Bagaimana untuk memilih warna-warna yang terbaik untuk anda E-book?

Bagaimana untuk memilih warna-warna yang terbaik untuk anda E-book?

Warna boleh memberi impak yang mendalam pada pembeli bakal anda. Warna-warna yang salah boleh memberi kesan negatif jualan anda, manakala warna-warna yang betul boleh mencetuskan emosi positif motivasi pengunjung anda untuk membeli daripada anda.

Warna boleh mempengaruhi bagaimana kita rasa dan mempengaruhi apa yang kita fikir. Secara amnya, warna-warna yang terang dan berani cenderung kacau kita, manakala warna-warna pastel yang lembut yang menenangkan dan kami berehat. Maklum balas kepada warna boleh berbeza-beza mengikut umur, jantina dan latar belakang budaya.

Warna-warna yang akan menjejaskan bagaimana pembeli berpotensi bertindak-balas ke e-book anda. Berhati-hati Pilih skim warna anda untuk ebook anda. Berikut adalah beberapa garis panduan untuk membantu anda membuat pilihan warna yang baik. Harus diingat bahawa ini adalah garis panduan, dan bahawa terdapat tiada peraturan keras dan pantas. Hanya menggunakan akal.

• Mempertimbangkan penonton anda. Sebagai contoh, jika ebook anda terutamanya menyasarkan lelaki, maka anda akan mahu untuk menggunakan warna-warna yang kukuh dan berani. Jika penonton sasaran anda adalah wanita, kemudian pilih warna-warna pastel yang lembut. Jika fokus anda adalah pada kanak-kanak, pilih warna-warna yang terang dan meriah.

• Memilih warna-warna yang sesuai untuk topik buku anda. Sebagai contoh, hijau boleh bekerja dengan baik untuk buku-buku tentang memulakan perniagaan rumah, membuat wang, dan mengurangkan hutang.

• Penggunaan warna yang sepadan atau melengkapkan skim warna Laman web anda.

• Pastikan jumlah warna ke dua atau tiga dan tiada lagi. Ini tidak termasuk gambar-gambar yang boleh mempunyai berbagai-bagai warna.

• Bila menggunakan gambar-gambar kulit ebook anda, menggunakan warna-warna yang melengkapkan warna rendah dalam gambar.

• Pastikan bahawa semua warna-warna yang anda gunakan juga bersama-sama bekerja dan pertembungan.

• Menyampaikan mesej anda dengan teks mudah untuk dibaca. Gunakan warna teks anda yang sebaliknya dengan warna latar belakang jadi teks anda boleh dibaca. Sebagai contoh, fon yang gelap pada latar belakang cahaya adalah mudah untuk dibaca.

• Mempertimbangkan mood yang anda ingin cipta. Ingat bahawa emosi mencetuskan jualan. Orang membeli apa yang mereka mahu – tidak apa yang mereka perlukan. Senarai di bawah akan menunjukkan kepada anda bagaimana warna boleh mempengaruhi kita dalam cara yang berbeza.

Merah – tindakan tenaga, kekuatan, semangat, kebakaran haba, kuasa, mendapat perhatian. Boleh juga bermaksud cinta dan romantik. Warna maskulin yang kukuh. Merah adalah warna yang baik untuk panggilan untuk tindakan. Merah adalah keceriaan, keseronokan dan kehangatan. Pink adalah versi lembut merah. Ia adalah Tempahan dikaitkan dengan romantik, menenangkan menjejaskan; warna yang feminin.

Biru – keyakinan, pelancongan, kebebasan, kebenaran, profesionalisme, kekayaan dan kuasa. Juga ketenangan, boleh dipercayai, penerimaan, kesabaran, persefahaman, kerjasama, keselesaan, kesetiaan dan Keselamatan. Ia adalah salah satu warna Tempahan menenangkan dan dikaitkan dengan langit dan laut, kecerdasan, jaminan, dan Amanah. Biru juga telah dikenali sebagai penahan selera, jadi ia tidak akan menjadi baik untuk buku masakan atau resipi tetapi anda boleh pertimbangkan untuk buku-buku diet.

Green – Wang, kekayaan, kesejahteraan, ketenangan, Kesihatan, makanan, alam semula jadi, harapan, pertumbuhan, kesegaran, menenangkan, perkongsian, dan responsif. Hijau melambangkan spring, pembaharuan dan kesuburan.

Kelabu – warna yang konservatif, melambangkan Keselamatan, kematangan dan kebolehpercayaan.

Mengambil kesempatan daripada kesan warna boleh mempunyai jualan ebook anda dan memilih warna-warna itu akan mewujudkan tanggapan yang positif.
Berikut adalah bagaimana anda boleh mengambil kesempatan daripada kesan warna boleh mempunyai jualan ebook anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *