Bagaimana untuk membinasakan anda Ketuat – 5 penawar semulajadi yang bekerja!

Bagaimana untuk membinasakan anda Ketuat – 5 penawar semulajadi yang bekerja!

Ramai orang mempunyai masalah dengan keadaan kulit yang dikenali sebagai Ketuat yang berpunca daripada jangkitan virus papilloma manusia. Walaupun ia tidak menyebabkan apa-apa kemudaratan yang serius kepada kesihatan anda, ia adalah cukup memalukan dan mengganggu mempunyai Ketuat ini hodoh ke atas badan anda. HPV adalah dalam bentuk yang paling biasa jangkitan virus dan kira-kira 40 peratus daripada penduduk dunia yang dijangkiti itu. Ketuat boleh dikelaskan kepada pelbagai jenis berdasarkan penampilan mereka dan lokasi di mana mereka muncul pada tubuh manusia. Bilik-bilik ini termasuk rata Ketuat, Ketuat biasa, Ketuat dan Ketuat plantar. Gejala utama jangkitan virus papilloma manusia adalah pembentukan Ketuat seluruh badan dan virus ini bermastautin di bawah kulit, masih hidup pada khasiat yang diperolehi dari sekitar saluran darah. Sentuhan kulit dengan orang yang mengalami Ketuat atau dengan mana-mana permukaan yang tercemar boleh menyebabkan penyebaran jangkitan virus ini. Individu yang mempunyai Ketuat perlu tahu bagaimana untuk menghapuskannya secara berkesan dan selamat dari kulit mereka dengan remedi rumah untuk Ketuat. Dalam artikel ini kita akan membincangkan mencegah Ketuat dari membentuk serta bagaimana untuk menghapuskan mereka menggunakan semulajadi dan remedi rumah yang holistik untuk Ketuat.

1. Mencegah Ketuat – Mari kita berbincang bagaimana untuk menghalang Ketuat membentuk di tempat pertama sebelum kami masuk ke dalam rawatan semula jadi bagi mereka. Ketuat adalah disebabkan oleh jangkitan HPV virus yang berjangkit melalui sentuhan fizikal dengan virus ini. Maksudnya, anda perlu menjadi begitu berhati-hati semasa menggunakan tempat-tempat awam seperti menukar Bilik, bilik persalinan atau pancuran mandian awam. Pastikan bahawa anda memakai sandal untuk melindungi kaki anda. Memilih atau menggaru Ketuat di tubuh anda mestilah dielakkan dan cuba Elakkan sentuhan kulit dengan orang lain yang mengalami jangkitan ini. Jangan berkongsi perkara-perkara seperti pisau cukur, tuala, kasut atau sarung kaki dengan orang lain dan memastikan bahawa kaki sentiasa kering. Ketuat berkembang lebih cepat dalam kulit yang rosak atau koyak jadi cuba untuk mengelakkan apa-apa kerosakan kepada tapak kaki.

2. Menguatkan sistem imun – sistem imun yang sihat dan kuat adalah apa yang anda perlukan untuk pencegahan dan untuk menghilangkan Ketuat dari badan anda. Ketuat adalah disebabkan oleh jangkitan virus dan jadi jika sistem imun anda kuat, badan anda akan dapat memerangi virus HPV ini. Untuk menjadikan sistem imun anda sihat dan kuat, badan anda mesti dibekalkan dengan vitamin, mineral dan nutrien lain dalam kuantiti yang mencukupi dan untuk mencapai matlamat ini, anda perlu makan diet sihat yang seimbang pada setiap hari. Antara jenis-jenis makanan yang seharusnya anda sertakan dalam diet anda termasuk minyak ikan, benih dan kacang, produk gandum dan sayur-sayuran segar dan buah-buahan.

3. Air panas rendam – apabila bercakap tentang remedi rumah untuk Ketuat yang ia adalah baik untuk memulakan dengan salah satu yang paling mudah rawatan semula jadi bagi mereka; berkali Ketuat ke dalam air yang panas yang mungkin tanpa melecur kulit. Rawatan Berendam ini akan mengaktifkan tisu kulit luar yang keras crusty Ketuat tersebut untuk mendapatkan adalah lembab dan ia juga membantu untuk memusnahkan virus yang bermastautin di bawah kulit. Batu pumice juga boleh digunakan selepas Berendam dalam untuk membantu membuang tisu Ketuat.

4. Bawang putih pita di – satu kaedah biasa yang digunakan di tempat-tempat yang banyak untuk menghilangkan Ketuat adalah untuk mengambil sehelai bawang putih yang hanya lebih kecil daripada Ketuat dan saluran pita ke atas Ketuat tersebut. Bawang putih mengandungi minyak yang akan membantu membubarkan Ketuat tersebut dan melawan jangkitan manakala Pita salur mengurangkan pengaliran udara virus perlu terus hidup

5. Holistik rendaman – terdapat pelbagai jenis produk-produk semulajadi yang mengandungi enzim dan asid yang boleh membantu untuk memecahkan tisu keras yang Ketuat akan dibuat apabila digunakan sebagai satu penyelesaian Berendam. Beberapa contoh umum bahan isi rumah yang boleh digunakan untuk tujuan ini termasuk cuka epal, jus nenas dan soda penaik yang dicampur dengan minyak kastor. Malah, anda boleh memohon produk-produk yang semulajadi seperti aloe gel atau teh minyak pokok ke atas Ketuat untuk membuangnya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *