Bagaimana untuk membuat lazat teh ais yang menggunakan teh Gourmet

Bagaimana untuk membuat lazat teh ais yang menggunakan teh Gourmet

Menurut Persatuan teh AS, 85% dari teh yang digunakan di Amerika Syarikat adalah puff. Malangnya, sebahagian besar daripada teh ais yang digunakan dibuat teh berkualiti rendah, seperti ais “Teh” anda mendapati dalam pertubuhan makanan segera. Teh mereka sering dibuat daripada sirap tea flavored. Ramai juga gunakan uncang teh berkualiti rendah untuk membuat teh ais. Walau bagaimanapun, anda boleh membuat teh ais yang lazat, sihat dan asal menggunakan keseluruhan daun teh gourmet.

Teh ais sejuk dan menyegarkan pada hari musim panas panas tetapi ia juga boleh menjadi satu cara yang lazat, thirst-quenching untuk menikmati teh gourmet anda sepanjang tahun. Lagipun, ia boleh mendapatkan lama minum anda gourmet teh panas sepanjang masa. Mengapa tidak mengubahnya kadang-kadang dengan minum teh gourmet anda pada ais? Bukan sahaja bersedia teh ais gourmet menyeronokkan, ia juga adalah lebih banyak rasa dan sihat untuk anda.

Faedah menggunakan teh Gourmet longgar daripada uncang teh
Uncang teh yang penuh dengan cebisan kecil daun teh yang dikenali sebagai teh habuk. Teh habuk pergi Guankan jauh lebih cepat daripada daun-daun keseluruhan yang ditemui dalam teh gourmet yang longgar. Selain itu, faedah-faedah kesihatan dan rasa tidak boleh dibandingkan untuk menawarkan apa keseluruhan daun teh yang longgar. Untuk meletakkan ia semata-mata, uncang teh membuat teh yang lebih rendah. Anda akan dapat menikmati lebih sedap dan sihat segelas teh ais dengan memulakan dengan longgar, keseluruhan daun teh.

Jangan takut untuk mengalakkan! Menggabungkan gourmet teh perisa yang berbeza untuk keinginan anda untuk mencipta satu rasa asli teh ais atau hanya tuangkan campuran teh sudah sedia kegemaran anda ke atas ais. Terdapat beberapa cara yang anda boleh membuat teh ais yang lazat dan unik menggunakan teh gourmet. Berikut adalah beberapa idea-idea yang anda boleh gunakan untuk membuat teh ais yang berfungsi sebagai minuman terbaik untuk parti teh, perjumpaan hujung minggu, atau berkelah.

Asas-asas
Membuat teh ais sangat serupa dengan membuat teh panas tetapi ada sedikit perbezaan. Bagi satu, anda perlu dua kali ganda jumlah teh yang anda gunakan apabila anda membuat teh panas. Untuk membuat teh ais manis, tambah gula manakala teh steeping bukannya pada akhir apabila teh dimakan. Rasa yang ternyata jauh lebih baik dengan cara itu. Selepas teh dilakukan menggelegak, Tuangkan ke dalam gelas yang diisi dengan ais. Ia adalah yang terbaik untuk menyejukkan teh dengan serta-merta kerana bau dan rasa teh dikekalkan dengan cara itu. Tambah beberapa lemon atau mint kaca bagi teh yang lazat dan menyegarkan.

Jika anda perlu untuk menyediakan teh ais untuk Kumpulan yang besar, anda juga boleh membuat teh ais puff, yang boleh disediakan jauh sebelum parti itu. Malah, ia mengambil masa dua belas jam untuk minuman teh ais. Untuk membuat, menggunakan satu sudu teh heaping teh satu cawan air. Letakkan dalam air dan teh di sebuah kendi kaca dan biarkan ia duduk di dalam peti sejuk semalaman atau dua belas jam. Sebelum dihidang, sieve keluar daun, tuangkan teh ke dalam gelas dan berkhidmat.

Teh segar rasa terbaik jadi hanya membuat seberapa banyak yang anda akan minum. Minum dengan serta-merta untuk rasa terbaik. Menggunakan ais kiub dan bukannya kerepek atau crushed ice untuk menghalang teh mendapat terlalu air.

Menggunakan enam sudu teh teh longgar setiap suku teh yang anda ingin sediakan heaping. Jika anda menggunakan kualiti gourmet teh, anda harus mampu untuk menggunakannya dua kali lebih banyak untuk minuman teh ais. Air yang anda gunakan juga harus berkualiti tinggi untuk membuat yang terbaik merasa teh ais. Jangan gunakan air paip. Anda juga harus memastikan bahawa menggunakan air yang baik untuk membuat kiub ais untuk anda minum teh ais.

Tips kiub ais
Untuk mengelakkan anda teh ais dari mendapatkan air, pertimbangkan untuk menggunakan jus atau berorientasikan teh daripada air untuk membuat kiub ais. Jus oren, jus lemon, jus limau nipis, atau mana-mana jus buah-buahan lain yang anda boleh tambah tendangan untuk anda teh ais. Anda juga boleh cuba menambah daun pudina untuk dulang kiub ais sebelum anda membuat kiub ais demikian apabila kiub ais cair, ada daun pudina yang terapung di kaca anda.

SanGria puff teh
Untuk menyegarkan, teh ais untuk, tuangkan teh sejuk dicincang sehingga buah-buahan seperti Strawberi, mempelam, mangga, blueberry dan lain-lain buah-buahan yang anda nikmati. Biarkan teh yang menduduki sekurang-kurangnya tiga puluh minit jadi perisa teh dan buah-buahan campuran. Apabila menghidangkan teh sangria puff, garnish setiap gelas dengan buah-buahan yang dihiris.

Teh ais yang cecair
Untuk membuat teh ais cecair yang manis dan lazat, campuran teh hitam-untuk anda kegemaran pilihan dengan ais, susu dan sirap coklat atau vanila. Anda juga boleh mencipta teh ais vanilla-flavored mudah dengan hanya menambah beberapa sirap vanila biasa segelas teh ais anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *