Bagaimana untuk membina otot dengan cepat – kekalkan senaman anda di bawah 60 minit dan banyak rehat

Bagaimana untuk membina otot dengan cepat – kekalkan senaman anda di bawah 60 minit dan banyak rehat

Jika anda telah bekerja untuk masa yang sangat lama dan anda masih mempunyai apa-apa untuk menunjukkan ia, anda mungkin telah melakukan beberapa perkara utama yang salah. Tidak kira bagaimana lemak atau kurus anda berada anda boleh membina otot dengan cepat jika anda melakukan segala-galanya dengan betul.

Salah satu daripada perkara-perkara ini mungkin hanya tidak rehat cukup. Dan tidak, saya tidak bercakap tentang tidur, walaupun tidur adalah sangat penting. Saya akan bercakap lebih tentang itu kemudian.

Bagaimanapun, dengan lain maksud saya, anda perlu berhenti menghabiskan begitu banyak masa di gimnasium. Ia adalah amalan yang baik yang anda pergi melalui otot hari anda membina rutin senaman dalam masa 45 minit dan tidak apa-apa masa yang lebih lama.

Saya yakin ada di antara kamu akan menggaru kepala anda selepas membaca apa yang saya hanya berkata. Tapi itu benar-benar bagaimana perkara yang. Sebab mengapa anda harus ingat tempoh terhad di bawah 60 minit senaman anda adalah bahawa sebaik sahaja anda mula bersenam, badan anda mula melepaskan pertumbuhan dan hormon anabolik lain (iaitu hormon yang menggalakkan perkembangan metabolisma dan otot yang membina). Keluaran ini hormon yang baik dan bermanfaat biasanya memuncak selepas kira-kira 30 minit bersenam.

Perkara, tanda 45 minit, badan mula melepaskan hormon yang catabolic dipanggil kortisol dan mengurangkan pengeluaran hormon yang bermanfaat. Sebagai catabolic, kortisol rosak tisu otot dan oleh itu adalah tidak baik apabila anda cuba untuk membina otot.

Tetapi hanya supaya anda tahu, kortisol tidak “buruk” per se. kortisol yang terlibat dalam pelbagai fungsi dalam tubuh seperti metabolisme glukosa yang betul, peraturan tekanan darah, pelepasan insulin untuk mengekalkan paras gula darah, dan tindak balas keradangan. Satu-satunya perkara yang ia tidak baik bagi adalah bangunan otot.

Jadi, untuk mengelakkan badan anda daripada menjadi terlalu catabolic bagi sendiri baik, anda perlu pastikan bahawa anda tidak bersenam untuk lebih daripada 60 minit. Tempoh yang sesuai untuk senaman yang sengit adalah sebenarnya 45 minit.

By the way, saya perlu nyatakan bahawa anda perlu makan dengan serta-merta selepas sesi senaman anda untuk memberi badan anda sesuatu yang lain untuk tarik nutrien serta tenaga daripada (bukan otot).

Dan akan kembali ke tempat asal saya, Jadikan ia satu titik untuk mendapatkan banyak rehat. Dan saya ulangi, saya tidak bercakap tentang tidur di sini. Untuk tidur, anda perlu membuat satu titik untuk mendapatkan 8 jam itu setiap malam, tempoh.

Sebab mengapa anda perlu banyak rehat adalah bahawa perkembangan otot dan pertumbuhan hanya berlaku apabila anda membenarkan otot berehat dan pulih selepas menundukkan mereka kepada tahap stres yang tinggi. Dan apabila mereka pulih semula, mereka pulih dalam apa-apa cara yang mereka akan dapat mengendalikan jumlah yang sama tekanan yang lebih mudah. Dan salah satu cara untuk berbuat demikian adalah dengan menanam lebih besar. Ini jenis pemulihan yang dikenali sebagai “otot hypertrophy”.

Kepercayaan bahawa anda boleh membina otot dengan cepat dengan bersenam di gimnasium bagi jam adalah hanya benar-benar salah. Anda bukan sahaja akan tayar diri anda keluar dengan cepat dengan berbuat demikian, tetapi akan juga akan menghalang otot anda dari berkembang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *