawat Konsulat Kanada di New York atau Konsulat yang lain yang lebih dekat dengan rumah anda. Menurut testimoni dan blog beberapa orang-orang yang telah berjaya memohon untuk Super Visa, anda sebenarnya boleh pergi ke Konsulat tanpa janji temu ke. Seorang pemohon yang berjaya hendaklah digunakan secara peribadi kepada Konsulat Kanada New York, ditemuduga oleh seseorang pegawai dan seterusnya diluluskan Visa Super semuanya dalam satu hari. Ini mungkin mustahil, tetapi ia telah berlaku sebelum boleh mungkin berlaku kepada anda juga. Hanya pastikan anda membawa bersama semua dokumen yang diperlukan termasuk bukti Super Visa insurans kesihatan dengan anda apabila anda menghantar permohonan anda. Dengan cara ini, jika Konsulat yang dibuka untuk dadakan temuduga, anda mungkin diberi satu.

Dalam situasi ini, kami akan menganggap bahawa pemohon adalah ibu-bapa muda atau Datuk dan nenek dengan Rang undang-undang kesihatan yang bersih dari doktor yang diiktiraf, hospital atau klinik. Kesemua keperluan Super Visa lain akan mudah dokumen dan Sijil yang boleh diminta dengan mudah dari pejabat yang sesuai. Perkara yang sama tidak boleh dikatakan tentang kesihatan kerana Kanada, seperti setiap negara lain di dunia, akan agak memberikan kemasukan pengunjung yang sihat dan tidak menjadi beban kepada sistem penjagaan kesihatan di negara ini.

Memohon terus ke Konsulat di Kanada

Jika anda telah mempertimbangkan menghantar permohonan Super Visa anda ke sebuah Pejabat Imigresen Kanada untuk meningkatkan kemungkinan anda sampai ke hadapan garisan pemohon, bahawa teknik Malangnya biasanya tidak akan berfungsi. CIC yang tidak akan menerima permohonan “di Kanada” dan sebaliknya memerlukan ibu bapa dan Datuk dan nenek untuk mengemukakan permohonan Super Visa ke sebuah pejabat Konsulat atau visa di negara asal mereka.

Terdapat satu pengecualian kepada kaedah ini, walaupun. Jika anda sudah di Kanada untuk melawat enam bulan (bagi setiap visa pemastautin sementara atau visa pelancong), maka anda boleh petisyen Pejabat Imigresen untuk mengambil kesempatan daripada manfaat penginapan dua tahun yang ditawarkan oleh Super Visa. Dalam kes ini, anda perlu mengemukakan dokumen-dokumen permohonan Super Visa termasuk bukti Super Visa perlindungan insurans ke Pusat Pemprosesan kes terletak di Vegreville, Alberta untuk meminta bahawa anda akan dilanjutkan selama dua tahun; disediakan, sudah tentu, bahawa anda memenuhi semua syarat-syarat dan kelayakan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *