Bagaimana untuk memilih kelengkapan Restoran?

Bagaimana untuk memilih kelengkapan Restoran?

Mengetahui jenis masakan yang anda akan menawarkan akan menentukan jenis peralatan restoran yang harus dibeli kemudahan dan perkhidmatan yang anda bercadang untuk membuka restoran. Sebuah kafe kecil atau deli mungkin tidak memerlukan peralatan Restoran sebanyak sebagai sebuah restoran yang berskala penuh dengan banyak jilid. Terdapat beberapa keperluan asas yang sama untuk semua dapur.

Semua dapur komersial memerlukan penyejukan. Ambil yang kecil keluar jenis Restoran mungkin perlu hanya sampai ke dalam peti sejuk, di mana sebuah restoran yang besar dengan banyak jumlah akan perlu sampai ke dalam jenis atau penyejukan di Stesen-stesen persiapan yang berbeza, seperti sampai ke dalam peti sejuk, Peti sejuk undercounter, salad prep peti sejuk, dan berjalan kaki di peti sejuk untuk menyimpan.

Dapur Tempahan perdagangan akan memerlukan pelbagai. Julat datang dalam 24, 36, 48, 60 atau 72 inci panjang. Pelbagai 24 inci menyokong pembakar (4) dan ketuhar kecil 20 inci, pelbagai 36 inci menyokong pembakar (6) dan ketuhar standard saiz penuh, pelbagai 48 inci menyokong pembakar (8) dan satu standard ketuhar dengan Ruang Simpanan atau dua inci 20 kecil ketuhar, 60 “pelbagai menyokong (1) pembakar dan ketuhar standard saiz (2) penuh. Dalam banyak kes, puncak masak disediakan dalam konfigurasi untuk memenuhi keperluan anda. Sebagai contoh, beberapa julat menyokong griddle puncak untuk menggantikan pasangan pembakar, atau kombinasi griddle/daging.

Fryers adalah juga biasa untuk dapur Tempahan perdagangan dan menyokong ayam, kentang goreng Perancis, tempura dan banyak mendalam goreng makanan lain. BTU rendah atau fryers berkuasa rendah menyokong cahaya yang memasak, dan tinggi BTU atau fryers berkuasa tinggi digalakkan untuk jumlah yang besar atau jenis makanan yang berat, dan boleh ditempah secara berseorangan atau Restoran-restoran besar, masuk bateri tiga atau lebih. Pengeluar Fryer juga menawarkan mudah alih atau dibina dalam penapis untuk menapis minyak anda memasak.

Ketuhar boleh didapati di kebanyakan Restoran dapur tetapi berbeza-beza secara meluas. Ketuhar perolakan disusun Double yang sangat biasa, kerana kedalaman bakery Khas ketuhar perolakan, manakala Restoran masakan seperti pizza Panti mungkin memerlukan kayu khas yang membakar oven, walaupun restoran-restoran makanan segera hanya memerlukan ketuhar microwave. Ketuhar mikro-perolakan yang baru telah menjadi sangat popular dalam perolehan makanan segera kelantangan yang tinggi.

Pemproses makanan dan komersial mixers juga biasanya terdapat di kebanyakan Restoran dapur. Rol yis biskut, dan lain-lain barangan pastri memerlukan penggunaan mixers. Ingat bahawa mixers rumah mungkin tidak NSF undian dan tidak berdiri untuk mencampurkan yang memerlukan sebuah restoran.
Mesin minuman juga turut penting cebisan peralatan restoran. Minuman panas dan sejuk yang perlu diambil kira dan terdapat mesin untuk kedua-dua mereka.

Peralatan minuman sejuk, seperti air pancut soda selalunya dibekalkan oleh pembekal yang menjual produk. Mereka juga boleh dibeli dan kemudian diisi oleh vendor. Selalunya, ini akan set-ups jenis Layan Diri; Walau bagaimanapun di restoran-restoran kelas atasan mereka tidak pondok. Stesen-stesen minuman panas biasanya terdiri daripada perdagangan kopi dan mungkin Mesin espresso/kapucino.

Sink boleh ditemui di semua Restoran dapur. Biasa kebanyakan adalah dalam tiga Ruang singki, dan singki tangan dan singki mop. Semak dengan Jabatan Kesihatan tempatan anda untuk mengesahkan bilangan dan jenis singki dan drainboards yang diperlukan untuk pertubuhan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *