Bagaimana untuk memberitahu serangan jantung dari lain-lain masalah sakit dada

Bagaimana untuk memberitahu serangan jantung dari lain-lain masalah sakit dada

Serangan jantung adalah dikaitkan dengan sakit dada; Walau bagaimanapun, tidak semua sakit dada adalah sakit jantung. Sakit dada boleh dikaitkan dengan banyak masalah lain juga. Jika anda tahu perbezaan jenis-jenis sakit dada, anda akan lebih bersedia sekiranya anda menjumpai satu keadaan yang melibatkan sakit dada. Perlu diingat bahawa semua sakit dada adalah perlu diambil serius, tidak kira dengan sebab.

Penyakit jantung

Sakit dada, tajam dan Serik, boleh disebabkan oleh Pericarditis, jangkitan daripada lapisan luar jantung, atau Endocarditis, jangkitan di dalam lapisan dalaman. Berdebar-debar jantung akan menyebabkan sakit dada kiri pendek, jabbing pecah. Memberi amaran angina kepada kita oksigen tidak sampai ke hati dalam jumlah yang mencukupi. Sakit jenis ini adalah rasa sakit yang ketat, meramas, seperti satu guni basah simen didapati di seluruh dada anda, dan anda tidak boleh bernafas. Sakit angina, sama ada ringan atau teruk bermakna bahawa satu adalah dalam masalah serius. Dapatkan rawatan perubatan dengan segera.

Kecederaan

Jangkitan, lebam, sprains, sprains, keradangan dan patah rusuknya semua akan menyebabkan kesakitan pada kulit, otot, rusuk, tulang rusuk rawan, dan ligamen. Dada dinding sakit seperti ini biasanya adalah tajam, kadang-kadang stinging sakit, seperti sebilah pisau. Ia selalunya akan datang dan pergi, kadang-kadang berpanjangan selama hari pada satu-satu masa. Mengambil satu tarik nafas atau batuk yang selalunya cukup untuk membawa ia atau menjadi lebih teruk.

Pernafasan

Sakit dada yang lain, yang tiada kena mengena dengan jantung, Adakah kesakitan tersebut kebimbangan. Kebimbangan sakit boleh tajam atau membosankan tetapi hampir sentiasa terletak di bahagian atas kiri bahagian dada. Ia sering disertai oleh sakit hyperventilation. Sakit dada juga boleh bermula dari paru-paru. Penyakit-penyakit seperti radang paru-paru, darah beku, dan lain-lain penyakit menyebabkan sakit dada, serta asma.

Mengelakkan perkara yang tidak diingini

Seperti yang anda lihat, Terdapat banyak sebab-sebab sakit dada dari penyakit-penyakit kecederaan. Walaupun tidak semua daripada mereka boleh dicegah, ramai di antara mereka yang boleh dielakkan dan orang-orang yang kami mangsa boleh diperbaiki selagi kita menjaga diri kita sendiri.

• Kita masing-masing mempunyai berat badan yang ideal. Mengekalkan berat badan yang membantu untuk kesihatan kita
• Diet seimbang dipenuhi dengan rendah lemak, rendah-natrium makanan akan membantu
• Senaman menyebabkan kita sihat dan dalam bentuk
• Jangan Merokok. Jika anda Merokok, berhenti
• Lawati doktor anda dengan kerap untuk check-up. Mengesan awal sebarang masalah
• Ikut nasihat doktor kepada Surat bagi apa-apa penyakit yang anda mempunyai
• Mengawal tekanan anda dan anda mengawal takdir anda

Mendapatkan bantuan

Ianya sering terbaik, apabila kita mempunyai sakit dada atau dengan seseorang yang mempunyai sakit dada bahawa kita melayan mereka seolah-olah mereka mempunyai acara koronari sehingga kami boleh membuktikan sebaliknya. Sakit dada akan apa-apa keadaan huru-hara dengan kerana ia adalah kehidupan yang dipertaruhkan. Jika anda mengalami sakit dada, dapatkan kemudahan perubatan yang terdekat, walaupun ia adalah salah satu yang anda tidak biasa. Maklumat peribadi yang kami dilindungi oleh peraturan keselamatan Leader supaya anda tidak perlu bimbang tentang aspek yang ia. Apa yang penting adalah untuk dirawat. Telah anda sakit dada yang dijaga oleh seorang doktor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *