Bagaimana untuk membeli-belah untuk pakaian Preteen

Bagaimana untuk membeli-belah untuk pakaian Preteen

Pakaian preteen merujuk kepada pakaian yang direka untuk dipakai oleh kanak-kanak perempuan dan remaja. Istilah “pakaian” ini agak kontroversi dalam konteks ini, sebagai lawan yang merasa ia terlalu sexualizes anak-anak muda. Item-item yang dipasarkan di bawah pakaian preteen nama termasuk latihan coli (atau dikenali sebagai bralettes), camisoles, slip, dan Seluar dalam. Walaupun banyak jenis Seluar dalam kanak-kanak biasanya tidak dipanggil pakaian, istilah telah digunakan untuk jenis panties yang sangat hiasan dan hiasan yang mempunyai bentuk yang lebih banyak daripada fungsi praktikal yang tertentu.

Pakaian di tengah-tengah perbahasan preteen pakaian adalah coli latihan. Coli ini adalah biasanya lembut-cawan, tanaman atas gaya pakaian tanpa wayar atau sistem sokongan yang luas; mereka akan dipakai oleh gadis-gadis yang tidak lagi mengisi coli dewasa kecil, dan direka untuk kedua-dua untuk memberikan keselesaan dan perlindungan bagi membangunkan tisu payudara serta membantu gadis itu psikologi menjadi biasa dengan idea memakai coli setiap hari.

Coli latihan boleh didapati dalam putih standard, serta dalam pelbagai warna dan corak yang semakin meningkat. Mereka boleh kerap didapati dalam set bralette dan panty padan pengeluar yang cuba untuk memikat gadis-gadis dengan reka bentuk mereka yang cantik dan menarik perhatian. Pengkritik-pengkritik sekeras-kerasnya menentang amalan ini, kerana mereka merasa bahawa ia sexualizes kepada kanak-kanak dan menggalakkan kanak-kanak perempuan yang muda untuk asas keyakinan diri mereka mengenai ciri-ciri seksual. Penyokong-penyokong konsep pakaian preteen merasakan bahawa tiada ada salahnya membenarkan anak-anak gadis untuk menikmati fesyen pakaian dari usia awal.

Preteen pakaian boleh didapati di Jabatan kanak-kanak yang banyak gedung utama, termasuk Macy’s, JCPenney, Sears, Nordstrom, The Bon-Tan, dan Tuhan dan Taylor. Terdapat juga banyak peruncit Internet dan lebih kecil, bebas butik-butik yang menjual pakaian jenis ini. Pakaian ini adalah bertujuan untuk menunjukkan perubahan personaliti dan kehidupan seorang gadis yang pre-adolescent; oleh kerana itu, pakaian preteen boleh titik pertengkaran antara gadis-gadis yang ingin membesar dengan cepat dan ibu bapa yang merasa tidak selesa dengan tanggapan ini dan apa yang ia melibatkan.

Ibu bapa yang menghadapi masalah menyesuaikan diri dengan anak perempuan mereka semakin badan perlu melekat dengan latihan bra dan panty set lihat itu sebagai “muda” yang mungkin; orang-orang ini pasti harus mengelak daripada latihan bra pad atau lace. Ia boleh menjadi sukar bagi ramai ibu bapa untuk menerima idea coli latihan yang bertujuan bagi seorang anak sepuluh tahun yang telah empuk cawan; sesungguhnya ia adalah pakaian yang telah didorong perdebatan sengit terhadap kesesuaian preteen pakaian jenis ini. Bralettes empuk boleh dilihat sebagai sangat menarik untuk kanak-kanak akan tidak sabar untuk lebih fizikal dibangunkan daripada mereka; ibu bapa digalakkan untuk membantu gadis-gadis mereka menerima badan mereka seperti mereka sedang kawasan dan memahami bahawa mereka tidak perlu untuk tergesa-gesa proses akil baligh.

Perbincangan tersebut boleh membantu kanak-kanak memahami bahawa beliau harga diri dan nilai masyarakat harus tidak dikira berdasarkan saiz payudara dia, atau mana-mana yang ciri-ciri fizikal yang lain. Dengan cara ini, perbahasan pakaian preteen kontroversi sebenarnya boleh membantu anak-anak gadis yang memupuk imej badan yang sihat dan menjadi lebih berpuas hati dengan dan menerima badan-badan mereka pada ketika itu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *