Bagaimana untuk memecahkan ketagihan Nikotin oleh Tapering Off Merokok secara beransur-ansur

Bagaimana untuk memecahkan ketagihan Nikotin oleh Tapering Off Merokok secara beransur-ansur

Walaupun tapering off kaedah mungkin kelihatan mudah – selepas semua, anda hanya ikut jadual, peluang anda untuk berjaya adalah lebih tinggi jika anda menyimpan beberapa garis panduan yang mudah diingat.
Walaupun dengan tapering off perlahan-lahan gejala anda akan menjadi lebih lembut daripada mereka akan jika anda telah keluar ayam belanda sejuk, anda perlu sedar bahawa anda masih akan mempunyai untuk berurusan dengan mereka, bersama-sama dengan ketagihan.
Ia adalah penting untuk memahami bahawa peluang anda untuk berjaya tidak kira apa kaedah yang anda pilih untuk berhenti merokok akan menjadi lebih tinggi jika anda mengenal pasti dan berpegang dengan nilai-nilai anda.
Jika boleh, mendapat bantuan dari program berhenti merokok yang berhampiran anda. Anda boleh mencari ini dengan melakukan carian mudah dalam talian. Program-program ini boleh mendapat manfaat anda lebih banyak daripada apa yang anda fikirkan, dengan menyediakan anda dengan galakan dan motivasi. Ramai orang cuba untuk berhenti, dan bekerja bersama-sama anda boleh menggandakan peluang anda kejayaan.
Setiap hari, membawa hanya bilangan rokok yang anda telah dibenarkan oleh jadual anda sendiri yang Merokok. Jika anda anda membenarkan diri anda hanya menghisap rokok sepuluh hari, membawa pek penuh dua puluh tidak akan membantu.
Jika anda mempunyai salai had anda rokok untuk hari tersebut, dan anda ketinggalan mempunyai rokok di dalam mulut anda, cuba membawa toothpicks, batang kayu manis, lollipops atau gula-gula lain. Cuba lobak merah atau batang saderi, kerana ini baik untuk kesihatan anda juga.
Jika anda benar-benar perlu untuk memegang sesuatu di tangan anda kerana anda terlepas memegang Rokok, menggantikannya dengan pensil, klip kertas, atau sebotol air. Mengalakkan.
Pastikan tangan anda dan minda anda sibuk dengan melakukan teka silang kata. Pikap hobi seperti lakaran, journalling, lukisan, atau berkebun.
Sebaik sahaja anda telah salai had anda rokok untuk hari tersebut, elakkan pencetus biasa yang menyebabkan anda ingin Merokok. Sebagai contoh, jika anda biasanya menghisap rokok selepas makan malam, berjalan sebaliknya atau membaca buku. Pengharaman rokok adalah satu tabiat selain menjadi ketagihan, dan anda boleh memecahkan kebiasaan.
Jika anda sudah bermula untuk mendapatkan keinginan dan anda telah pun salai had hari anda Rokok, mengambil masa tarik nafas dan kiraan dari sifar kepada sepuluh. Jika anda perlu, memanggil rakan yang tahu anda cuba untuk berhenti bagi galakan. Berjalan, walaupun ia adalah untuk bahagian hadapan rumah anda. Ideanya adalah untuk mengalihkan perhatian diri sehingga keinginan Pas.
Jika di sisi membuat rokok orang lain hendak Merokok, dan anda telah pun salai had anda rokok untuk hari tersebut, berfikir tentang bahaya rokok lakukan kepada perokok tersebut. Fikirkan bagaimana asap banjir badan-badan mereka dengan toksin. Berfikir tentang berapa banyak wang akan turun drown bagi mereka tidak dapat mengawal ketagihan dan ini betul-betul tidak sihat. Fikirkan tentang nilai-nilai teras yang anda. Adakah anda mahu melihat anak-anak anda membesar? Mengambil risiko dengan kanser paru-paru tidak membantu dengan itu.
Jangan terkejut jika anda mendapati diri anda yang banyak lebih daripada biasa sebagai anda mengurangkan batuk. Inilah yang baik tanda-badan anda mengetepikan sendiri tars dan toksin yang telah terkumpul melalui semua tahun-tahun ini Merokok. Batuk ini tidak akan berlangsung terlalu lama, tetapi pada masa ini pastikan anda simpan tekak anda sebagai lembap dan selesa seperti yang anda boleh dengan minum banyak air dan jus. Gunakan tekak tidak terlalu.
Anda mesti melawan dorongan untuk mempunyai hanya satu rokok lebih banyak. Sebaik sahaja anda telah salai had harian anda, Jangan biarkan diri anda pilihan rokok lain. Jangan berfikir tentang hal itu.
Jangan pahala diri sendiri dengan lebih banyak rokok selepas anda telah berjaya tapered off selama beberapa hari. Jika anda ingin kaedah ini untuk bekerja, anda mesti menyimpan Keratan bawah – tidak pernah menambah bilangan rokok yang anda Merokok setiap hari. Anda perlu secara beransur-ansur dan berterusan, Kurangkan jumlah anda menghisap rokok. Musn’t anda biarkan diri anda apa-apa kenaikan dalam rokok. Ideanya adalah untuk mendapatkan otak anda digunakan untuk secara beransur-ansur mengurangkan tahap Nikotin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *