Bagaimana untuk memilih rawatan kanser Mesothelioma alternatif dan Komplementari yang terbaik

Bagaimana untuk memilih rawatan kanser Mesothelioma alternatif dan Komplementari yang terbaik

Terapi pelengkap dan alternatif mesothelioma adalah bilangan produk, amalan dan sistem yang digunakan untuk merawat mesothelioma adalah bukan sebahagian daripada rawatan perubatan konvensional.

Ia boleh termasuk perkara-perkara seperti herba dan makanan kesihatan, pergerakan badan, pendekatan rohani, pil, ekstrak, dan krim atau salap. Sesetengah akan dilakukan oleh seseorang dengan pendidikan formal dan latihan, seperti terapi seni. Lain yang dicadangkan oleh orang yang menjual produk di kedai atau di internet, seperti herba atau makanan kesihatan lain.

Kaedah ini boleh melibatkan segala-galanya dari enemas, seperti terapi usus, tidak disentuh “tenaga kerja”. Ada yang sangat mahal dan memakan masa, seperti menggunakan Diet yang ketat atau melancong ke negara-negara yang jauh, terutamanya di Asia untuk rawatan-rawatan khas. Lain-lain adalah agak murah dan mudah untuk digunakan, seperti vitamin atau homeopati.

Sesetengah boleh dilakukan di rumah sendiri, seperti meditasi dan doa, dan lain-lain memerlukan orang lain untuk memberi mereka, seperti Perkhidmatan Urutan atau acupuncture. Sesetengah tidak berbahaya tetapi beberapa orang-orang lain yang benar-benar merbahaya dan menyebabkan kematian.

Anda boleh mendengar tentang satu atau lebih daripada rawatan-rawatan ini dari rakan-rakan, Keluarga, rakan sekerja, mengendahkan jurujual, dan lain-lain. Rawatan mungkin sesuatu yang anda tidak pernah mendengar daripada sebelum, dan ia boleh menjadi sukar untuk mendapatkan maklumat yang baik, tidak berat sebelah tentang hal itu.

Lazimnya bercakap, Ubatan Alternatif digunakan berbanding standard atau arus rawatan perubatan, biasanya dengan hasil yang serius bagi pesakit, manakala perubatan Komplementari digunakan bersama-sama dengan perubatan arus perdana. Jika dipilih dengan teliti dan digunakan dengan betul, sesetengahnya boleh meningkatkan kualiti hidup anda

Berikut adalah beberapa soalan yang baik untuk bertanya tentang rawatan alternatif atau pelengkap yang akan memberikan anda beberapa idea-idea tentang bagaimana untuk melihat kaedah-kaedah ini dan membantu anda memutuskan apa yang anda fikirkan tentang apa yang mungkin terbaik untuk anda:

-Apa tuntutan yang akan dibuat untuk rawatan? Ia sepatutnya membantu rawatan perubatan anda bekerja lebih baik atau melegakan gejala-gejala atau kesan sampingan ke? Adakah ia menuntut untuk mengubati kanser mesothelioma?

-Apakah kelayakan orang-orang yang menyokong rawatan? Adakah mereka diiktiraf pakar kanser dan perubatan Komplementari? Jika anda akan melihat pengamal alternatif / Komplementari, menyemak latar belakang pendidikan dan latihan mereka.

-Ada kajian saintifik atau kajian klinikal (ujian dalam sukarelawan manusia) telah dilakukan ke atas jenis rawatan alternatif ini?

-Hasil daripada kajian tersebut telah diterbitkan dalam Jurnal-Jurnal yang boleh dipercayai selepas dikaji oleh saintis lain dalam bidang yang sama?

-Apakah maklumat tentang kaedah menyebarkan? Dipromosikan ia hanya melalui penggunaan media massa umum, seperti buku-buku, majalah, Internet, TV, infomercials, dan radio talk Show dan bukannya dalam jurnal saintifik?

-Berapakah kos rawatan tersebut? Polisi insurans kesihatan anda yang boleh meliputi rawatan ini?

-Adakah kaedah yang meluas diterima dalam komuniti penjagaan kesihatan?

-Apakah profil Keselamatan rawatan ini? Apakah kesan-kesan sampingan yang mungkin dan pada aras dos akan kesan sampingan ini mula muncul? Adakah selamat untuk menggunakan rawatan jenis ini dengan lain-lain anti kanser mesothelioma ubat-ubatan dan terapi?

-Anda akan mempunyai untuk menghentikan rawatan perubatan konvensional anda supaya dapat menggunakan terapi ini? Jika begitu, akan berbuat demikian akan menjejaskan peluang anda untuk mengubati?

-Adakah kanser mesothelioma cenderung untuk menjadi lebih maju sepanjang kelewatan?

-Tidak rawatan yang menjanjikan Cure untuk semua kanser dan penyakit-penyakit serius yang lain? Berasa curiga tuntutan bahawa sebarang rawatan yang tidak konvensional boleh menyembuhkan kanser. Tuntutan bahawa rawatan yang boleh menyembuhkan semua kanser, atau bahawa ia boleh menyembuhkan kanser dan lain-lain sukar untuk merawat penyakit (seperti Keletihan kronik, sklerosis berbilang, AIDS, dan sebagainya) pasti menjadi palsu.

-Adalah rawatan atau ubat rahsia bahawa hanya orang tertentu boleh memberi? Jika rawatan ini mungkin satu penipuan.

-Adakah rawatan atau ubat-ubatan yang ditawarkan oleh seorang sahaja atau hanya satu klinik? Perlu diingat bahawa sebaik sahaja rawatan yang didapati perlu, ia perlu mungkin boleh digunakan oleh lain-lain profesional yang berkelayakan. Rawatan yang disediakan hanya satu klinik, terutamanya jika ia terletak di sebuah negara dengan perlindungan yang kurang pesakit daripada Amerika Syarikat atau Kesatuan Eropah akan tuntutan palsu biasanya.

-Adakah rawatan memerlukan bahawa anda melancong ke negara lain?

-Adakah penganjur menggunakan terma-terma seperti “saintifik penemuan,” “penawar ajaib,” “ramuan rahsia”, atau “kuno remedi”? Jika mereka berbuat demikian maka terapi adalah mungkin palsu.

-Adakah penganjur memberi ubat-ubatan peribadi cerita keputusan yang menakjubkan, tetapi tiada bukti saintifik yang sebenar? Mereka berkemungkinan akan menjadi penipu.

-Adakah penganjur menyerang masyarakat perubatan atau saintifik?

-Adakah ubat mempunyai kesan sampingan? Jika dadah telah dinaikkan pangkat sebagai ubat hairan dengan tiada kesan sampingan, maka ia adalah berkemungkinan menjadi terapi yang palsu. Walaupun herba dan vitamin mempunyai kesan sampingan. Jika rawatan yang dipasarkan mempunyai tiada kesan sampingan, ia telah tidak mungkin telah dikaji dalam ujian klinikal yang ketat, di mana kesan-kesan sampingan akan dilihat.

Jika anda mengesyaki penipuan, hubungi US Food dan Drug Administration (FDA). FDA disenaraikan di muka surat biru buku telefon di bawah “Kerajaan AS.” Sila lihat di bawah tajuk, “Kesihatan dan perkhidmatan manusia.” Atau lawati laman Web mereka di www.fda.gov.

Banyak syarikat-syarikat insurans mula meliputi beberapa kaedah rawatan pelengkap yang diterima secara lebih meluas. Banyak syarikat insurans utama, termasuk Blue Cross dan Medicare, meliputi satu atau lebih kaedah Komplementari rawatan. Terapi Akupunktur dan kiropraktik adalah orang-orang yang paling sering dilindungi. Hubungi syarikat insurans anda untuk mengetahui apakah perkhidmatan yang diliputi oleh pelan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *