Bagaimana untuk membuat pembersih kolon buatan sendiri

Bagaimana untuk membuat pembersih kolon buatan sendiri

Sistem penghadaman yang sihat menggalakkan kesihatan keseluruhan yang sangat baik. Pembersihan usus akan mengalih keluar semua sisa toksik dan pembentukan dari usus. Bila-bila masa anda membersih usus anda mengambil semula kesihatan yang cemerlang dan keseimbangan sistem penghadaman anda.

Untuk membersihkan usus anda, ianya boleh didapati sama ada membeli kit di dalam bentuk pil atau serbuk, atau ia adalah mungkin untuk menggunakan anda sendiri membuat kolon buatan sendiri yang membersihkan resipi.

Tempahan buatan sendiri colon cleanse resipi bermula dengan jus yang baik. Jus diet adalah pendekatan yang paling lazim untuk membersihkan usus anda. Kedai yang membeli jus tidak dicadangkan untuk tujuan ini. Anda perlu membeli buah-buahan berkualiti tinggi dan sayur-sayuran organik yang sebaik-baiknya. Membuat penggunaan baik pemerah jus buah-buahan dan sayur-sayuran anda sementara mereka sedang segar dan minum hak selepas jus. Dengan cara ini anda akan mengekalkan enzim berkuasa yang berfungsi untuk membersihkan usus anda.

Tanah liat bentonit adalah bahan yang biasanya digunakan dalam kolon buatan sendiri membersihkan remedi. Tanah liat bentonit adalah tanah liat yang boleh dimakan yang mempunyai sifat mengikat kukuh untuk menyerap toksin dari saluran gastrousus anda. Tanah liat bentonit tidak dapat diserap oleh tubuh, dan apabila diambil dengan Psyllium Husk ia rasa toksin. Berikut adalah resipi yang mudah untuk pembersih kolon buatan sendiri:

Buatan sendiri Colon Cleanse Recipe

1 sudu teh bentonit cecair tanah liat

1 sudu teh serbuk Psyllium

10 auns air minum yang tulen

Campurkan semua bahan bersama-sama dan minum. Ikuti dengan segelas air minuman biasa. Apabila melakukan sebarang usus besar membersihkan, ia benar-benar adalah penting untuk meningkatkan pengambilan air anda. Air akan membantu mengepam keluar toksin dari badan anda dan pembentukan yang tidak diingini. Disarankan bahawa anda minum anda membersihkan perut yang kosong, jadi sentiasa tunggu sekurang-kurangnya satu jam sebelum atau selepas makan atau mengambil ubat-ubatan. Pembersihan kolon adalah suatu kaedah dan tidak berlaku sekelip mata. Anda harus menjangkakan untuk melihat hasil dalam masa 1-3 bulan.

Minggu pertama bermula dengan hanya satu minuman setiap hari. Kemudian perlahan-lahan meningkat sehingga anda minum 3 – 5 kali sehari. Jika pada bila-bila masa anda berasa sakit, berhenti mengambil minuman. Jika anda mengalami sembelit, mempertingkatkan pengambilan air anda dan mengurangkan bilangan membersihkan setiap hari.

Apabila anda melakukan kolon yang membersih, anda harus juga termasuk probiotik yang seperti acidophilus. Probiotik yang bekerja dengan memperkenalkan bakteria sihat ke dalam sistem penghadaman anda, yang mengembalikan keseimbangan.

Berhati-hati apabila melaksanakan rumah colon cleanse remedi. Herba tertentu boleh menjadi berbahaya apabila diambil dalam jumlah yang salah. Sering melakukan analisis dan pemeriksaan dengan doktor sebelum cuba untuk kolon kediaman anda membersihkan.

Resipi ini adalah remedi pembersihan usus cukup cekap. Walau bagaimanapun, diberi amaran tidak rasa benar-benar cemerlang. Alternatif merasa yang lebih besar, anda mungkin mahu untuk mencuba pembersih kolon Bowtrol.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *