Bagaimana untuk memberitahu jika keputihan dan bau itu Normal – faraj pelepasan perlu bau seperti?

Bagaimana untuk memberitahu jika keputihan dan bau itu Normal – faraj pelepasan perlu bau seperti?

Apa yang perlu bau dari faraj yang normal merupakan pelepasan bau seperti? Juga, ia adalah jelas bahawa anda atau mungkin seseorang yang dekat dengan anda mungkin akan mengalami satu bau biasa yang datang dari kemaluan yang anda tertanya-tanya. Ini adalah satu perkara yang baik kerana tanda-tanda perbezaan pada bila-bila masa berhubung dengan faraj hendaklah sentiasa diperiksa tidak kira berapa sedikit perubahan mungkin kelihatan. Apa yang dianggap sebagai normal dalam keputihan telah tiada bau yang tertentu atau berbeza.

Apabila kita berbicara tentang bau faraj ia adalah penting bahawa pakatan kebersihan yang ketat dikekalkan kerana kali daripada tidak ini biasanya sebab utama di sebalik faraj busuk berlaku. Faraj itu perlu dirawat seperti royalti untuk bercakap memberi tahap tertinggi mengambil berat untuk menjaga ia sihat, dan terutamanya sewaktu haid. Faraj yang tidak sihat yang membawa bau. Sepanjang kitaran haid, ia bukanlah sesuatu yang luar biasa untuk melihat perubahan dalam keputihan. Pelepasan terutamanya pada masa ini halus boleh mengambil bentuk-subur, tebal dan gooey untuk melaksanakan jelas-jenis subur, licin yang berlaku berhampiran haid.

Soalan Lazim agak kerap adalah ‘Bagaimana saya boleh tahu jika keputihan saya adalah luar biasa.’ Terdapat setiap kemungkinan yang anda akan tahu ini segera harus sesuatu yang luar biasa menimbulkan berubah dari apa yang anda akan biasa melihat. Pelepasan tidak normal biasanya membawa gatal-gatal, berbau busuk, dan kelabu, kuning atau hijau yang berwarna pelepasan. Ini adalah semua tipikal gejala keabnormalan di rembesan faraj, dan sekiranya anda mengalami kemudian melihat doktor anda.

Untuk mendapatkan faraj kembali kepada keadaan sihat, ia akan mengandungi anda mendapatkan rawatan untuk jangkitan jika inilah punca melaksanakan perubahan. Sebaik sahaja punca ditentukan ia boleh dirawat dengan serta-merta dan membuangnya. Popular jangkitan yang dialami oleh wanita di seluruh dunia adalah vaginosis bakteria, jangkitan yis atau trichomonas vaginitis. Tanpa mengira kulit warna seorang wanita Anatomi adalah tidak berbeza untuk wanita akan datang, dan oleh itu semua penderitaan daripada keadaan yang sama akan sama. Walau bagaimanapun terdapat perbezaan bagaimana setiap wanita mengalami, atau copes dengan masalah mereka kerana perbezaan dalam aspek-aspek yang berbeza, namun ini tidak mengubah hakikat bahawa terdapat tiada jangkitan faraj yang khusus ditujukan ke arah seorang wanita yang tertentu walaupun budaya atau asal usul beliau

Bakteria vaginosis boleh merupakan pelepasan busuk yang membuat bau faraj kelihatan bau tidak normal? Adalah jawapannya sudah pasti Ya. Dalam mengatakan ini, ia tidak bermakna kerana anda mempunyai jangkitan ia membuatkan individu tidak normal.

Vaginosis bakteria (BV) ialah lebih mencatat faraj penyakit wanita di atas jangkitan yis. Walaupun kita telah benar-benar tidak menyebabkan untuk menyalahkan untuk vaginosis bakteria berlaku, ia masih dalam keadaan yang biasa kita lihat sebagai misteri. Ia adalah satu keadaan yang dikaitkan dengan aktiviti seksual dan douching tidak. Penyelidikan pulang, jika virus seks dihantar yang menjangkit Lactobacili faraj ia boleh menyebabkan bakteria vaginosis. Lactobacili faraj yang banyak yang diperlukan dan elemen penting badan perlu kerana; Ia membantu mengekalkan pH sihat dan keseimbangan bakteria dalam vagina. Jika keseimbangan ini tidak diberi alasan untuk kecewa oleh virus, faraj tidak lagi mempunyai perlindungan yang menjadikan ia terbuka kepada jangkitan.

Kebanyakan masalah dari jangkitan faraj disebabkan oleh wanita itu sendiri yang menggalakkan keadaan yang membolehkan ia untuk pergi tidak dirawat untuk jangka masa yang panjang, dan ini adalah tidak baik sekali. Jika vaginosis bakteria tidak dirawat dalam tempoh selamat ia boleh membawa kepada penyakit pelvik inflammatory, tubal kehamilan, atau, pre-term buruh jika anda hamil.

Vaginosis bakteria tidak melaksanakan pelepasan yang biasa atau mempunyai bau yang semulajadi.

Gejala-gejala yang menunjukkan BV adalah kemungkinan besar isu ini.

Meningkat keputihan

Bau faraj berbau hanyir

Putih atau kelabu cecair melaksanakan

Jangkitan yis

Antibiotik, melahirkan, mengidap penyakit kencing manis atau memakai pakaian yang ketat sekitar kelangkang; meningkatkan risiko untuk overgrowth daripada yis faraj – mengakibatkan ketidakselesaan, yang boleh menjadi sama ada berat atau ringan bergantung kepada keseriusan kes. Lebih ramai wanita hari akan berjaya merawat sendiri jangkitan yis di rumah dengan lebih krim kaunter yang dibeli daripada ahli kimia yang. Wanita-wanita yang sama berkata mereka melihat peningkatan yang utama dalam keadaan mereka selepas jimat gula juga. Ingat ini apabila ingin mencegah jangkitan yis.

Gejala-gejala jangkitan yis:

Clotted keju seperti tekstur

Gatal-gatal

Kemerahan

Kerengsaan kulit

Trichomonas vaginitis

Jejakan di sebalik BV dan Yis Jangkitan kami mempunyai Trichomonas. Trichomonas vaginitis adalah jangkitan seksual dihantar yang disebabkan oleh parasit tunggal-celled kecil.

Gejala-gejala Trichomonas:

Kehilangan berlebihan keputihan

Mungkin gatal-gatal

Kemerahan

Pelepasan kuning-hijau

Apa-apa jangkitan adalah lebih baik jika dibiarkan rantau kepada undressed memastikan faraj dan dubur semakin dingin cukup. Masa sejuk anda menjaga ruang ini lebih baik ianya semua pusingan untuk banyak perkara. Bukannya pakai pantyhose memakai stoking knee-high dan fabrik sintetik gantikan dengan kapas dan dengan berbuat demikian kemaluan dapat bernafas – membantu untuk membersihkan jangkitan lebih cepat.

Dengan seriawan ianya tidak melaksanakan sebenar bahawa masalah sebenar bagi wanita tetapi bahawa kerengsaan kulit dan gatal-gatal, dan bergantung kepada keterukan pembakaran dan kesakitan. Seriawan bukanlah biasanya busuk dan kelihatan whitish.

Walaupun kita tidak link cystitis untuk keputihan yang ia adalah Walau bagaimanapun tetap masalah.

Cystitis ringan berlaku apabila terdapat bakteria tidak tetapi pundi kencing telah mengalami kerengsaan. Terdapat banyak sebab mengapa wanita mendapatkan cystitis, dan seperti kebanyakan isu faraj terutamanya dijangkakan menggunakan Sabun wangi, perfumed deodoran, atau dari kerengsaan yang disebabkan semasa hubungan seks. Minuman seperti kopi, alkohol dan jus buah-buahan yang berasid sebab air kencing kita menjadi berasid menyebabkan kerengsaan pundi kencing.

Gejala-gejala boleh termasuk:

Teruk terbakar dan stinging berasa apabila membuang air kecil

Ingin membuang air kecil yang kerap – lulus sedikit

Perasaan bahawa pundi kencing sepenuhnya dikosongkan

Keputihan apabila ia pernah muncul buat pertama kali adalah biasanya bebas daripada jangkitan atau lain-lain, dan penilaian anda harus berdasarkan ini apabila melihat kecacatan. Jika melaksanakan perubahan dalam tekstur warna dan konsisten dari tayangan hari 1, maka ini boleh mengatakan bahawa anda keputihan yang tidak normal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *