Bagaimana untuk membuat kawan-kawan walaupun anda terlalu sibuk – persahabatan yang baik adalah kunci kepada kebahagiaan

Bagaimana untuk membuat kawan-kawan walaupun anda terlalu sibuk – persahabatan yang baik adalah kunci kepada kebahagiaan

Perhatikan bagaimana ia menjadi sukar untuk membuat kawan-kawan yang hidup anda menjadi lebih sibuk? Pasti, maksud saya yang belum? Sesungguhnya belajar bagaimana untuk membuat kawan-kawan adalah satu kemahiran yang berharga, tetapi jika anda tidak mempunyai masa untuk menikmati rakan-rakan mereka apa gunanya? Jadi ia hanya menjadi lebih mudah untuk meletakkan bahawa sebahagian daripada hidup anda ditahan sehingga perkara yang melambatkan. Tetapi kemudian kita menemukan diri kita begitu sibuk cuba membuat kehidupan baik untuk diri sendiri bahawa kita tidak mempunyai sesiapa untuk berkongsi dengan. Sesungguhnya, mesti ada cara yang lebih baik.

Jadi, bagaimana boleh kita mengajar diri kita sendiri bagaimana untuk membuat kawan-kawan walaupun sedang sibuk? Baik, ia bermula dengan mendapatkan keutamaan anda lurus. Makna? Bermakna anda perlu nilai kemahiran mengetahui bagaimana untuk membuat kawan-kawan. Anda lihat, kerana terlalu sibuk untuk melakukan sesuatu bukanlah satu perkara yang tidak mempunyai masa. Ia adalah satu keutamaan. Kerana ‘terlalu sibuk’ membuat dan menyimpan kawan biasanya hanya bermakna bahawa anda tidak membuat orang menjadi keutamaan dalam hidup anda.

Jadi apa yang boleh anda lakukan untuk mengubah ini?

Baik, mari kita bercakap tentang nilai yang mempunyai kawan-kawan. Pertama sekali, mempunyai kawan yang baik adalah lebih berharga daripada mempunyai wang. Ada kalanya dalam hidup anda apabila anda akan memerlukan sokongan rakyat. Terdapat dua cara di mana anda boleh mendapatkan ini. Anda boleh membayar atau anda boleh mempunyai rakan-rakan yang menyediakan untuk anda. Berfikir tentang bagaimana anda membelanjakan wang anda, jika anda seperti kebanyakan orang anda membelanjakannya kepada perkara-perkara yang akan memberikan anda lebih banyak kegembiraan dan keseronokan dalam hidup anda. Ini adalah perkara kedua yang baik mempunyai rakan-rakan boleh memberikan anda tanpa sebarang kos.

Kedua, kemahiran bagaimana untuk membuat kawan-kawan adalah asas kesihatan yang baik. Terdapat bukti yang menggalakkan dalam bidang sains perubatan bahawa persahabatan yang rapat boleh meningkatkan kesihatan seseorang secara dramatik. Malah, bagi pasangan yang berkahwin yang telah bersama-sama untuk masa yang lama untuk satu biasanya meninggal dunia tidak lama selepas satu lagi. Kenapa ini? Kerana mempunyai orang-orang dalam hidup anda untuk menjaga dan penjagaan untuk anda memberikan anda suatu maksud yang lebih besar. Adakah ini bermakna bahawa mempunyai kawan yang baik boleh benar-benar membantu anda untuk hidup lebih lama? Benar-benar!

Kini ada lebih banyak faedah untuk mengetahui bagaimana untuk membuat kawan-kawan. Tetapi saya pasti kedua-dua sudah cukup untuk anda bermula. Jadi di sini terdapat beberapa petua yang berguna untuk mengambil langkah seterusnya.

• Menjadikan satu matlamat untuk bertemu dengan seseorang sekali seminggu satu satu

Mengambil empat orang paling penting dalam hidup anda dan membuat sedikit masa bagi setiap satu daripada mereka sebulan sekali. Ia boleh menjadi sesuatu yang kecil sebagai makan tengahari bersama-sama. Hanya pastikan bahawa mereka mempunyai perhatian yang tidak berbelah bahagi anda. Ini mungkin tidak kelihatan seperti banyak, tetapi jika anda membuat ia satu tabiat orang akan menyedari bahawa mereka adalah penting untuk anda.

• Merancang lawatan sekali sebulan dengan dua atau lebih daripada rakan-rakan anda

Salah satu cara yang paling berkesan untuk belajar bagaimana untuk membuat kawan-kawan sedang seseorang yang menyatukan rakyat. Berfikir tentang hal itu, anda dapat meluangkan masa untuk lebih daripada satu orang dan anda juga menjadi salah satu yang menggalakkan orang ramai untuk sentiasa berhubung. Apabila ia datang untuk belajar bagaimana untuk membuat kawan-kawan, sebagai penyambung yang merupakan salah satu kemahiran yang paling kuat yang anda boleh miliki.

OK, jadi ada beberapa perkara untuk mendapatkan anda menunjuk arah yang betul. Sekarang sebelum anda mendapat terlalu sibuk, memanggil seseorang dan sediakan Mesyuarat pertama sekarang! Anda akan berterima kasih kepada diri sendiri untuk itu. selamat bergembira!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *