Bagaimana untuk membaikpulih Meja Foosball

Bagaimana untuk membaikpulih Meja Foosball

Meja foosball adalah permainan atas meja yang berasaskan bola sepak. Permainan ini juga dikenali sebagai Jadual bolasepak, telah dicipta oleh Harold Searles Thornton pada tahun 1922. Encik Thornton inspirasi untuk mainan adalah sokongan beliau gemar untuk perlawanan bola sepak Persatuan British dan beliau berazam untuk membuat suatu versi lebih kecil yang boleh bermain di rumah. Akhirnya, saudaranya mengambil Jadual bola sepak ke Amerika di mana populariti berkembang dengan mantap.

Secara umumnya, foosball terdiri daripada lapan baris pemain, diperbuat daripada kayu atau plastik, yang akan dipasang pada bar logam. Sama ada dua atau empat pemain boleh bersaing dengan satu sama lain, walaupun beberapa jadual yang akan dibina untuk menampung lebih. Matlamat permainan ini adalah dengan menggunakan Bar melintang untuk kawalan “pasukan” anda dan skor gol yang lebih banyak daripada lawan. Setiap pasukan kawalan a goalie, Pertahanan, midfield, dan menyerang pemain.

Jadual bola sepak sukan yang sangat popular lekapan juga. Mempunyai satu di rumah anda memastikan bahawa anda dan rakan-rakan anda akan tidak perlu bimbang kerana bosan. Dan selain daripada nilai Hiburan, Jadual juga diminta selepas Potongan-potongan perhiasan. Warna-warna yang berbeza, saiz, dan jenis-jenis Jadual bola sepak memastikan bahawa anda akan dapat mencari orang yang bekerja dengan rumah anda di pedalaman. Meja foosball lebih tua adalah amat popular dengan peminat dan pengumpul. Jika anda bernasib baik untuk memiliki salah satu daripada item ini, pastikan dan mengambil penjagaan mereka khas.

Objek ini Malangnya cenderung sedikit Haus dan lusuh dan kadang-kadang memerlukan sedikit penyelenggaraan. Pertama, anda akan perlu mengambil selain Padang permainan. Ini termasuk unscrewing Bar logam yang tahan pemain. Untuk membantu diri anda ingat, kemudian, bagaimana untuk dikendali Bar, mengambil gambar bidang terlebih dahulu.

Seterusnya, anda akan mempunyai untuk memeriksa semua permainan bahagian yang bergerak untuk kerosakan. Pemain foosball, sama ada ia dibuat daripada plastik atau kayu, kemungkinan besar memerlukan pembersihan yang menyeluruh dan satu lapisan cat yang segar. Aspek-aspek lain dalam permainan, gelanggang dan bola, mungkin memerlukan beberapa cat juga.

Jika satu atau lebih daripada pemain yang rosak selepas pembaikan, anda akan mempunyai untuk memerintahkan orang-orang yang baru. Banyak kedai-kedai hobi dan laman-laman web yang khusus menjual alat ganti dan bekalan kering bertujuan Meja foosball. Ini termasuk penggantian bebola, pad katil getah, cincin berhenti dan goalie jaring. Jika mana-mana bahagian permainan tidak boleh dibaiki, anda boleh pertimbangkan untuk menukar mereka sama sekali.

Beri perhatian pada bahagian kaki dan bawah Jadual bola sepak dan menentukan jika kawasan-kawasan ini memerlukan penyelenggaraan yang mana-mana. Jika mereka goyah atau longgar, anda mungkin perlu mengetatkan atau menggantikan mereka. Bergantung kepada keadaan di bawah, ia mungkin memerlukan sedikit pempelasan atau mengukuhkan.

Selepas semua pembersihan selesai dan cat telah Kering, anda boleh menamatkan projek pengubahsuaian oleh jumpaan perlawanan tersebut. Menggunakan gambar yang anda ambil terlebih dahulu meletakkan permainan gelanggang kembali bersama-sama dan pasang pemain. Maka semua yang ditinggalkan ialah mula menikmati mainan anda sekali lagi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *