Bagaimana untuk memilih ular haiwan kesayangan anda yang pertama.

Bagaimana untuk memilih ular haiwan kesayangan anda yang pertama.

Purata saiz dewasa–Atas sebab-sebab Kesihatan, ular yang sepatutnya dapat meregangkan keluar dua pertiga daripada panjang badan di dalam kandang sendiri. Jadi jika ular haiwan kesayangan anda sampai panjang enam kaki untuk dewasa, ular yang ideal perlu kandang yang terletak kira-kira empat kaki panjang. Saiz dewasa ular adalah penting apabila anda sedang berbicara tentang jenis-jenis haiwan peliharaan ular, kerana kebanyakan orang mempunyai ruang di rumah mereka yang mereka boleh mendedikasikan untuk penyimpanan ular yang terhad. Ular terpanjang dalam senarai saya biasanya tidak akan melebihi enam dan satu setengah kaki panjang. Banyak ular sawa Aussie lebih dari ini, tetapi biasanya jinak dan boleh dikendalikan dengan agak mudah.

Perangai / tingkah laku–gol berpengalaman ular dan penternak yang akan bekerja kadang-kadang dengan ular “ia”. Tetapi ular itu tidak membuat bagi haiwan kesayangan yang baik. Jadi saya telah menyenaraikan empat jenis ular yang biasanya mempunyai temperaments yang baik (bererti mereka akan menggigit enggan dan mudah untuk menjinakkan).

Tabiat pemakanan–Jika anda akan menyimpan ular sebagai haiwan kesayangan (tanpa mengira spesis), anda akan dapat mengendalikan rodensia. Terdapat no cara sekitar. Tetapi ia pasti membuat hidup lebih mudah bila ular haiwan kesayangan anda sedia makan tikus beku / thawed, kerana anda boleh membelinya secara pukal dengan cara itu. Tiga daripada ular yang empat dalam senarai saya akan sedia menerima rodensia beku / thawed secara konsisten. Ular keempat dalam senarai saya (python bola) boleh sedikit lebih “hit atau miss” berhubung dengan makanan yang mereka terima–sekurang-kurangnya dalam pengalaman saya. Tetapi mereka masih cemerlang jenis haiwan peliharaan ular jadi saya sertakan mereka dalam senarai saya.

Kesihatan dalam kurungan / Hardiness–ular beberapa sukar untuk menyimpan dalam kurungan, dan kiri yang terbaik untuk golongan profesional. Jadi apabila mempertimbangkan jenis ular untuk terus sebagai haiwan kesayangan, anda akan mahu memilih spesis ular yang tidak baik dalam kurungan dari sudut kesihatan dan kesejahteraan. Ular sawa Aussie ada ular hardiest di sekitar dan sangat baik untuk pemula. Empat haiwan peliharaan ular tidak senarai akan semua berkembang dalam kurungan jika keperluan asas mereka dipenuhi (suhu yang sesuai, bersih kandang, air tawar dan makan biasa).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *