Bagaimana untuk membuang Tonsil batu semulajadi

Bagaimana untuk membuang Tonsil batu semulajadi

Tonsil biasanya dipercayai dapat mencegah penyakit, namun ternyata jelas bahawa sekumpulan tonsil bertukar menjadi tompok-tompok yang optimum bagi pencemaran dan tonsillitis. Tonsil adalah sederhana kepak dari daging yang diletakkan pada mana-mana pihak daripada salah satu tekak, hanya luar bahagian belakang lidah. Tonsil yang mungkin telah mendalam di-lipatan yang membolehkan memerangkap serpihan dan pembentukan Mutiara ini kecil, yang secara amnya dikenali sebagai batu tonsil. Tonsil anda adalah sebahagian penting daripada proses imuniti manusia. Mereka memegang banyak bukaan di mana bakteria, sel-sel mati dan mucous boleh dapat menyembunyikan. Tonsil yang dibangunkan sebagai satu sistem Pertahanan semulajadi yang bermula hanya kerana ada sesuatu dalam badan anda yang keseimbangan.

Masalah nafas seksa yang amat besar boleh sering dikaitkan dengan Tonsilloliths dan ia adalah dua kombinasi ini yang bimbang kebanyakan orang yang berhadapan dengan masalah ini. Nafas biasanya berkaitan dengan tonsillolith tetapi tidak semestinya bermakna ia biasanya kes. Nafas yang miskin itu, bagaimanapun, secara umumnya ciri-ciri utama batu tonsil. Kalangan mereka yang mempunyai nafas yang jahat, 3/4 mata pelajaran telah tonsilloliths walaupun hanya 6 peratus daripada ujian mata-pelajaran dengan tokoh-tokoh halitometry yang biasa (normal nafas) telah mereka. Dari rasa takut anda mempunyai nafas yang dahsyat untuk menakutkan rasa tekak anda sedang ditutup, mereka boleh menjejaskan kehidupan sosial dan peribadi anda besar.

Air mengurangkan pembentukan bakteria yang boleh menyebabkan keadaan ini. Cecair juga positif bekerja pada mengawal ini kasar, sedikit, globs mukus yang kuning kerana ia membasuh kaki sebarang serpihan dari makanan yang anda telah mendapat dimakan yang telah dibina. Ini menjadikan ia bernilai, jelas dan mudah, dan murah jawapan yang. Natrium berkumur air bukan sahaja membantu dalam menapis batu tonsil jika mana-mana hadir dalam tonsil ini tetapi juga melegakan sakit tekak symptomswith pesakit dalam. Banyak air perlu diambil kerana ini memastikan mulut anda bersih dan yang mengurangkan risiko pembentukan bakteria.

Orang hari ini yang tidak mempunyai tonsil stones tidak benar-benar tahu apa yang ia benar-benar adalah seperti, dan ia boleh menjadi sukar untuk menjelaskan kepada mereka. Jangka panjang penghidap penyakit ini boleh mempunyai batu-batu yang kekuningan itu hampir setiap hari dan mereka boleh menjadi sangat sukar untuk menghapuskan. Hakikatnya, saya kerap menyebabkan kerengsaan tambahan dan pendarahan dalam tekak saya dengan cuba untuk pop keluar batu yang tidak akan bergerak. Isu-isu ini akan busuk dan akan cenderung untuk mendapatkan terperangkap benar-benar dengan mudah dalam crevices daripada tonsil. Orang hari tiada glukosa dan puasa lama masih telah membangunkan tonsil stones. Orang-orang telah telah diketahui untuk mendapatkan mereka tonsil yang dikeluarkan terutamanya kerana kerap tonsil stones sebagai kaedah preventitive. Ini sebelum individu yang difahami mereka agak baik.

Banyak lelaki dan wanita mempunyai sedikit tonsilloliths yang berkembang dalam tonsil mereka, dan ianya jarang berlaku untuk memiliki batu tonsil yang besar dan keras. Beberapa lelaki dan wanita mengeluarkan tonsilloliths oleh poking mereka dan mengikis mereka keluar mempunyai kuku satu atau beberapa objek asing yang lain. Kebanyakan orang percaya (dan dengan betul, saya harus mengatakan) bahawa setelah anda tonsil yang dikeluarkan boleh meninggalkan anda terdedah kepada kemungkinan penyakit pada masa hadapan. Banyak lelaki dan wanita yang mengalami batu tonsil akan menemui sebuah filem putih borang itu pada lidah mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *