Bagaimana untuk membuat jus seperti A Pro

Bagaimana untuk membuat jus seperti A Pro

Jus telah menjadi satu trend yang popular hari ini. Tetapi kadang-kadang, orang tidak melakukannya dengan betul, biasanya kerana mereka tidak cukup berilmu tentang topik ini. Dalam artikel berikut, anda akan diberi nasihat yang boleh anda gunakan untuk memastikan bahawa anda adalah jus dengan betul dan oleh itu, memperbaiki kesihatan anda.

Jika anda adalah jus sayur-sayuran yang gelap dan berdaun, tambah timun yang. Tempahan berdaun hijau mempunyai rasa yang kuat, kadang-kadang tidak menyenangkan. Timun boleh menyembunyikan rasa dan juga menambah sentuhan yang menyegarkan anda. Ia juga mempunyai satu tan nutrien di dalamnya, terutamanya jika anda termasuk kulit.

Jangan jus air rendah hasil kandungan, seperti alpukat dan pisang. Meletakkan ini melalui pengisar yang pertama, kemudian menambahnya ke jus anda selepas itu. Jenis buah-buahan akan menghasilkan jus berat, tebal yang akan menyumbat sehingga juicer anda. Juga, adalah sukar untuk mendapatkan cukup jus buah-buahan jenis ini sahaja, jadi ia perlu dicampur dengan satu lagi jenis buah-buahan.

Jika anda serius tentang jus, anda perlu mendedikasikan sebuah kawasan yang sejuk dan gelap rumah anda untuk menyimpan hasil yang boleh disimpan jangka panjang. Contohnya, epal boleh disimpan di garaj sepanjang musim sejuk selagi mereka tidak dibenarkan untuk pembekuan. Hanya basuh mereka, menyingkirkan mana-mana orang-orang yang buruk dan simpannya di dalam bekas yang tertutup tetapi bernafas.

Menambah spirulina dan chlorella manakala jus akan memberikan anda cukup jumlah vitamin B. Chlorella dan spirulina adalah alga yang mempunyai komposisi yang sangat tinggi vitamin B. Tambah alga dua ini dalam bentuk serbuk atau tablet ke the juicer dan berikan diri anda satu dos besar vitamin B. Banyak buah-buahan biasa dan sayur-sayuran semulajadi mengandungi vitamin B jadi langkah ini adalah penting.

Berhati-hati dengan terlalu banyak asid. Jika anda mempunyai sejarah batu buah pinggang, gout, osteoporosis atau artritis reumatoid anda akan memburukkan lagi simptom anda. Makanan untuk Elakkan ialah bayam, chard, beets dan rhubarb. Anda juga perlu ingat untuk tidak menggabungkan mereka atau mengikuti mereka dengan makanan yang tinggi dengan kalsium, seperti brokoli.

Sayur-sayuran kegemaran anda boleh menjadikan salah satu minuman lazat, sihat yang anda boleh. Bukan sahaja anda mendapat Pengambilan vitamin yang segar boleh didapati, tetapi rasa besar. Lobak merah, seleri dan gamat adalah cara yang baik untuk memulakan pengalaman anda juicing. Perisa akan membuat anda citarasa tarian.

Jika anda tidak mempunyai masa untuk jus di pagi hari, anda boleh membuat jus pada hujung minggu dan minum sepanjang minggu. Hakikatnya bahawa vitamin dan nutrien lain di dalam minuman akan memecahkan sebagai Pas masa, tetapi ia adalah lebih baik untuk minum jus buatan sendiri, daripada apa-apa pada semua!

Cuba untuk tidak mengelirukan badan anda dengan campuran jus anda. Sayur-sayuran dan buah-buahan yang dihadamkan secara berbeza oleh badan anda. Berpegang kepada campuran jus yang buah-buahan semua atau semua veggie apabila boleh didapati. Lobak merah adalah sayur-sayuran yang hebat untuk sweeten campuran veggie atau menggunakan apple menyempitkannya dalam campuran apabila berurusan dengan sayur-sayuran.

Seperti yang dinyatakan di awal artikel, jus popular bagi orang-orang hari ini, tetapi mereka tidak berjaya kerana mereka tidak melakukannya dengan betul. Nasihat yang diberikan kepada anda dalam artikel di atas adalah untuk memastikan bahawa anda adalah jus secara hak. Mengambil tips ini boleh membantu anda memperbaiki kesihatan anda secara keseluruhan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *